Putin odredil polno bojno pripravljenost ruske vojske

1

Ruski predsednik Vladimir Putin je odredil polno bojno pripravljenost vojaških sil v centralni Rusiji, poročajo tuje tiskovne agencije. Gre za vojaško vajo preverjanja bojne pripravljenosti ruske vojske, ki bo potekala do 28. junija, poroča ruska tiskovna agencija Ria novosti.

“Glede na njegovo navodilo, so ruske vojske od 9. ure po srednjeevropskem času v polni bojni pripravljenosti, prav tako tudi vse njene enote,” je Putinovo navodilo danes sporočil ruski obrambni minister Sergej Šojgu.

Namero o izvedbi vojaške vaje so iz Moskve sporočili v petek; v okviru vaje nameravajo preveriti bojno pripravljenost celotnega sestava vojaških sil centralne regije.

Do izvajanja vaje prihaja dan potem, ko je Kremelj potrdil, da Rusija kopiči svoje sile na meji z Ukrajino. V odzivu Kremlja je tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov v petek pojasnil, da pomeni kopičenje vojske ob meji z Ukrajino krepitev obmejne zone, kar je bilo odrejeno že pred tedni.

Medtem so ukrajinske obmejne straže sporočile, da proruski uporniki nadaljujejo napade na vladne sile na separatističnem vzhodu, in to kljub temu, da je v petek nov ukrajinski predsednik Petro Porošenko odredil enotedensko enostransko prekinitev ognja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ranjeni so bili po podatkih službe ukrajinske obmejne straže trije vojaki. (sta)

vladimir putin3

Število komentarjev: 1
  1. Ryder pravi

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourelf or did
    you hirfe someone to do it for you? Plz respond as I’m looking tto design my own blog and would like tto find out where
    u got this from. thanks a lot

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen