Program SLS usmerjen v manjše davčno breme

2

SLS s svojim programom na predčasnih volitvah izpostavlja “nov razvojni model Slovenije”, ki temelji na zmanjšanju davčnih bremen in uravnoteženju proračuna. Predsednik SLS Franc Bogovič je na današnji novinarski konferenci med prioritetami za prihodnji mandat izpostavil strukturne reforme in uravnoteženje proračuna v treh letih.

Bogovič je dejal, da SLS v svojem programu predvideva, da se primanjkljaj vsako leto zmanjša za pol milijarde evrov, v letu 2017 pa se javne finance uravnotežijo.

Možnosti za zmanjšanje primanjkljaja vidi v zmanjšanju odhodkov za obresti in pokojninsko blagajno, deregulaciji in zmanjšanju javnega sektorja in povečanju davčnih prilivov zaradi gospodarske rasti.

Ob dve do triodstotni gospodarski rasti je mogoče, kot je dejal, sicer najprej zmanjšati prilive na področju dohodnine za tistim z najnižjimi prihodki, z višjo lestvico pa stimulirati inženirje, da ostanejo v državi.

Podpredsednik SLS Janez Tomšič pa je izpostavil, da želijo državljanom in podjetjem zagotoviti “manj države in več svobode”. Slovenija po njegovem mnenju ni zagotovila konkurenčnega okolja, ki bi spodbujalo investicije in omogočalo odpiranje novih delovnih mest.

“Slovenijo najbolj dušita prevelika davčna obremenitev in prevelik javni sektor. Ta živi na plečih nekaj uspešnih gospodarstvenikov,” je dejal podpredsednik SLS in dodal, da si bodo v SLS v prihodnjem mandatu prizadevali za zmanjšanje javnega sektorja.

Poleg tega je izpostavil nujne reforme, med njimi zdravstveno, pokojninsko, visokošolko in delovnopravno. Med pomembnejšimi temami predvolilnega boja je, kot je dejal, tudi korporativno upravljanje in vprašanje privatizacije. “Država mora sprejeti strategijo in omogočiti normalno privatizacijo,” je poudaril.

Po njegovem mnenju pa pri tem ni ključno vprašanje, ali gre za domače ali tuje kupce, temveč ali so ti strateško usmerjeni in imajo dovolj sredstev za nakup. (sta)

sls-logotip

Št. komentarjev: 2
  1. MEFISTO pravi

    Program SLS je usmerjen k sedenju na dveh stolih.

    Za SLS je pomembno le to, kar prinaša

  2. MEFISTO pravi

    …vodstvu in eliti denar in funkcije.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen