Požar na Ptuju terjal življenje ene osebe

0

V požaru, ki je izbruhnil v torek nekaj po 23. uri v pritličnem stanovanju večstanovanjskega objekta na Kraigherjevi ulici na Ptuju, je umrla ena oseba, so danes sporočili z republiškega centra za obveščanje. Na policiji so pojasnili, da je zagorelo, ker je pokojni v stanovanju zaspal s prižgano cigareto.

Ogenj je v celoti uničil stanovanje, štiri sosednja stanovanja pa poškodoval. V pritličnem stanovanju, kjer je zagorelo, so gasilci našli truplo 56-letnega stanovalca, na njem pa mrliška oglednica ni našla znakov nasilja.

V stanovanju je po informacijah policije zagorelo, ker je pokojni zaspal s prižgano cigareto, na podoben način pa je požar povzročil že v letu 2010, navajajo policisti.

Do požara je prišlo v stanovanjskem bloku s 15 stanovanji. Po podatkih Policijske uprave Maribor se je požar naglo pričel širiti proti prvemu nadstropju, zaradi česar so policisti in gasilci evakuirali okoli 40 oseb.

Z republiškega centra za obveščanje so sprva sporočili, da so tri osebe zaradi poškodb odpeljali v ptujsko splošno bolnišnico, na policiji pa so nato pojasnili, da sta zaradi suma zastrupitve z monoksidom zdravniško pomoč poiskali dve osebi. Obe sta že v domači oskrbi.

Na kraju dogodka so zdravniki pomoč nudili tudi dvema policistoma, ki sta reševala ljudi in bila ob tem izpostavljena prekomernemu vdihavanju ogljikovega monoksida. Oba policista sta po oskrbi odklonila nadaljnjo pomoč in sta nadaljevala z delom, so pojasnili na policiji.

O dogodku bodo kriminalisti obvestili pristojno tožilstvo, so še zapisali na mariborski policijski upravi. (sta)

pozar

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen