Podporniki največje žrtve zmontiranega procesa v samostojni Sloveniji vedo, da se bo Janez Janša vrnil še močnejši

28

Predsednika SDS Janeza Janšo je pred odhodom na prestajanje dveletne zaporne kazni, izrečene zaradi afere Patria, pozdravilo okoli 3000 ljudi, ki si želijo njegove svobode. V govorih so mu izrekali podporo in zaupanje, da se bo vrnil še močnejši.

Janša je na Dob prispel v spremstvu soproge Urške ter odvetnika Francija Matoza, pa tudi nekaj sto podpornikov, ki so ga spremljali že po poti iz Šempetra v Savinjski dolini.

Ob prihodu Janše se je na Dobu zbralo okoli 3000 ljudi, med njimi strankini poslanci, člani strankinega strokovnega sveta ter predstavniki nekaterih civilnih združenj, ki stavijo na vrednote slovenske pomladi.

Prebrali so tudi Majniško deklaracijo 2014, ki zahteva državo slovenskega naroda, ki je suverena, demokratična, gospodarsko uspešna, povezana z EU in zvezo Nato. Zahteva, naj bo Slovenija utemeljena na spoštovanju človekovega dostojanstva, pravic, svoboščin in na vladavini prava.

Med nastopi na odru so izrekli prepričanje, da Janša ni obsojen, ker je storil kaznivo dejanje, ampak zato, ker je predsednik najmočnejše politične stranke. Izpostavili so, da zaradi dogodkov, kot je današnji, Slovenci ne moremo zaupati pravosodju in poudarili, da se ni moč braniti, če ne veš, pred čim se braniš. Ob tem so opozorili: Danes Janša, jutri ti.

Janši se po mnenju njegovih podpornikov dogaja velika krivica. Vprašali so se, kje je vladavina prava ter spoštovanje človekovih pravic in svoboščin. Obtičali smo na prehodu v odprto in demokratično družbo, so navedli.

“Tudi po današnjem dogodku bomo Slovenci še bolj enotni kot doslej. Ko bo sodba padla, se bo Janez Janša vrnil močnejši, še z večjo podporo,” je dejala govornica, udeleženi pa so ji pritrdili s skandiranjem Janševega imena.

Podpredsednik SDS Milan Zver je dejal, da se danes končuje ena in rojeva druga zgodba. “Bili smo s tabo, dragi Janez, ko je zorela slovenska pomlad, ko smo ustvarjali slovensko državo, /…/ ko si med leti 2004 in 2008 ustvaril zlato dobo slovenskega naroda, bili smo s tabo tudi takrat, ko nam oziroma ti je bilo hudo: na Roški, v Depali vasi; Tudi danes smo s tabo, ko se končuje ta farsa,” je med drugim dejal in obljubil, da bodo naredili vse, da čim prej pride na svobodo. “Ko se bo to zgodilo, bomo nadaljevali z gradnjo druge republike. Ko bodo prišli ti dnevi, bodo vsi tisti, ki so danes skuhali to kuhinjo, za to tudi odgovarjali,” je napovedal Zver.

Damir Črnčec iz društva Evropska Slovenija pa je dejal, da to ni evropska, pač pa balkanska in nepoštena Slovenija. Vnovič je napovedal ustanovitev odbora za človekove pravice in temeljne svoboščine ter obljubil, da bo civilna družba uporabila vse vzvode, ki jih omogoča ustava, da bo Janša, ki je žrtev montiranega procesa, postal svoboden.

David Tasić, ki je bil z Janšo skupaj aretiran v aferi JBTZ, pa je v govoru izpostavil, da je to točka preloma, da se borijo za demokracijo, pravno državo, svobodo govora, tržno ekonomijo in boljšo Slovenijo. Ugotavljal je, da naša država ni več normalna država in da je obsodba Janše žalitev za “zdrave možgane”. Verjamem, da bo ta sodba padla,” je dejal.

Kandidat SDS na zadnjih evropskih volitvah in zamejski Slovenec Damijan Terpin je dejal, država pošilja v zapor enega največjih sinov slovenskega naroda ter da mu je nerodno, ko ga v Italiji sprašujejo, ali je Slovenija sploh še normalna država.

Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs pa je dejal, da si pred 25 leti nihče ni mislil, da bi s tem, ko bi zaprli Janšo, odprli vrata samostojni Sloveniji. Prepričan je, da se tudi tokrat odpira pot, da bo sodba padla in bo Slovenija postala resnično demokratična evropska država.

Član Zbora za republiko Vasko Simoniti je med drugim opozoril na po njegovem mnenju zlorabo prava ter pomanjkanje pravne varnosti. Kritičen je bil tudi na očitke, da gre za pritisk na sodbo. “Gre za upor proti pritisku nepravne države, ki jo uteleša spolitizirano in skorumpirano sodstvo,” je dejal.

Janši je podporo izrekel tudi vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc. Od trenutka, ko bo prestopil prag zaporov, do trenutka, ko bo razveljavljena sodba, v tej državi nihče več ni varen, saj je lahko obsojen česarkoli. “Čim prej izpustite Janeza Janšo in omogočite, da bomo živeli v tej državi brez strahu,” je dejal in podporo izrekel tudi Janševi družini. Povedal je, da je preko 4000 Slovencev v zadnjih dneh preko interneta oddalo svojo podporo Janševi soprogi Urški, ki je dobila tudi zvezek s temi podpisi.

Teolog Ivan Štuhec pa je ponovil, da je današnji zbor pogreb slovenske pravne države, hkrati pa dodal, da je tudi vstajenje demokratične svobodne Slovenije. Nato je z množico skupaj za Janšo tudi zmolil molitvi Oče naš in Zdrava Marija.

Od Janše se bosta poslovila tudi njegov brat Rajko Janša in soobsojeni v zadevi Patria Ivan Črnkovič.

Na Dobu je sicer javnosti dostop do varovanega območja zaradi zagotavljanja nemotenega poteka dela onemogočen, zato so se podporniki večinoma razporedili ob cesti, ki vodi do zapora, ter ob govorniškem odru, ki so ga postavili pred zapornicami.

Podporniki – med njimi so mnogi dogajanje spremljali zelo čustveno in v solzah – so pred zaporom na Dobu med drugim zapeli domoljubne pesmi, tudi 2. kitico Zdravljice, s seboj imajo nageljne in bele vrtnice, slovenske zastave in transparente z različnimi napisi. Med drugim Janšo, ki ga imenujejo za heroja, primerjajo z Rudolfom Maistrom in Nelsonom Mandelo.

Ljubljansko okrajno sodišče je predsednika SDS Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča junija lani obsodilo za kazniva dejanja, povezana z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih osemkolesnih oklepnikov. Janšo, ki je bil v času nakupa patrij predsednik vlade, je sodišče obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev. (sta)

Janez Jansa dob 12

Govor Janeza Janše na Dobu

janez jansa mnozica dob 1

Množica podpornikov skandira “DANES JANŠA, JUTRI TI!!!!”

Št. komentarjev: 28
 1. Uroš pravi

  Pa kje mi to živimo, ko se na daleč vidi, da je Janez v tej zadevi povsem nedolžen!!

  Pričakujem Janšev StrikeBack, pa da se vrne še močnejši, pa da počisti z jugoslovanstvom za zmeraj!!!

 2. Mama pravi

  Nedolzen bo vstopil v zapor, to drzi.
  Ven pa vprasanje, ce bo izstopil nedolzen.

  😀

 3. zoro pravi

  Masleša, Fišer, ura tiktaka, tikataka, tikataka. Pa ne samo njima, tudi marsikateremu sodniku, pravzaprav sodnici, tožilcem. V zapor s to zalego.

 4. cvili možek pravi

  OVCE so zelo žalostne.Kaj žalostne ,OVCE so gin.

 5. hors pravi

  Mama dej no mal se ohladi.Res smo žalostni nismo pa ovce tako kot vi!

 6. JA pravi

  PROKLETA LEVA RDEČA ZAGAMAN ZLOČINSKASVOJAT, KUČAN JE DAL UBITI IVEKA KRAMBERGERJA IN TUDI SVAKA IVEKA JE UNIČIL SMRTI ČEZ NOČ JE BIL HLADEN, SE KDO UPRAŠA ALI JE TO ČLOVEK ALI POKVARJEN MRHOVINAR….

 7. medeni pravi

  Kje so ostali od napovedanih polovice Slovencev.Je..be se nam kam ga strpajo samo da ne dela kraval po arhivih,v obdobju ko je bil poslanec sem ga dvakrat videl v parlamentu ostali čas je prživel v arhivu in delal copi passte

 8. Uroš pravi

  Za svobodo, za pravico, za Janeza Janšo!!!!!

 9. KuntaKinte pravi

  Pravici in zakonu je zadoščeno!!! RIP

 10. tantadrui pravi

  In kako bo počistil z yugoslovanstvom za zmeraj ?
  In kako lahko sploh negdo čisti ?
  pri nas v Sloveniji imamo sodišča ne nekega posameznika da čisti.

 11. dobobran pravi

  Janša je prispel v zapor na Dobu. Zaporniki so ga “pozdravili” z žvižgi in vpitjem.
  verjetno je to na plešastega delovalo kot hladen tuš saj so mu še pred vhodom vsi ploskali……….

 12. erwin pravi

  Pride čas, ko bomo Kučana pospremili na DOB!

 13. KuntaKinte pravi

  čakamo čas, ko bojo vsi tisti, ki so okradli državo šli “sedet”!!

 14. Kr en pravi

  Predlagam da praznik 25.6 prestavimo na 20.6 in ga okličemo “Dan zmage dobrega na zlim”.
  Končno, zdaj pa šampanjec odpret, že nekaj časa sem čakal na ta trenutek.
  Aja, koliko strani ima Finski spis? 15k manj kot Slovenski -> no, pa smo te spet ujeli na laži, lopov preklemani. Sedaj pa marš v tišino dobske celice !!

 15. JA pravi

  KMALU BO NAPOČIL ČAS, KO SE BO VLEKEL TJA ZLOČINSKI LEVI-RDEČI GNEV, DOVOLJ NAM JE, HOČEMO DRUGO REPUBLIKO, DRUGO REPUBLIKO, DANES JE KONEC IN ZAČETEK, GOTOFI STE LEVI-RDEČI TERORISTIZLOČINSKAHIJENSKAGOLAZEN.

 16. Mile pravi

  Za Maistra mu manjkajo veliki brki, za Mandelo pa je malo presvetel.

 17. Uroš pravi

  Janša se je boril zoper smrdljivo in zaostalo jugo, Maister pa se je boril za kraljevino. Imata pa oba neko skupno lastnost, oba sta hrabra borca zoper svoje nasprotnike. Bravo Janez!

 18. cvili možek pravi

  Ura je 21 novodošli KRIMINALCI so zadolženi za klozet.

 19. Markus pravi

  Cvili mozek

  A boli

 20. kdjsj pravi
 21. enej pravi

  Maister nas potisnil nazaj med bizantince.

 22. hors pravi

  Za Majstra bi bilo bolje da bi se boril na Kolpi.

 23. Skeptik pravi

  @Množica podpornikov skandira “DANES JANŠA, JUTRI TI!!!!”
  _______________________________
  Jaz bi tudi rad, da mi Rajko Janša kupi nobel avto.

 24. Skeptik pravi

  Vsi poveličevalci generala Rodolfa Maistra se naj prede pišejo o njem podučijo (le kje so bili, ko se je to obravnavalo v šoli) kake se pravilno napiše njegovo ime. Sigurni ni bil Majster, kot je nosil transparent en majster včeraj na Vdobohodu. Je hudič s kOlturo in omiko janševih častilcev.

 25. tajkuni z doba pravi

  Obsojeni kriminalec je pri nas naj živi sodstvo pričakujemo še kakšnega da se nam pridruži veliko jih je ki imajo maslo na glavi in so imeli prste v marmeladi

 26. @pripadnikom sekte pravi

  Sedaj mi je jasno. Pri desnih komentatorjih gre predvsem za izdajalce, namškutarje in oportuniste. Oz večina vas sploh niste Slovenci. To dokazujete s tem, da želite na tej zemlji nemce oz avstrijce in zaničujete celo velike Slovence kot je Meister, ki je za temu narodu dal svobodo in državo. Vi tu želite 3 rajh ane? Jajček misli da je Adolf z izjavo ki se je začela: “naredite mi to deželo…” in potem se je malce ugriznil v jezik. Neverjetno. Šokantno bi rekel pisun tega portala

  Še enkrat: TA DEŽELA JE SLOVENSKA IN PRIPADA SLOVENCEM. JASNO?

 27. Mama pravi

  SPOMNIMO !!!

  “V Avstriji pa pravnomočno obsojeni, da so podkupovali SDS … si pozabil? Finci so bili oproščeni samo, da niso direktno podkupovali, ker so nakazali zakonito provizijo Riedlu, ki pa je podkupoval Slovenske politike …. demenca?”

 28. Hojak pravi

  Od rojstva pohabljeni komentator hoče počistiti z (jugo)slovanstvom.

  Mimogrede, pred nekaj dnevi so odprli Center foruma slovanskih kultur.
  Prisotni so bili tudi člani SDS.

  Bebava desničarska dvoličnost.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen