Pariški Pont de Arts ogroža teža ljubezenskih ključavnic

0

Teža številnih ljubezenskih ključavnic, ki jih zaklepajo večinoma turisti, je poškodovala znameniti pariški most Pont des Arts. Oblasti so ga morale v noči na ponedeljek izprazniti in zapreti, saj se je odtrgal 2,4 metra dolg kos železja pod njim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Most za pešce, ki prečka Seno pri znamenitem muzeju Louvre, je zaradi ljubezenskih ključavnic poznan po vsem svetu. Turisti nanj ključavnice obešajo kot znak večne ljubezni, ključe pa mečejo v reko.

Dva mlada v Američana, ki živita v Parizu, sta od marca letos zbrala že na tisoče podpisov, s peticijo pa želita doseči, da se ključavnice odstranijo z mostu. Kot pravita, kvarijo izgled mostu, poleg tega mu s svojo težo povzročajo škodo.

Prve ključavnice so se sicer na mostu pojavile leta 2008. Danes je z njimi prekrita že celotna ograja mostu v dolžini 150 metrov, ključavnice pa so se začele pojavljati tudi na drugih mostovih po francoski prestolnici. Pred kratkim so 40 ključavnic odstranili z Eifflovega stolpa, še piše AFP. (sta)

pont des arts

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen