PAHOR RAZPUSTIL PARLAMENT. 13. julija pa razpisal predčasne volitve, možna še ustavna presoja!

61

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal odlok o razpustu DZ s ponedeljkom in razpisu predčasnih državnozborskih volitev za 13. julij. Kot je po podpisu odloka dejal Pahor, je namreč 13. julij v danih razmerah najboljši mogoč datum za predčasne volitve. Državljane je pozval, naj volitve kot pomembno priložnost izkoristijo za naše skupno dobro.

Predčasnim volitvam sta po Pahorjevih besedah botrovala odstop vlade Alenke Bratušek ter presoja tako njega kot poslancev, da ne predlagajo novega mandatarja in da je primernejši razpis predčasnih volitev.

Volitve so po njegovem mnenju za državo in vse nas “veliko, veliko boljša izbira kot že četrti poskus, da se imenuje mandatar ali tretja vlada v enem samem mandatu državnega zbora”.

Glede na datum in način odstopa vlade ter na strogo določene roke za ugotavljanje možnosti za sestavo nove vlade oziroma za razpis predčasnih volitev je 13. julij v teh razmerah najboljši mogoč datum,” je pojasnil Pahor. Znova je poudaril tudi, da datum volitev ni prosta presoja predsednika republike, ampak da je vezan na ustavo, zakon in poslovnik DZ.

“Kljub nehvaležnemu poletnemu času je sredina julija za izvedbo predčasnih volitev z vidika možnosti in pravice volivcev, da se udeležijo volitev ter vplivajo na izbiro parlamenta in vlade večja, kot bi bila konec julija, da o avgustu niti ne izgubljamo besed,” je dejal Pahor. Dodal je, da možnosti za razpis volitev v septembru glede na datum in način odstopa vlade ter roke sploh ni bilo.

Kolikor je po eni strani nehvaležno, da bodo volitve sredi julija, pa je po drugi strani tudi dragoceno, da bosta sicer dva politično manj aktivna meseca porabljena koristno, za pogovore in dogovore o oblikovanju nove vlade, je ocenil. Glede na dosedanje izkušnje pri oblikovanju vlad gre po njegovih besedah pričakovati imenovanje, sestavo in potrditev nove vlade s polnimi pooblastili že sredi septembra.

Sedanje politično dogajanje je po Pahorjevem mnenju treba videti tudi v optimistični smeri. Glede na osebne izkušnje ter upoštevajoč mnenja uglednih tako domačih kot tujih strokovnjakov si namreč Pahor, kot pravi, dovoli oceniti, da je Slovenija na pragu izhoda iz gospodarske krize.

Zato meni, da imata naslednja sestava DZ in nova vlada priložnost ter odgovornost, da Slovenijo začneta vračati med najbolj napredne in zgledne države v Evropi in po svetu. Ali se bo to dejansko zgodilo, sicer ni mogoče napovedati, a obstaja dovolj velika verjetnost, zato se po Pahorjevih besedah velja potruditi. Kot je pristavil, sestavni del tega napora niso le volitve, pač pa tudi kampanja.

Zlasti tisti, ki se bodo neposredno potegovali za vodenje vlade in države oziroma sodelovanje pri tem, imajo možnost in tudi odgovornost, da “še toliko bolj natančno kot doslej zelo konkretno odgovorijo na precej zahtevne politične in druge dileme, s katerimi se bodo soočili takoj po volitvah”. Prav in “fer” je, da ljudje njihova stališča dobro poznajo, predem jim bodo dali zaupanje, je povedal.

Glede na relativno ugodne zunanje gospodarske okoliščine, naše dobre in slabe izkušnje z reševanjem krize ter “naše upravičeno pričakovanje, da se končno stvari obrnejo na bolje”, so predčasne volitve pomembna priložnost za našo državo, je dodal Pahor.

Kot so dodatno sporočili iz Pahorjevega urada, se za dan razpisa volitev po odloku, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek. Za izvršitev odloka skrbi Državna volilna komisija.

Sam datum predčasnih volitev sicer lahko spremeni morebiten uspeh napovedane ustavne presoje odloka. V zunajparlamentarni stranki Solidarnost so danes že napovedali, da bodo ustavno presojo vložili v nekaj dneh.

Ustavno sodišče je ob nedavni presoji o razpisu referenduma o arhivski noveli presodilo, da bi izvedba referenduma v času takoj po prvomajskih praznikih oziroma počitnicah volivcem otežila uresničevanje volilne pravice. Vendar pa je imel DZ za razpis referenduma čas leto dni, medtem ko je v primeru volitev v DZ treba slediti ustavni določbi, ki pravi, da če se državni zbor razpusti, se izvoli nov najpozneje dva meseca po razpustu prejšnjega, torej v vsakem primeru v času poletnih dopustov in počitnic.

DZ bo sicer že drugič v zgodovini države predčasno zaključil svoj mandat. Sedanji sklic, ki se je na ustanovni seji sestal 21. decembra 2011, je razpuščen po približno dveh letih in pol delovanja. Mandat aktualnih poslank in poslancev bo sicer trajal vse do ustanovne seje novega DZ. (sta/ured)

foto matic stojs

Št. komentarjev: 61
 1. zob pravi

  Glas za SDS je glas za delovna mesta in blaginjo vseh v Sloveniji!!

 2. slo eva braun pravi

  Če mi lahko kdo pojasni, čemu naj grem na volitve bom mogoče šel. Trenutno nimam voliti koga! Voliti nekoga zato, da ne bo izvoljen nekdo drugi je idiotizem!!!!

 3. zob pravi

  Volit tistega, ki bo izvedel lustracijo. SDS jo bo.

 4. pero pravi

  Potrebno je voliti SDS, ker bo samo tako boljše v naši državi enkrat za vselej. Komuniste pa za večno nagnati na odpad zgodovine, ker so bili vedno največja katastrofa za slovenski narod.

 5. Skeptik pravi

  Volit obsojenca je pa butalščina brez primere……………… Sicer pa voliti nekoga, ki je državo usodno zapufal (iz 15 na 40 M€) in niti ni sposoben razumeti, da moramo pač sedaj davkoplačevalci poplačati pufe najete od kvazi gospodarskih družb in škofij, je pa oslarija na kvadrat Še huje je pa verjeti v njegovo čudežno moč, mu je popravni izpi že enkrat propadel, krivulja gospodarske aktivnosti je pa v tem njegovem letu povratka drastično upadla, predvsem zaradi vnašanja občutka strahu v družbo in polsedično občutnega zmanjšanja povpraševanja.

 6. Slovenec 1 pravi

  Prijatli,dragi slovenci,zastaja nam dih,ko po enem letu zopet predčasne volitve.Pred tem 3 in pol leta propad iste rdeče vlade.Demokrati postavijo voz rdeče pogube nazaj na tire,takoj nato ognjene,vandalistične,udbovske, titoistične goreče vstaje po domovini in rdeči barbari zruŠijo demokratsko vlado.Seveda s pomočjo rdečih izdajalcev DL,SLS in Desus.No po enem letu te pogubne vladavine zopet propast,vmes pa še dodatno pokradli nad 10 milijard ljudskega denarja.Ta rdeča koministična banda se je razletela kot stare črepinje.Zdaj ti isti roparji in politične propalice,ki so nas izničili,že organizirajo isto “povezovanje” uničevalske rdeče vladavine,da nas bodo naprej izničevali po titoističnem,udbomafijskem načinu.TOKRAT NE VEČ BANDA!Zdaj se gre pa za Slovenijo in Slovence,konec titoistov-kučanistov!

 7. KONVERTIT pravi

  Imamo strankarsko demokracijo in seveda volimo stranke!

  Ko volimo stranke pa volimo programe in dejanja v katera verjamemo!

  Kdor ne vidi v vseh medijih vsakodnevne laži in skrivanje resnice za polresnicami še ni dorastel demokraciji!

  Ne iščite rešitve, resnice, informacije in pomoč v medijih, ki jih obvladuje levi kapital!

  Odkar imamo internet je prava resnica le par klikov daleč!
  Za nekatere pa predaleč?

  Prava sprememba bo prišla šele takrat,
  ko bodo ljudje ugotovili da jim vlada le 1 %, ki mimo demokratičnih institucij s finančno in neformalno močjo!
  Govorim o vseh strukturah, ki so ohranile svoje pozicije do danes!

  Do takrat pa nam bodo uničevale prihodnost stare strukture, ki nam vladajo neformalno mimo zakonov, mimo ustave in mimo demokratičnih institucij
  z izrabljanjem institucij (tudi sodne veje oblasti),
  vedno nagrajevale svoje in vedno obsojale vsako konkurenco!

 8. abrakadabra pravi

  Človek se mora zelo skoncertrirati, da ne izbruhne v smeh ob pogledu na bebota…
  P.a.h.o.r, v srbijo si pasal. Vrni se tja.

 9. umetnik123 pravi

  Glas za SDS je glas za enoumje, z enim doživljenskim predsednikom, glas za revanšizem in za podporo kliki, ki razdvaja in dela razdor med Slovenci po načelu : skregaj in vladaj !!!!!

 10. resnica pravi

  uff, čisto vsak naš komunistički balkanoid pa čaka na kučanov/stanovnikov mafijski signal, katera leva stranka je najbolj zvesta do post-komunistične udbaške sodno nedotaljive rdeče mafijske oligarhije …zato bodo ta mesec veliko brali kučanove ku rbe iz bande 571…….kučanov klan pa seveda slepo računa na njihovo zgodovonsko DOKAZANO discipliniranost in mafijsko zvestobo.

 11. resnica pravi

  naš balkanski umetnik, bo seveda ponovno disciplinirano volil kučanove mafijske rdečuhe…..kako čudno, mar ne?

 12. resnica pravi

  in da smo si jasni, kuačnova mafijska sodno nedotaljiva nomenklatura bo zmagala…..ker drugače slovenistan ne bi bil to kar je sedaj…..leglo legalizirane rdečemafije, novinarsko enoumje preko režimskih medijev, vodeno sovraštvo do drugače mislečih in ideološko mafijsko sodstvo.

 13. resnica pravi

  prav tako, VSAK, ki se ne pokori in poklekne pred kučanovov mafijski rdeči klan , je seveda moteči element in “razdvaja” …kajti vsi vemo, kako divje in nagonsko je balkansko rdeče enoumje….

 14. umetnik123 pravi

  ” resnica “, ti si jajotova resnica, kar za 90 % Slovencev pomeni laž.

 15. KONVERTIT pravi

  Volitve med počitnicami in še na dan nogometa!
  Abstinenca bo zaradi počitnic rekordna!
  Dovolj, za ustavno presojo!

  “Predsednik republike Borut Pahor je odločen, da predčasne volitve razpiše sredi počitnic, na dan finala svetovnega nogometnega prvenstva. Nekatere neparlamentarne stranke so že napovedale, da bodo zahtevale ustavno presojo odloka o razpisu predčasnih volitev, če bodo te v času, ko je velik del volilnega telesa na poletnem dopustu, piše Rtvslo. Po njihovem mnenju bi bile lahko takšne volitve precej dvomljive glede legitimnosti. “

 16. ultimax pravi

  Ti umetnik si pa res en pravi levičarski lenuh,ki živi na račun drugih!Saj si imel vlado Ropa,Pahorja pa še Malomarnice!Vprašam te,kaj so ti rdečuhi naredili za narod,razen da so kradli kot srake.Niti svojega mandata ne spravijo skupaj!Barabe se med sabo žrejo!Sedaj pa ustanavljajo nove stranke,brez morale in odgovornosti!Dej preseli se nazaj na luno!

 17. bine pravi

  SDS in še enkrat SDS! To je edina rešitev za Slovenijo!

 18. umetnik123 pravi

  ultimax, samo en bivši predsednik vlade je PRAVNOMOČNO OBSOJEN zaradi lopovščin !!!!! In to je tvoj ” pošteni ” jajo ! Budalo !!!!!

 19. Skeptik pravi

  @abrakadabra pravi:
  01. 06. 2014 at 18:51 Človek se mora zelo skoncertrirati, da ne izbruhne v smeh ob pogledu na bebota…
  P.a.h.o.r, v srbijo si pasal. Vrni se tja.
  ____________________
  Bebo voli bebota, oziroma ste ga volili desni in ne modri levi, ki prazne puhle buče spoznamo na daleč.

 20. MEFISTO pravi

  Klovn od pahorja ki zaj.be vse česar se dotakne je sedaj izbral najboljši mogoči datum in to celo 13-tico.
  Te volitve bodo tako sranj*, da ga bomo lahko vohali že na 50 kilometrov.

 21. ultimax pravi

  Umetnik,Janša je na udaru že 20 let,tvoji levičarji se pa kar naprej menjajo,ne odgovarja pa nihče nič!Brez morale,odgovornosti,številke pa kažejo svoje!Če je Janša kriv,bo za to odgovarjal,tvoji rdečuhi,ki so pokradli državo se pa skrivajo in lažejo.A to je odgovornost,da te baba zapufa za 12 miljard , enem letu?A to je morala,da predsednik vlade ki je sesul gospodarstvo kandidira za predsednika države?Pa kar naprej prevzema odgovornost!Bla bla bla!!!

 22. KONVERTIT pravi

  Zdravo @bine
  Tisti ki vemo, da volimo stranke, pogledamo tudi kaj je ta stranka naredila!

  Tisti ki pa volijo nekoga, ki ima sinje očke in drobne nižice, ali pa krilo do vratu in vsi brez življnjepisa, (vsi privilegirani že od rojstva)
  pa so obsojeni da se vedno opečejo in so RDEČI od jeze po volitvah!

  Mislijo, da bodo izvolili nekaj novega potem pa dobijo stare politike, ki so jih sovražili že v drugih strankah!

 23. KONVERTIT pravi

  “Drugi Virant: Miro Cerar bo idealni politični naslednik Gregorja “

 24. zvone pravi

  Kaloh, res ne razumem zakaj ne brišete lažnivih in podlih komentarjev bebota Skeptika. Vedno bolj sem prepričan, da te bedastoče pišete sami da vzpodbujate desno usmerjene k pošiljanju kontrakomentarjev.

 25. Uroš pravi

  Zmaga leve sredine z SDjem in Erjavcem . Židan novi mandatar.
  Levica zmaga 70/30.
  Janša odide na zaslužen oddih.

 26. Stevek pravi

  ZANIMIVO KAKO VSE GRE PO ŽE NAPOVEDANEM SCENARIJU:
  – VODJO OPOZICIJE JJ V ZAPOR DOB.
  – 7.JULIJA SOJENJE “KADIJA TE TUŽI KADIJA TE SUDI” TOŽILKA HRASTAR PROTI JJ.
  – ZDRUŽITEV DESUSA Z SD NA VOLITVAH IN PD. “POKI IZ MURGELJ”
  IN
  – VOLITVE 13 JULIJA. …..
  VSE NAJ BI BILO NAKLJUČJE ???
  KAKO NAJ VODJA OPOZICIJE Z SDS NAJ TEČE NA 100 METROV V KONKURENČNEM BOJU STRANK Z OPTEŽENIMI KAMNI NA NOGAH (2 LETI ZAPORA IN NOVIM MONTIRANIM PROCESOM “KADIJA”)).
  JEZUS NAZAREČANIN JE NA GOLGOTI NA KRIŽU POVEDAL “OČE ZAKAJ …”??? ALI JE RES V BOJU ZA OBLAST VSE DOVOLJENO ???

 27. Uroš pravi

  Nič ni naključje. Šferc orožja tudi ni bil naključen , ne patrija. janez ima preveč naključij v svoji karieri.

 28. MEFISTO pravi

  Opažam, da je mož stoterih nickov z eno tipkovnico spet brez denarja, pa se je v svoji revščini podpisal kot Mefisto.

  Komentarje z Mefistovim imenom mu namreč strici plačujejo po dvojni tarifi.

 29. Uroš pravi

  Če so Janezu dovoljena vsa pravna sredstva v boju , potem naj bodo tudi ostalim. saj ga ne bo nobeden likvidiral tako kot so Krambergerja. In Bavčar je bil takoj čez 20 min, tam in izjavil da ni politični umor in prikrival sledi , da kriminalisti ne opravijo svojega dela.

 30. MEFISTO pravi

  Uroš pravi:
  01. 06. 2014 at 20:34

  Zmaga leve sredine z SDjem in Erjavcem . Židan novi mandatar.
  Levica zmaga 70/30.
  Janša odide na zaslužen oddih.
  ———————————————————————————-

  Ubogo slovensko ljudtvo, ki si vsega hudega le ni zaslužilo.

  Partija je po novem že politična sredina?

 31. KONVERTIT pravi

  @Uroš
  Zgaga ni nikoli pokazal niti enega samega dokaza in se skriva za SKLEPANJEM!

  Vendar poglejmo prenašanje orožja in kovčkov!

  Prenašalci so bili policaji! Kdo je bil tisti ki jih je izbraj za prenašanje kovčkov?

  Verjamem da je bila močno vpletena udbo-partija, ki je vedno imela neformalno moč in seveda provizija, lahko sklepam iz vseh indicev, je šla najbolj logično Kučanu!

 32. resnica pravi

  v evropi (izključimo belorusijo, rusijo in kavkaz)….le tri države imajo totalno prevlado rdečuhov po padcu komunizma in sicer: slovenija, romunija, črna gora……..tako, da nimam dvoma, da bodo slovenistanci še enkrat več ponosno in disciplinirano volili kučanov mafijski klan oz. njeno legalizirano rdečo stranko…….

 33. resnica pravi

  sledijo seveda, srbija, bolgarija , bosna in moldavija……če moldavija je sploh država….

 34. KONVERTIT pravi

  Vse stranke, ki se drenjajo “LEFT” od Kučana!

  Preganja pa se vse in vsakogar, ki bi bil le 1 mm “RIGHT OR LEFT” od Kučana, če bi jim bil opazna konkurenca!

  EVROPSKI socialisti pa so kilometre RIGHT od Kučana!

 35. MEFISTO pravi

  Zaradi mene lahko plenilska in krvava levica po volitvah tudi do konca uniči Slovenijo.

  Mi gtremo pod Avstrijo.

 36. MEFISTO pravi

  V Avstriji rabijo pridne in delovne konjušarje.

 37. resnica pravi

  v cipristanu pa rdečuhi mafijsko delujejo naprej…..kako čudno

 38. zoki srb pravi

  Ali ste vedeli, da je bolje biti v Austriji podložnik za 1300 eurotov, kot pa v slovenskem balkanistanu srpski hlapec za isto delo in to za 500 eurov, če jih dobiš.

 39. MEFISTO pravi

  Popravljam, mi ne gremo pod Avstrijo, mi se vračamo pod Avstrijo.

  Če bi že moral biti konjušar, delam raje kot konjušar pri uglajenem avstrijskem bogatašu kot pri primitivnem balkanskem androidu.

 40. toti mb pravi

  Slehernemu delavcu, ki ustvarja novo vredost, katero je potrebno prodati na trgu v SLO študirani in privilegirani lenuhi ukradejo vsak mesec cca 800 evrov.

 41. toti mb pravi

  No – mirko Cmerar dobi to vsoto za dve šolski uri na Koroškem, ko predava mladoletnim o morali in etičnosto .

 42. toti mb pravi

  Etičnosti – kdo bi vedel, kaj njemu pomeni pojem etika ali morala.

 43. resnica pravi

  toti, ampak on je krvi naslednik kučanove rdeče mafije…..on je dokazano ideološko, genetsko , umsko in vzgojno pokoren IN POSLUŠEN ZVESTI RDEČI MAFIJSKI KADER.
  take “volijo” naši opranoglavi komunistički balkanoidi.

 44. KONVERTIT pravi

  Če bi res Cerarja volili samo tisti, ki vedno volijo kakšno izpostavo levice, bi pogledal stran!

  NE! NoviObrazi so namenjeni prevari volivcev!

  NoviObrazi so garant za veliko razočaranih volivcev!

  Podobne prevare so počeli vsi ssovjeti!
  Slikali so utopije in pri tem mislili na konkretne privilegije za lastne debele zadnjicce!

 45. Demi Zen pravi

  bog reši nas juge in rdeče kuge

 46. SuperTonin pravi

  Datum volitev je kot nalašč za nas. Jajo bo na Dobu in mi združeni z Ljudsko stranko bomo prevzeli primat na desni.

  Žal bom moral zaradi volitev preskočiti poletne počitnice na hrvaškem 🙁

 47. tigra pravi

  @SuperTonin

  zelo dobra ideja oz. izpeljava volje na desni. Podpišem!

 48. tigra pravi

  PS. Podpišem namreč le omenjeno zasnovo desnice.
  Ki bo, upam, konstruktivna in ljudem nasploh prijazna opcija.
  Da se odpočijemo od nestrpnosti sds-a.
  Volim pa leve. Vedno.

 49. tigra pravi

  PS. Podpišem namreč le omenjeno zasnovo desnice.
  ……………………………………………………………………….
  Ki bo, upam, konstruktivna in ljudem nasploh prijazna opcija.
  Da se odpočijemo od nestrpnosti sds-a.
  ————————————————————–
  Volim pa leve. Vedno.

 50. MEFISTO pravi

  Če komunist cel dan visi na Politikisu in si izmišlja vedno nove in nove neumnosti, ni čudno, da se mu tam okrog druge ure ponoći do konca skisajo možgani.

  Normalni Slovwnci takrat še ali pa spet kavsamo.

 51. KONVERTIT pravi

  Nekdo pa nam res mora povedati da ne volijo vsi pomladne stranke!
  Eni imajo empatijo do zime! Empatija nam velikokrat škoduje!
  Seveda na postaji izberejo prvi vlak rdeče barve!

  Vozni red ni pomemben (program)!

 52. Skeptik pravi

  @zvone pravi:
  01. 06. 2014 at 20:24 Kaloh, res ne razumem zakaj ne brišete lažnivih in podlih komentarjev bebota Skeptika. Vedno bolj sem prepričan, da te bedastoče pišete sami da vzpodbujate desno usmerjene k pošiljanju kontrakomentarjev.
  _____________
  Hvala Zvone, takšnih pohval pa res še nisem bil deležen na Politem kisu. Imaš pa resnično prav v zadnjem stavku, pišem zato, da se desni komentatorji, kolikor so sploh zmožni artikuliranih odgovorov (janez+ in še nekateri) malo potrudijo v komentiranju.

 53. Baubau pravi

  Skeptik

  Artikuliran odgovor? Kako ti to uspe?

 54. Skeptik pravi

  Z bedaki se ne debatira, je škoda časa, zapomni si že enkrat za vselej.

 55. Janez+ pravi

  Hvala, skeptik, takšne pohvale pa res še nisem bil deležen na Politem kisu.
  SI pa verjetno opazil, da se mi ne ljubi več kaj dosti. v bistvu bom počasi nehal, samo še malo migam.

  LP

 56. Miran™ pravi

  Baubau pravi:
  02. 06. 2014 at 08:38
  Skeptik
  Artikuliran odgovor? Kako ti to uspe?

  __
  Z vami kaj takega, je misija nemogoče.
  😛

 57. Miran™ pravi

  Janez+ pravi:
  02. 06. 2014 at 12:38
  samo še malo migam.
  LP

  ___
  Pa še takrat neumnosti kvasite.

  😛

 58. Miran™ pravi

  Test.

 59. JOJ pravi

  Mene pa zanima tole: Glede na to, da je Alenka Bratušek odstopila, parlament pa opravlja le še tekoče posle, me zanima, kakšne plače bodo imeli ta čas!? Po moje bi jim morali vzeti vsaj 20% plače, saj so skoraj na počitnicah vsi, od predsednice vlade, do vseh poslancev. Ne bojo menda afne guncal za polno plačo z dodatki?

 60. Miran™ pravi

  JOJ pravi:
  02. 06. 2014 at 15:10
  Mene pa zanima tole: Glede na to, da je Alenka Bratušek odstopila, parlament pa opravlja le še tekoče posle, me zanima, kakšne plače bodo imeli ta čas!? Po moje bi jim morali vzeti vsaj 20% plače, saj so skoraj na počitnicah vsi, od predsednice vlade, do vseh poslancev. Ne bojo menda afne guncal za polno plačo z dodatki?

  ___
  Zna bit, da bodo imel celo. 🙁

  Plačo mislim.
  Sej jo tud porabijo celo, ne samo en del.

  😛

 61. resnica pravi

  tigra pravi:
  02. 06. 2014 at 01:52 PS. Podpišem namreč le omenjeno zasnovo desnice.
  Ki bo, upam, konstruktivna in ljudem nasploh prijazna opcija.
  Da se odpočijemo od nestrpnosti sds-a.
  Volim pa leve. Vedno.

  isto bi lahko rekli o vaših zverinskih in udbaških rdečih strankah?
  kdaj ena normalna ,evropska, strpna in ne vedno podivjane, balkanske, nestrpne in ideološko blazno sovražne ter večinoma divje krvoločne?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen