Na predsedniških volitvah v Mavretaniji slavil dosedanji predsednik

0

Dosedanji mavretanski predsednik Mohamed Ould Abdel Aziz je slavil na sobotnih predsedniških volitvah. Volilna komisija Mavretanije je v noči na danes sporočila, da je Abdel Azizi prejel skoraj 82 odstotkov vseh glasov. Predsednik je danes obljubil, da bo predsednik vseh Mavretancev in bo branil pravice vseh državljanov.

Abdel Azizi je prepričljivo zmago dosegel potem, ko je zveza največjih mavretanskih opozicijskih strank volitve bojkotirala, ker da niso bile zagotovljene razmere za pošteno glasovanje. Predsedniku in nekdanjemu vojaškemu generalu pa opozicijska zveza sedaj očita, da je manipuliral z rezultati, poroča nemške tiskovna agencija dpa.

Abdel Aziz je na sobotnih volitvah nastopil proti štirim protikandidatom. Drugouvrščeni Biram Ould Dah Ould Abeid je osvojil le 8,67 odstotka glasov. Volilna udeležba je bila 56-odstotna.

Novi stari predsednik Mavretanije je danes zatrdil, da bo v novem petletnem mandatu vodil politiko krepitve državne enotnosti, neodvisnosti sodstva in da se bo boril proti družbeni neenakosti in za zmanjšanje revščine z boljšo redistribucijo bogastva države.

Nekdanji general je oblast v državi prevzel leta 208 z udarom, naslednje leto pa je zmagal na spornih volitvah. Med letošnjo kampanjo pa se je hvalil predvsem s svojim uspešnim bojem proti oboroženim skupinam, povezanih s teroristično mrežo Al Kaida. (sta)

Mohamed Ould Abdel Aziz

Mohamed Ould Abdel Aziz

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen