Na Muri se je prevrnil čoln. Eden še vedno pogrešan.

1

Na reki Muri se je danes prevrnil čoln s sedmimi Slovenci na krovu. Enega člana posadke pogrešajo, poroča hrvaški spletni portal 24sata.hr.

Po navedbah portala se je sedmerica s čolnom spustila iz Slovenije proti Medžimurju, njihov cilj pa je bil Donji Miholjac. Blizu splava v Novakovcu je njihov čoln nasedel in se prevrnil. Po neuradnih podatkih je pri tem eden od članov posadke izginil v mrzli reki.

Kot pravijo lokalni prebivalci, je Mura na tem delu globoka in nevarna ter polna vrtincev, navaja Večernji list na svoji spletni strani.

Na kraj so prispeli policija, gasilci in štirje potapljači iz Čakovca, ki iščejo pogrešanca. Ogled kraja nesreče je v teku, še poroča 24sata.hr.  (sta)

mura reka

Reka Mura

 

Število komentarjev: 1
  1. jankec pravi

    Avtor teksta navaja”Iz Slovenije proti Medžimurju”.Pravilno bi bilo iz “Pomurja proti Medžimurju” ali “Iz Slovenije proti Hrvaški”.Namreč Medžimurje je ena od hrvaških pokrajin tako kot sosednji Prekmurje in Pomurje v Sloveniji.Očitno tudi temu avtorju,kot tudi mnogim Slovencem, beseda “Hrvaška” še vedno gre zelo težko iz ust.
    Sicer pa moje sožalje svojcem.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen