Na Gorenjskem je top inovativen Razvojni center Jesenice

0

Območna gospodarska zbornica za Gorenjsko je danes na Jesenicah podelila priznanja najboljšim gorenjskim inovatorjem za leto 2013. Potem ko lani ni podelila priznanja za najbolj inovativno podjetje, je letos to priznanje podelila družbi Razvojni center Jesenice, ki združuje partnerje iz industrije, storitvenih dejavnosti in izobraževanja.

Namen priznanja za najbolj inovativno podjetje, ki ga GZS Območna zbornica za Gorenjsko podeljuje od leta 2009, je spodbujanje podjetij k ustvarjanju inovacijske klime. Kot so sporočili iz območne gospodarske zbornice za Gorenjsko, je ocenjevalna komisija letos to “prestižno nagrado” podelila podjetju Razvojni center Jesenice, ki je v treh letih od ustanovitve uspelo razviti učinkovito podporno okolje, v katerem so inovativnosti zavezani praktično vsi zaposleni.

Čeprav je njihovo osnovno interesno področje metalurgija, Razvojni center Jesenice v svojem sklopu združuje široko paleto dejavnosti od predelave plastike, razvoja in izdelave plovil do industrijskega oblikovanja, konstruiranja strojev in opreme, inženiringa metalurških naprav in splošne strojegradnje, projektiranja in izdelave električnih inštalacij ter ne nazadnje visokošolskega izobraževanja, pojasnjujejo na zbornici.

Poleg priznanja za najbolj inovativno podjetje v letu 2013 je območna zbornica za Gorenjsko danes nagradila tudi inovacijske projekte podjetij z območja Gorenjske in podelila pet zlatih, štiri srebrna in dve bronasti priznanji ter eno diplomo. Ob tem je za državno priznanje nominirala tri inovacije.

Zlata priznanja so prejeli družbi Razvojni center Jesenice in Acroni za skupno inovacijo s področja valjanja pločevine, družbi Domel in Nela razvojni center za sesalno enoto v kapsuli, Iskratel za univerzalno linijsko vezje, podjetje M-Sora za ECO-S leseno izolacijsko oblogo in Razvojni center Jesenice za razvoj za razvoj avtomatnega nerjavnega jekla z uporabo specialnih dodatkov.

Srebrna priznanja je komisija namenila Iskratelu za algoritem za pospešitev kreiranja večjega števila AGCF naročnikov, družbi Jelovica hiše za večnamenske dvorane iz lesa, družbi Lotrič meroslovje za postopek kalibracije koničnih navojev ter skupni inovaciji družb Razvojni center Jesenice in Acroni za razvoj oklepne pločevine nove generacije Protac 500.

Bronasti priznanji sta prejeli družba Iskratel za hitri generator C kode in družba Žejn za spletno rešitev za naročanje potovalnih storitev. Diplomo pa je prejela družba Sava Turizem za dva nova okusa originalne blejske kremne rezine, in sicer okusa čokolade in gozdnih sadežev.

Skupno je letos komisija obravnavala 16 inovacijskih projektov desetih pravnih oseb, od tega je že na začetku zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev zavrnila štiri prijave. (sta)

inovacije podjetja

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen