Ljubljančana naj bi z ukradenimi podatki s kartic opravila za več kot 30.000 evrov transakcij

0

Policisti so prejšnjo sredo pred preiskovalnega sodnika privedli 22- in 25-letna Ljubljančana, ovadena, ker naj bi storila kaznivo dejanje velike tatvine, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Ovadena naj bi protipravno pridobivala podatke s kreditnih kartic in z njima opravila za več kot 30.000 evrov transakcij.

Ovadena sta po navedbah policije ustanovila gospodarsko družbo v Ljubljani, nato pa pod pretvezo prodaje blaga na internetnem prodajnem mestu opravljala transakcije z zapisi odtujenih plačilnih kartic. Podatke kartic sta pred tem protipravno pridobila na internetu. Teh transakcij je bilo za več kot 30.000 evrov.

Storilca sta pri tem uporabljala različne metode zakrivanja svoje identitete.

Starejši ovadeni je po podatkih policije poleg tega z dvema drugima sostorilcema opravil tudi več kot 500 transakcij z ukradenimi zapisi tujih plačilnih kartic. S temi je plačal polnjenja dobroimetij na predplačniških telefonskih številkah, ki jih je nato uporabil za klice na komercialne telefonske številke, predhodno zakupljene prek svojih gospodarskih družb. S tem si je pridobil za okoli 10.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Zoper 25-letnika je preiskovalni sodnik odredil pripor. Moški je bil sicer že pravnomočno obsojen za kazniva dejanja zoper premoženje in gospodarstvo. Dvaindvajsetletnika je preiskovalni sodnik po zaslišanju izpustil. Za vsako izmed kaznivih dejanj je zagrožena zaporna kazen do petih let. (sta)

prevara

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen