Ježek Sonic bo zaživel na velikem platnu

0

Ikonični junak video igric ježek Sonic bo zaživel na velikem platnu. Scenarij za film o modrem ježku Sonicu, ki se lahko premika s svetlobno hitrostjo, bosta napisala Evan Susser in Van Rovinchaux, produkcijo pa bo prevzel Neil Moritz. Film bo nastal pod okriljem filmskega studia Columbia Pictures v sodelovanju z japonskim Marza Animation Planet.

“O ježku Sonicu, ki je mednarodno poznana ikona video iger in ima izjemno široko mrežo oboževalcev, bi lahko povedali nešteto zgodb,” je po poročanju britanskega časnika The Guardian dejala predstavnica studia Columbia Pictures Hannah Minghella.

“Skupaj z studiem Marza si želimo na velikem platnu prikazati vse, kar generacije ježkovih oboževalcev o njem vedo in obožujejo,” je še povedala.

Ježek Sonic, ki je v video igricah zaživel leta 1991, kasneje pa so o njem nastali tudi stripi in animirani TV šovi, ne bo prvi junak, ki bo zaživel na filmskem platnu. Med junake video iger, o katerih so posneli film, denimo sodita Mario in Pokemon, kmalu pa se obeta tudi film o Angry Birds. (sta)

sonic

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen