Janez Janša: Obsojen sem po krivici brez kakšnih koli dokazov!

12

Predsednik SDS Janez Janša je na današnji novinarski konferenci, na kateri je SDS predstavila svoj predvolilni program, povedal, da imajo uradne informacije, da odločitev o njegovi ustavni pritožbi zoper sodbo v zadevi Patria, še ni sprejeta. Če bo moral v zapor, za odložitev izvršitve kazni ne namerava zaprositi.

Janša sicer izpostavlja, da je delo ustavnega sodišča takšno, da je bila odločitev ustavnih sodnikov lahko že sprejeta, zdaj pa se še oblikuje. “Vendar ne uradno, ne neuradno z nobeno odločitvijo nisem seznanjen,” je dejal.

Zato pa Janša – kot pravi – ve, da se je “od tistega trenutka, ko je nekdo obiskal predsednico vlade v odstopu in ji naročil, naj skliče kongres stranke, na katerem je nato izgubila”, nekdo odločil za predčasne volitve. Za volitve se je po Janševih besedah ta nekdo odločil potem, ko je verjetno preštel sile v svoji najmočnejši enoti. “In jaz s tem nimam nobenih iluzij,” je dodal.

Ponovil je, da bo za razveljavitev sodbe v zadevi Patria ubral vse sodne poti, ki so na razpolago, ne bo pa vložil prošnje za odlog poziva na prestajanje kazni. “Janez Janša ne bo nikogar ničesar prosil. Obsojen sem po krivici brez kakšnih koli dokazov. Na vašem mestu bi se vprašal, kdaj se vi lahko znajdete v takšnem položaju,” je odgovoril na novinarsko vprašanje, ali bo zaprosil za omenjeni odlog. Sicer pa je prepričan, da se skuša SDS z zadevo Patria izločiti iz predvolilne tekme.

Po poročanju Reporterja naj bi namreč ustavno sodišče “po neuradnih, a zanesljivih informacijah” odločilo, da Janševo ustavno pritožbo na sodbo v zadevi Patria zavrže, ker še niso izkoriščena vsa pravna sredstva.

Za to, da se Janševa pritožba zavrže, naj bi glasovalo šest od devetih ustavnih sodnikov in sodnic, medtem ko naj bi trije do ponedeljka napisali ločena mnenja. Odločitev pa po poročanju nekaterih medijev še ni nujno dokončna, saj lahko do odprave odločitve vsak od ustavnih sodnikov zahteva ponovno odločanje o zadevi na seji ustavnega sodišča. (sta)

Jansa SDS

Janez Janša na predstavitvi programa stranke SDS

Št. komentarjev: 12
 1. dzi nu nje ja pravi

  tudi boga ni videl še nihče,pa vseeno toliko ljudi verjame vanj.
  na neznanem kraju,…,je pa tožilec v primeru trajnožarečega desnega-komunista IJJ-a pojasnil,da vse le ni tako neznano…
  DOL Z UDBO-ANŠEVIZMOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. psiho pravi

  Vsa Slovenija se ukvarja samo z njim! Bolano. Res, Slovenija je ujetnica njegovega sprevrženega uma.

 3. psiho pravi

  Organi pregona, bodite budni. Lajovic tam čez se je aktiviral. Obsojenec se lahko izmuzne!

 4. cvili možek pravi

  Prisotni kot vidim, TOČIJO SOLZE SREČE.Končno bodo zadihali z polnimi pljuči.

 5. dzi nu nje ja pravi

  penina je že primerno ohlajena…

 6. cvili možek pravi

  biče i SLADOLJED.

 7. umetnik123 pravi

  Obsojen je po krivici ? A denar si pa dobil po pravici ?

 8. DARTH VADER pravi

  JJ ni vajen prositi, saj ni nikoli prosil! On samo ukaže!

 9. srečko pravi

  Tipičen govor arogantnega delinkventa,ki hoče narediti vtis na avditorij.Do zadnjega hoče biti super mačo,imitirajoč Klinta Eastwooda…

 10. cvili možek pravi

  @ srečko to ni imitiranje, to je ena sama TRAGIKOMEDIJA ki se vrti za OVCE.Nabirka poteka nemoteno,zamaški da ne omenjamo.mefonja se je popolnoma predal poslu.Tudi janes +OVCA se poti.

 11. klinček pravi

  Vprašajte na Dobu, če je bil kateri od obsojencev obsojen upravičeno. Gotovo bodo vsi v en glas zagotovili, da so bili obsojeni po krivem! Tako tudi Jajo.

 12. kučko pravi

  Res , prav vsi, ki tolčete po Slovencih niste domoljubi in se ne zavedate, da životarimo na tujih kreditih, da bo kmalu tudi kreditov zmanjkalo, ampak takrat starih prdcev ne bo bolela glava, kdo jih bo vračal, njim je malo mar za SLOVENCA.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen