Izrael napadel sirske položaje na Golanski planoti

0

Izrael je pozno v nedeljo izvedel zračne napade na sirske vojaške tarče na Golanski planoti. Gre za povračilni napad po smrti najstnika na izraelski strani, ki je umrl v napadu iz Sirije, je danes sporočila izraelska vojska.

Izraelska vojska je obstreljevala devet sirskih vojaških tarč, o morebitnih žrtvah na sirski strani ni poročil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad je vojska izvedla potem, ko je v nedeljo zjutraj v napadu s sirske strani na Golanski planoti umrl 13-leten deček, sin sodelavca izraelskega obrambnega ministrstva. Po navedbah slednjega je umrl v napadu na avtomobil, v katerem je potoval z očetom in še enim človekom. Oba sta bila v eksploziji ranjena.

Po navedbah Izraela je smrt najstnika, arabskega Izraelca, najresnejši incident na Golanski planoti od začetka sirskega konflikta leta 2011. Zaenkrat sicer ni jasno, ali za napadom stoji sirska vojska ali uporniki, poroča britanski BBC.

Marca je Izrael že napadel sirske vojaške tarče po napadu, v katerem so bili na Golanski planoti ranjenih štirje njegovi vojaki. (sta)

izrael vojaki

Izraelski vojaki

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen