Erdogan zahodne medije obtožil vohunjenja

1

Turški premier Recep Tayyip Erdogan je danes zahodne medije obtožil vohunjenja in podžiganja težav v državi. Poročevalca ameriške televizije CNN v Turčiji Ivana Watsona je označil za “ovaduha”. Sicer pa so turške oblasti v ponedeljek znova omogočile dostop do spletnega portala Youtube.

Watson je bil v soboto na kratko pridržan, medtem ko se je v živo javljal iz Carigrada, kjer so potekali protesti ob prvi obletnici množičnih demonstracij proti Erdoganovi vladi.

Policija je proti zbranim protestnikom uporabila solzivec in vodne topove že na stranskih ulicah, zato da se ne bi prebili do trga Taksim, ki je bil središče lanske vstaje.

Turški premier je sicer v zadnjih tednih kritiziral mednarodne medije, njihovo poročanje pa označil kot provokativno in “prenapihnjeno”. Za nemške medije je menil, da so o njegovi vladi poročali sovražno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Okoli 25.000 policistov je bilo v soboto razporejenih v Carigradu, kjer se je več sto demonstrantov udeležilo uličnih protestov zaradi omejitev svobode izražanja in spletne svobode, kot tudi širjenja korupcije.

Aretiranih je bilo več kot 100 ljudi, ki so bili že vsi izpuščeni. Sicer pa številni, ki so sodelovali na lanskih protestih, še vedno čakajo na sodni postopek pred sodiščem, je še poročala dpa.

Medtem pa je dpa še poročala, da so turške oblasti po več kot dveh mesecih v ponedeljek znova omogočile dostop do spletnega portala Youtube. Ukrep so sprejele po odločbi ustavnega sodišča, ki je presodilo, da prepoved krši temeljne pravice. Tudi Twitter je bil za kratek čas prepovedan, a je bil dostop zaradi sodne odločbe že v aprilu znova omogočen. (sta)

PJ-Erdogan-1

Recep Tayyip Erdogan

Število komentarjev: 1
  1. Sheena pravi

    thermal  thermel  thermes  thermic  thermit  thermos  theroid  theurgy.
    It is said that one nasty greenn creture iss responsible for their existence.

    kyanized kyanizes kyboshed kyboshes kymogram kyphoses kyphosis kyphotic.

    my web-site :: Examine a lot more (Sheena)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen