Balkanski bojevnik: Predobravnani naroki se nadaljujejo, krivde zaenkrat ne priznava nihče

0

Tudi danes se nadaljujejo predobravnavni naroki v zadevi Balkanski bojevnik. Prvi je na ljubljansko okrožno sodišče danes prišel Miralem Lucević, ki krivde ni priznal. Njegov zagovornik Branko Gvozdić je predlagal izločitev dokazov, o kateri se bo sodišče še opredelilo. Ob 11. uri je na vrsti Marko Bublić, danes je vabljen tudi Anes Selman.

Gvozdić predlaga izločitev t. i. ambientalnih prisluhov, posnetih v Milanu, in dokazov, pridobljenih na podlagi tajnega opazovanja obdolženca. Gvozdić je opozoril, da je pridobivanje teh dokazov odredil tožilec in ne sodišče, kar je v nasprotju s slovensko ustavo, ki določa, da odredbe izdaja sodišče. Poleg tega pri teh ukrepih ni obrazloženo, zakaj so potrebni, je dodal Gvozdić. Kot sadež zastrupljenega drevesa predlaga tudi izločitev dokazov, pridobljenih na podlagi omenjenih dokazov.

Tožilstvo je odgovorilo, da je sodba, v kateri so upoštevani tudi dokazi iz Italije, pravnomočna. Sodišče tudi ni izločilo dokazov iz Italije, saj je ocenilo, da so pridobljeni zakonito, še navaja tožilstvo.

Gvozdić je nadaljeval, da je bil Lucević kljub italijanskim dokazom oproščen, tožilki pa sta ga spomnili, da je bil ta del sodbe tudi razveljavljen in vrnjen v ponovno sojenje.

Lucević je bil že sedmi, ki je prišel na predobravnavni narok v tej zadevi, prav nihče doslej pa ni priznal krivde. So pa nekateri odvetniki podali predlog za izločitev dokazov.

Predobravnavni naroki se bodo zaključili 16. junija, ko je na sodišče vabljen prvoobtoženi Dragan Tošić. Nato se bo morala sodnica Andreja Sedej Grčar opredeliti do predlogov za izločitev dokazov. Verjetno je, da se bo ena ali druga stran nato še pritožila na višje sodišče. (sta)

kladivo sodno2(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen