PS bi si z Radonjičem kupila čas

2

Poslanci PS na srečanju z morebitnim kandidatom za mandatarja Dušanom Radonjičem niso govorili ne o podpisih ne o podpori. Poslušali so njegovo predstavitev, ki je bila zanimiva, je po srečanju dejal vodja poslancev PS Jožef Kavtičnik. O Radonjiču, ki je bil po srečanju v PS redkobeseden, bodo v četrtek razpravljali člani sveta PS.

Radonjič je po srečanju dejal, da se je poslanski skupini predstavil, stekla je tudi razprava. Predstaviti se želi tudi drugim poslanskim skupinam, tako, da konkretno slišijo vsaj določene dele njegovega programa. Komentarja, ali kaže, da bo v PS dobil podporo, se je vzdržal. Dodal je še, da bo s predstavitvami nadaljeval.

Radonjič je imel po Kavtičnikovih besedah zanimiv začetek predstavitve. Začudilo ga je, da v državi ni bilo nikogar, ki bi bil pripravljen prevzeti vlado in stopiti na to pomembno funkcijo. “Zato je to vzel zares,” je pojasnil Kavtičnik.

Po njegovih besedah je Radonjič profesor z izkušnjami, dela z gospodarstvom in pozna veliko težav, s katerimi se sooča država. “Ima zanimive poglede,” je pristavil. Tudi na vprašanje, ali ga je prepričal, je odgovoril podobno: “Zanimivo je bilo”.

Po Kavtičnikovem mnenju bi bilo prav, da Radonjiču tudi drugi prisluhnejo, podpora pa je stvar politične odločitve parlamentarnih strank.

V PS se bodo o Radonjiču pogovorili na četrtkovi seji sveta. Ni pa pričakovati, da bi dotlej kdo od njih dal podpis za Radonjičevo kandidaturo, je zatrdil Kavtičnik. “PS ne bo tista, ki bo odločala ali ne odločala. Odgovornost je na vsem parlamentu,” je dodal. Vztraja tudi, da če ni konsenza in politične večine za kandidata, slamnate kandidature nima smisla podpirati.

Tudi poslanec PS Stanko Stepišnik je dejal, da je bil Radonjič zanimiv. Na vprašanje, ali bi ga utegnil podpreti, je odvrnil, da bi lahko bil “eden izmed mnogih kandidatov”. Po njegovem mnenju namreč obstajajo še drugi kandidati, saj “je precej ljudi, ki so se pripravljeni prijaviti za mandatarja”. Na vprašanje, ali lahko torej do izteka roka pričakujemo še kakšno presenečenje, je odvrnil, da so presenečenja vedno dobrodošla.

Prvak PS Zoran Janković je za STA dejal, da Radonjiča ne pozna, zato njegovo kandidaturo težko komentira. Je pa spomnil na svoje večkrat izrečeno stališče, da ni pripravljen podpreti nekoga, ki ni dovolj kompetenten in nima izkušenj v gospodarstvu. (sta)

pozitivna_slovenija_logo_004

Št. komentarjev: 2
  1. tajkuni z doba pravi

    Tale zoki pa je ena o.ica pokvarjena tud on je zrel za na dob kot jj oba sta glih

  2. kulisa pravi

    No, no, tajkun z doba-če si ti beb.ec, jaz nisem. Torej nismo vsi “glih”, še posebej zato ne, ker eni s Kučanom na čelu rovarijo, drugi pa imamo radi Slovenijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen