Pošta Slovenije izdaja olimpijsko znamko zlate Tine Maze

0

Pošta Slovenije bo v petek izdala sklop priložnostnih poštnih znamk, med katerimi je tudi t.i. olimpijska znamka najboljše slovenske smučarke Tine Maze, dobitnica dveh zlatih olimpijskih medalj. Ob tej priložnosti bo potekala v petek tudi promocija znamke v domačem kraju Tine Maze, v Črni na Koroškem, so sporočili iz Pošte Slovenije.

Promocijo olimpijskih znamk, ki bo v petek ob 11. uri v kulturnem domu v Črni, pripravljajo Koroško filatelistično društvo, Občina Črna na Koroškem, Osnovna šola Črna na Koroškem in Pošta Slovenije.

V Pošti Slovenije je izdajanje t.i. olimpijske znamke z motivi slovenskih športnikov, ki na olimpijskih igrah osvojijo zlate medalje, stalnica. Kot pojasnjujejo na Pošti Slovenije, so to ene najbolj iskanih in cenjenih znamk tako med filatelisti kot tudi med priložnostnimi zbiratelji znamk v Sloveniji in v svetu.

Pošta Slovenije je leta 2012 izdala znamko ob zlati olimpijski medalji Urške Žolnir, leta 2008 je izšla znamka z motivom Primoža Kozmusa. Prvi slovenski znamki, posvečeni zlatim olimpijcem, pa sta izšli leta 2000, na njiju pa so Iztok Čop in Luka Špik ter Rajmond Debevec.

Leta 2010 je Pošta Slovenije izdala tudi dve znamki z dobitnicama olimpijskih medalj, ki nista bili zlati. Petra Majdič je takrat osvojila bronasto medaljo v prav posebnih okoliščinah, Tina Maze pa leta 2010 dve srebrni, kar je bil na omenjenih igrah največji slovenski uspeh. Tako bo Tina Maze tokrat dobila že drugo znamko.

Tokratna olimpijska znamka Tine Maze bo izšla v mali poli z 10 znamkami, na podlagi fotografije Mateja Družnika pa jo je oblikoval Edi Berk. (sta)

tina maze sochi2014

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen