Loterija Slovenije izplačala rekordni 28-milijonski jackpot

0

Loterija Slovenije je izplačala še drugi dobitek Jackpot, tokrat vreden rekordnih 28.207.473,90 evra. Dobitnik je listek z izžrebano kombinacijo 9-28-36-42-43 ter dodatni številki 2 in 8 vplačal v Žalcu, žrebanje je bilo 16. maja, so danes sporočili iz Loterije Slovenije.

V skladu z zakonom o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo se ob izplačilu dobitka odšteje 15-odstotni davek, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika. Po plačilu davka so tako dobitniku izplačali 23.976.352,82 evra.

To je drugi dobitek Jackpot in hkrati rekorden znesek v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji. Doslej je bil rekorden dobitek izžreban 6. decembra lani in je bil vreden 21 milijonov evrov.

Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo skupaj prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav. Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka, to je od marca 2012. Igro odlikuje izjemen sklad za glavni dobitek Jackpot, ki je vsak petek vreden najmanj deset milijonov evrov in lahko doseže vrednost vse tja do 90 milijonov evrov.

Glavni dobitek Jackpot je bil doslej vplačan 15-krat: šestkrat v Nemčiji, trikrat na Finskem, dvakrat v Sloveniji ter po enkrat na Danskem, Norveškem, v Italiji in na Hrvaškem. (sta)

lotto-balls

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen