Leta 2050 bo na svetu skoraj deset milijard ljudi

0

Število ljudi na svetu bo do leta 2050 s sedanjih 7,1 naraslo na 9,7 milijarde, Indija pa bo po številu prebivalcev prehitela Kitajsko, je pokazala študija francoskega Instituta za demografske študije. Študija je tudi pokazala, da bo ob koncu stoletja na svetu živelo med deset in enajst milijard ljudi.

Leta 2050 bo četrtina svetovnega prebivalstva, okoli 2,5 milijarde ljudi, živela v Afriki, kar pomeni, da se bo število prebivalcev črne celine v primerjavi z danes več kot podvojilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stopnja rodnosti je v Afriki okoli 4,8 otroka na žensko, medtem ko je globalno povprečje okoli 2,5 otroka na žensko.

Ameriki bosta imeli leta 2050 prek milijardo ljudi, medtem ko se bo število prebivalcev Azije s sedanjih 4,3 milijarde povečalo na 5,2 milijarde.

Medtem ko ima danes največ, 1,3 milijarde, prebivalcev Kitajska, sledi pa ji Indija z 1,2 milijarde, se bo vrstni red leta 2050 zamenjal. V Indiji naj bi živelo 1,6 milijarde ljudi, na Kitajskem pa 1,3 milijarde.

Danes tretje po številu prebivalcev, ZDA, pa bo leta 2050 zamenjala Nigerija, kjer naj bi sredi stoletja živelo 444 milijonov ljudi, je še pokazala študija. (sta)

planet prenaseljenost

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen