Koprčana sta “kmetovala”, 215 sadik konoplje pa je sedaj zaseženih

0

Moška z območja Kopra, stara 31 in 36 let, sta v bližini vasi Manžan na urejenih kmetijskih površinah ob robu gozda, med gostim grmičevjem, skrbela za nasad konoplje s skupno 215 sadikami te prepovedane droge. Zaradi utemeljenega suma, da sta se Koprčana organizirano ukvarjala z gojenjem večjih količin droge za nadaljnjo prodajo, bodo oba ovadili.

Koprski kriminalisti so že konec septembra prišli do informacije, da se v bližini Manžana ob robu gozda nahaja nasad konoplje. Pri pregledu terena so naleteli na omenjeni nasad in ugotovili, da zanj skrbita moška z območja Kopra, ki sta obdelala zapuščene kmetijske površine in na njih posadila sadike konoplje, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Kriminalisti so 26. septembra zasegli 215 sadik konoplje, visokih od 50 do 180 centimetrov, poleg tega pa so med hišno preiskavo pri osumljenih zasegli še manjšo količino že posušene konoplje.

Glede na količino zasežene droge obstaja utemeljen sum, da sta se moška organizirano ukvarjala z gojenjem večjih količin konoplje, ki je bila glede na zaseženo količino očitno namenjena nadaljnji prodaji. Zoper dvojico bo policija na okrožno državno tožilstvo v Kopru podala kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.(sta)

SAMSUNG

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen