Von Trier po škandalu s Hitlerjem prihodnje leto verjetno ponovno v Cannesu

0

Če je bilo pred dvema letoma praktično nemogoče razmišljati o tem, da bi se danski režiser Lars von Trier po škandalu zaradi izjave o Hitlerju ponovno udeležil filmskega festivala v Cannesu, pa danes postaja vse bolj verjetno, da ga bo festival prihodnje leto ponovno sprejel z odprtimi rokami, piše britanski časnik The Guardian.

Na festivalu naj bi namreč premierno predvajali eksplicitno različico njegovega peturnega filma “Nymphomaniac” (Nimfomanka), ki sledi zgodovini s spolnostjo obsedene ženske, ki jo je odigrala Charlotte Gainsbourg. Milejša verzija – a še vedno eksplicitna – bo premiero na Danskem doživela letos pozimi.

Kot še piše The Guardian, bo von Trier spomladi pripravljal različico, v kateri bodo spodnje polovice porno zvezd digitalno dodali telesom igralcev.

Sicer je umetniški direktor Cannesa Thierry Fremaux že pred tem dejal, da je bil danski režiser – ta si je status “persone non grate” prislužil zaradi svojih izjav leta 2011, ko je med drugim dejal, da “razume Hitlerja” – iz Cannesa pregnan le za eno leto.

V pogovoru za Screen Daily pa se je dotaknil tudi filma “Nymphomaniac”, ki pa takrat še ni bil pripravljen do te mere, da bi lahko sodeloval na festivalu. “V trenutku, ko bo imel von Trier kakšen film pripravljen za Cannes, se bomo o njem ponovno pogovarjali,” je dodal. (sta)

SAMSUNG

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen