V New Delhiju danes izrek kazni četverici posiljevalcev, tožilstvo zahteva smrtno kazen

0

Sodišče v New Delhiju je za danes napovedalo izrek kazni četverici moških, ki jih je v torek spoznalo za krive skupinskega posilstva in umora študentke decembra lani. Tožilstvo zanje zahteva smrtno kazen.

Primer je decembra lani pretresel celotno Indijo. Vsega skupaj šest moških je v indijski prestolnici na avtobusu okrutno posililo in mučilo 23-letno študentko, ki je kasneje podlegla poškodbam, in hudo preteplo njenega fanta.

Mladoletnega udeleženca posilstva je sodišče že spoznalo za krivega obtožb posilstva in umora in ga obsodilo na tri leta zapora. Enega od odraslih obtožencev pa so našli mrtvega v zaporniški celici, domnevno naj bi se obesil.

Sodišče v New Delhiju je preostalo četverico v torek spoznalo za krivo skupinskega posilstva in umora. Ti sicer krivdo zavračajo in trije so že napovedali pritožbo.

Izrek kazni je sodnik napovedal za danes. Tožilstvo je predlagalo smrtno kazen in pozivi k temu prihajajo tudi s strani javnosti, žrtvine družine in številnih politikov. Smrtno kazen sicer v Indiji izrečejo za le redke zločine, malokdaj pa jo tudi dejansko izvršijo.

Obramba je medtem trdila, da obstaja politični pritisk za izrek smrtne kazni, sodnika pa so pozvali, naj pokaže prizanesljivost z obsodbo na dosmrtni zapor, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

kladivo sodno(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen