Umrl nekdanji boksarski svetovni prvak Ken Norton

0

Boksarski svet je odet v črno. Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji Ken Norton, ki je leta 1973 enkrat premagal tudi slovitega Mohameda Alija, je namreč v sredo v 71. letu starosti preminil v bolnišnici v Arizoni. Razlog za smrt je bil zastoj srca, je potrdil njegov sin Ken Norton mlajši za časnik Los Angeles Times.

Američan, ki je kariero končal z 42 zmagami, od tega 33 z knockoutom, sedmimi porazi in enim neodločenim izidom, je bil skupaj z Alijem, Georgeom Foremanom, Joejem Frazierjem, Leonom Spinksom in Jimmyjem Youngom del zlatega obdobja težke kategorije v boksu. Z boksom se je začel ukvarjati v vojski, ko je bil marinec, profesionalec pa je postal leta 1967, ko so ga izpustili iz vojske.

Leta 1973 je v dvoboju v San Diegu pripravil presenečenje in premagal Alija po 12 rundah in sodniški odločitvi, pri čemer je tekmecu zlomil čeljust. Sicer je pozneje še dvakrat boksal z Alijem, a mu ga ni več uspelo premagati. Norton je takrat postal komaj drugi boksar po Frazierju, ki je premagal Alija. (sta)

ken norton

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen