Poškodovani Boštjan Kline se vrača iz Čila v domovino

0

Obetavni slovenski alpski smučar Boštjan Kline se je v ponedeljek predčasno vrnil s snežnih priprav na južni polobli. Dvaindvajsetletni Mariborčan si je v čilski La Parvi pri padcu poškodoval koleno, po prihodu v domovino pa ga čaka vsaj pet tednov mirovanja.

Slovenski alpski smučar je v okviru priprav na olimpijsko zimo na tekmi južnoameriškega pokala v smuku v La Parvi doživel resen padec. Po prihodu v domovino so dodatni zdravniški pregledi potrdili prvotne sume o razsežnostih poškodbe kolenskih križnih vezi. “Zdravniki so ugotovili, da je sprednja križna vez nategnjena. Trenutno so mi svetovali pet tednov mirovanja in rahlo razgibavanje kolena. Potem pa bomo videli, kako naprej. Upam, da operacija ne bo potrebna. Kar se tiče vratnega predela, bolečin skoraj ne čutim več in s tem ne bo težav. Drugače pa se počutim dobro in sem v oskrbi svojega dekleta, ki bo poskrbelo, da bo rehabilitacija minila prej, kot bi sicer,” je pred tiskovnega predstavnika Smučarske zveze Slovenije sporočil Kline.

Mariborčan je leta 2011 zablestel na svetovnem mladinskem prvenstvu v švicarski Crans Montani, ko je pokoril vso konkurenco v smuku in superveleslalomu. Dvakratni svetovni mladinski prvak je bil v članski konkurenci v svetovnem pokal doslej najboljši 25. v superveleslalomu. Kline ima v reprezentanci najvišji status A skupaj z vrstnikom Klemenom Kosijem in izkušenimi Rokom Perkom, Andrejem Špornom ter Mitjo Valenčičem.

Sezona svetovnega pokala, v kateri bo slovenska rekorderka Tina Maze branila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, se bo začela 26. in 27. oktobra s tradicionalno veleslalomsko ledeniško uverturo v Söldnu, nato sledita še novembrski slalomski uvod v Leviju in smukaška premiera onstran Atlantika konec novembra v Beaver Creeku in Lake Louisu.(sta)

bostjan kline

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen