Anketa Slovenski utrip: Več kot polovica ne podpira vlade AB!

10

Anketa Slovenski utrip kaže, da sedanje vlade ne podpira 56 odstotkov vprašanih, 33,5 odstotka vprašanih jo podpira, 10,5 odstotka pa jih na vprašanje ni znalo odgovoriti. Če bi bile volitve v nedeljo, bi največ vprašanih volilo SD (11,4 odstotka), sledi SDS (9,4 odstotka). Osrednja tema ankete so sicer bili mediji.

Po rezultatih ankete bi PS izbralo šest odstotkov vprašanih in DeSUS 4,4 odstotka. Ostale stranke bi volilo manj kot dva odstotka vprašanih. Slaba tretjina oz. 31 odstotkov anketirancev ne bi volilo nobene stranke, 21,5 odstotka jih ne ve, katero stranko bi volili, 7,8 odstotka pa jih ne bi šlo na volitve.

Ob upoštevanju samo tistih, ki so izbrali določeno stranko, bi jih SD volilo 30,9 odstotka, SDS 25,4 odstotka in PS 16,1 odstotka.

V zvezi z vprašanjem glede političnega kadrovanja v času vlade Alenke Bratušek, jih je več kot polovica vprašanih (57,7 odstotka) mnenja, da je obseg političnega kadrovanja pod sedanjo vlado ostal približno enak, 17,8 odstotka pa jih meni, da se je zmanjšal.

Anketa je pokazala tudi, da 68,3 odstotka vprašanih ne podpira imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper, 13,5 odstotka vprašanih imenovanje podpira, 18,2 odstotka vprašanih glede tega ni znalo odgovoriti.

V zvezi s to temo sicer največ vprašanih (68 odstotkov) meni, da so obsodbe imenovanja Gašparja Mišiča, ki prihajajo s strani prvakov koalicijskih strank, izraz politične preračunljivosti in dvoličnosti, saj se sami obnašajo podobno.

Glede uvajanja ključnih reformnih ukrepov vlade pa največ anketirancev (68,5 odstotka) meni, da gre pri zamudah pri uvajanju ključnih reformnih ukrepov za namerno zavlačevanje.

Osrednja tema tokratne ankete so sicer bili mediji. Anketa je pokazala, da je 40,8 odstotka vprašanih srednje zadovoljno s poročanjem slovenskih medijev, tretjina pa je zadovoljnih.

Slaba polovica vprašanih ocenjuje, da imajo mediji enak odnos do obeh političnih skrajnosti, medtem ko jih 23,8 odstotka meni, da so bolj naklonjeni politični levici.

Anketa je pokazala tudi, da anketiranci v povprečju najbolj zaupajo Radiu Slovenija, Televiziji Slovenija in POP TV, najmanj pa Žurnalu in Slovenskim novicam.

Anketa je bila opravljena v času od 9. do 13. septembra. V telefonsko opravljeni anketi so sodelovali 903 polnoletni prebivalci Slovenije, opravila pa jo je Fakulteta za uporabne družbene študije. (sta)

foto matic stojsSedanje vlade Alenke Bratušek ne podpira 56 odstotkov vprašanih.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 10
 1. bumbar pravi

  9,4 % anketirancof bi volilo za jajčobane in to v anketi faksa kjer uči zgodovino klerokomunističnega pogroma Stane Granda. Ki si zaj Mafistou, da nam poveš kaj je to za eno sranje. Keri se zaj zajebavajo. Če bi biu glavni Repe, te bi še zastopo, da je to antipropaganda. Pa tam mate še Rupla pa Makarovića pa Šuštaršića….smetana…pa nič ot tega???

 2. vine pravi

  Bumbar ti si izmeček te družbe. Ti ko delajo ankete morajo SDS u pripisat še toliko procentov. Nas na periferiji nobeden ne pokliče, pa bomo večinsko volili edino pošteno stranko in njegovega predsednika Janšo. To komunistično golazen pa bomo nagnal iz te lepe domovine. ker nam kontaminirajo narod…Banda kučanovsko jankovičeva. Še slabši pa je prtegnjen Lukšič oz Lukašenko…

 3. Star partizan pravi

  Bumbar pojdi v Beograd boš mogoče dobil kaj kraje tvojega bandita Tita, so že odprli sef ,teci brž.

 4. bumbar pravi

  @Vine, čuj…tvoji so delali toto anketo. Kaj jih zaj kurcaš???

  @olta topfa…če bi me poklicali iz Belgrada, da bi mi kaj v žep ibržnega stisnli bi ziher šou, makar peš, če bi se splačalo. Briga me, kaj bi si ti mislo! 😀

 5. MEFISTO pravi

  Bumbar je že v rajnki Jugojebini hodil peš v Beograd.

  Če je bilo treba ,tudi po kolenih.

 6. bumbar pravi

  Ja in??? Mafistou, brigaj se za sebe pa boš meu celo živleje kaj za delat.

 7. MEFISTO pravi

  Kadar si šel po kolenih v Beograd, pravijo, da si bil klican na zvezno udbo.

 8. bumbar pravi

  Pojma nimaš kak smo se meli fajn. Čaga do nezavesti. Enkrat je hoto z mano Leljak. Sem fprašo po telefonu, pa so mi rekli, da nemre, ker je Tito še živ.

 9. MEFISTO pravi

  Sedanje vlade ne podpira samo 56% državljanov.

  To pomeni, da imamo še vedno preveč bedakov.

 10. Streaming Hentai Online Free pravi

  It’s in fact very difficult in this full of activity life to listen news on TV, so I simply use internet for that purpose, and get the newest news.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen