Janez Janša: ZJ in AB se brez veze prepirata, šef PS je tako Milan Kučan

27

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci povedal, da je Alenka Bratušek izjemna predsednica vlade in “izjemna perspektiva Evrope”. Na mestu premierke bi lahko po njegovi oceni ostala tudi, če bi bil sam izvoljen za predsednika Pozitivne Slovenije. O tem, ali bo jeseni kandidiral za predsednika stranke, se sicer še ni odločil.

Na Politikis.si smo že ugotavljali, da se je Janković očitno ustrašil predvsem tujih medijev, ki so poročali, da Janković ruši vlado Bratuškove in da je bitka med Jankovićem in Bratuškova za vodenje “pozitivcev” vse večja, zato z njegove strani takšni več kot očitno spravljivi toni.

Ko se bo odločil, ali bo kandidiral za predsednika PS, bo Janković, kot je dejal, to najprej “sporočil svojim, nato pa medijem in koalicijskim partnerjem”. Ob tem dodaja, da na županski funkciji “uživa in to vsak dan bolj”.

Po njegovi oceni je sicer najbolj pomembno, da vlada deluje optimalno in da išče rešitve za odpiranje delovnih mest. Treba je tudi uveljavljati program, ki je PS prinesel zmago na zadnjih volitvah, ocenjuje Janković.

Na vprašanje, ali po njegovi oceni še uživa podporo tistih, ki so ga podprli pred parlamentarnimi volitvami, denimo predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janeza Stanovnika, Janković odgovarja, da je to treba vprašati Stanovnika. Sam sicer ne vidi razloga, da ga ne bi podpiral.

V zvezi z vrnitvijo Jankovića na čelo PS je za murskosoboško televizijo AS nekdanji predsednik Milan Kučan dejal, da računa na razsodnost, na pamet in odgovornost ljudi, ki to stranko vodijo. “Se bodo že znali zmeniti. Če ne, bo pa seveda političen konec z njimi in s stranko,” je dejal Kučan. Izrazil je tudi upanje, da bodo našli dovolj modrosti, treznosti in odgovornosti, da se bodo znali zmeniti tudi sedanji koalicijski partnerji.

Po Kučanovih besedah morajo koalicijski partnerji skupaj s PS uporabljati enaka merila. “Če Janković zaradi suma korupcije ne more biti predsednik PS in jaz seveda mislim, da ne more biti, potem še kdo drug tudi ne more biti predsednik strank, ne glede na to, kakšno podporo znotraj stranke ima,” je dejal Kučan, sicer tudi Jankovićev podpornik ob vstopu v politiko. No, Kučan je seveda s tem mislil na prvaka SDS Janšo.

Predsednik SDS Janez Janša, ki pa se po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije ni umaknil z vrha stranke, pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “ZJ in AB se brez potrebe prepirata, kdo bo predsednik PS, ko pa stranka šefa že ima: Milana Kučana.”

Pred tednom dni se je Janković sestal s poslanci PS, ministrom za obrambo Romanom Jakičem in predsednico vlade. Sestanek, ki je bil po njegovih besedah na koncu tudi “izjemno čustven”, je trajal štiri ure, na njem pa so govorili o delu vlade, uresničevanju programa PS znotraj nje, odnosu vlade do glavnega mesta in kadrovanju v državi.

V zvezi z delom vlade so po Jankovićevih besedah ocenili, da je treba oživiti gospodarstvo in odpiranje delovnih mest. Glede kadrovanja so spregovorili o dilemi, ali so člani PS kaznovani pri imenovanjih na pomembna delovna mesta samo zato, ker so člani PS. Janković je namreč prepričan, da pri imenovanjih ni toliko pomembno članstvo v stranki, ampak predvsem strokovnost. Zanikal je tudi, da kadruje v podjetjih, ki so v državni lasti.

Janković je na novinarski konferenci govoril tudi o dosežkih aktualne vlade. Kot dosežek je označil dejstvo, da je v Sloveniji po dolgem času ponovno mir. “Ni več nestrpnosti, ni več strašenja za vsakim vogalom,” je dejal in dodal, da lahko tako počasi prehajamo v normalno delovanje celotne države in državljanov.

Drugi dosežek, ki ga pripisuje Bratuškovi in finančnemu ministru Urošu Čuferju, je za Jankovića izdaja obveznic. Tretji, ki po Jankovićevih besedah pripada le Bratuškovi, pa sta dve dodatni leti za izravnavo proračuna, ki ju je dobila v Bruslju.

Četrti dosežek je za Jankovića potrditev spremembe referendumske zakonodaje v DZ, s čimer so po njegovih besedah onemogočili strankam, da takrat, “ko ne dosežejo svojega”, zahtevajo referendum.

Glede odnosa države do glavnega mesta je Janković na novinarski konferenci povedal, da še vedno čakajo na odgovor vlade in datum srečanja, na katerem bodo govorili o odprtih vprašanjih med občino in državo. Janković je namreč sredi maja Bratuškovi poslal pismo, v katerem je na 42 straneh opredelil točke, ki bi jih na MOL radi obravnavali.

Po Jankovićevih besedah mu je Bratuškova na že omenjenem sestanku pojasnila, da vlada pripravlja odgovore. Dodal je, da računajo na korekten razgovor ter še enkrat ponovil, da v pismu predlagajo tudi zakonske spremembe, ki “ne odnašajo ničesar ne državi ne mestu”. Po njegovih besedah tako med drugim predlagajo, da bi bil občinski inšpektorat lahko pristojen za nadzor nad manjšimi gradbenimi objekti. (sta/ured)

zoran jankovic alenka bratusekJanez Janša: “ZJ in AB se brez potrebe prepirata, kdo bo predsednik PS, ko pa stranka šefa že ima: Milana Kučana.”

Št. komentarjev: 27
 1. fanči pravi

  JJ je v nekaj besedah naredil povzetek o tem, kar sedaj pišejo in rišejo vsi vladni mediji, ter delajo znanost o Zokiju in AB! Bolano in sprevrženo! MK pa se smeji v ozadju!

 2. Štabna kurba Bratjoška pravi

  http://primorski-panterji.info/wp/?p=2875

  izredno poučno pisanje za prosvetlitev glupih slovenskih ovc, nujno prebrati, kako nas srbijnci ropajo.

 3. Matej pravi

  Prevarantski Stranki in Župljankoviču napoveduje murgeljčan,mračno prihodnost ? Konec bo z njimi in s stranko,” je dejal Kučan. Izrazil je tudi upanje, da bodo našli dovolj modrosti, treznosti in odgovornosti, da se bodo znali zmeniti tudi sedanji koalicijski partnerji. Računa na treznost in modrost,ki je v prejšnjem stoletju ,na največjem povojnem morišču in grobišču ni bilo ! Samo sla po krvi ,totalitarni oblasti in privilegijih ! No trenutno nas na očeh svetovne javnosti,ne upajo pobijati ! Radi pa pokažeja česa vse so bili sposoni storiti ,njihovi zločinski vzorniki !

 4. umetnik123 pravi

  Obsedenec, ki še v pekarni in trgovini za čevlje vidi Kučana, je potreben intenzivnega zdravljenja.

 5. Star partizan pravi

  Ne bojte se Titovi pankrti se ne bodo skregali,saj jih tudi vsi naši podpirajo z ostalimi pankrti.

 6. VSI STRPNI pravi

  spomnite se, vse levičarske stranke so izredno mafijske, bolj so skrajne, nostalgične, skrajne BOLJ SO MAFIJSKE.

 7. ne damo se pravi

  Jankovič je nula, Bratuškova je nula.
  Dve nule so znak za WC.
  V Sloveniji temu pravimo sekret.

 8. VSI STRPNI pravi

  spomnite se, vse levičarske stranke so izredno mafijske, bolj so skrajne, nostalgične, BOLJ SO MAFIJSKE.
  levičarske stranke imajo že v oragnizaciji in delovanju čisto MAFIJSKE METODE IN načine delovanje.
  in to vedno.

 9. Bajsa pravi

  Ne glede na vsa vaša zmerjanja tu zgoraj je dejstvo, da po devetih letih “upokojitve” Kučan še vedno vedri in oblači v tej državi. Pa poglejmo stvari nekoliko drugače. Kaj je na primer naredil predsednik uprave tovarne zdravil Krka, gospod Jože Colarič, ko ga je pogosto obiskoval bivši predsednik uprave Krke, gospod Miloš Kovačič in mu najbrž solil pamet, kako se vodi podjetje ? Vratarju je naročil, da slednji nima več vstopa v pisarne Uprave. In da ne bo pomote, krivi so tudi novinarji, ki tovariša Kučana neprestano vabijo pred mikrofon. Tovariš Kučan, dost’ vas mamo, vas in vseh vaših nacionalnik interesov, zaradi katerih smo še bolj obubožali, kot bi sicer. Spustite nas iz vašega tesnega objema in raje stiskajte Štefko, se bomo Slovenci počutili veliko bolje.

 10. markus pravi

  Sploh pa po programu , ki ga izvaja AB, ona sploh ni v stranki PS ampak v SDS, tako da MK lahko dadržavno priznanje samo JJ.

 11. Rene pravi

  ha ha ha, Janša jim je spet nasul popra, rdečkarjem. Sedaj pa bodo spet pihali na vse strani neba.

 12. MEFISTO pravi

  Slovenci so res samomorilski narod.

  Da si olajšajo pot na štrik, si izvolijo še oblast, ki jim pomaga pri tem.

 13. kr en pravi

  e moj JJ, še slovensko ne znaš. “brez veze se prepirata” – kaj je to? Čisti srbo-hrvatizem, čisto neznanje. Če bi rad bil državnik Slovenije, se najprej nauči slovensko. Dvomim, da bi s takim znanjem opravil izpit za pridobitev državljanstva, v bistvu bi moral biti izbrisanj. Ajd ena milostna brezplačna lekcija: a si že slišal za besedo “zaman”? “Zaman se prepirata” je pravilno slovensko. Sedi, cvek.

 14. markus pravi

  KR en
  Če imaš samo debilizme se raje ne oglašaj OK.

  Ajd ena milostna . (ta je pa čista slovenščina) heheheh

 15. kr en pravi

  kaj zdaj obračaš, jaz nisem noben državnik in si kaj takega lahko privoščim. Dejstva so dejstva, tudi če jaz ne znam pravilno slovensko, to ne spremeni dejstva, da je ne zna wannabe president mayer. Ne se vun vlačit, sukram

 16. markus pravi

  le čevlje sodi naj kopitar

 17. markus pravi

  yu nid tajm

 18. markus pravi

  No tole je izjava JJ:

  Predsednik SDS Janez Janša, ki pa se po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije ni umaknil z vrha stranke, pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “ZJ in AB se brez potrebe prepirata, kdo bo predsednik PS, ko pa stranka šefa že ima: Milana Kučana.”

 19. kr en pravi

  lej, ne znate. poglej naslov članka. šalabajzeri pač. stresaj vse naokoli, kdo še ne zna (tipična kalimero reakcija), ampak to dejstva ne spremeni. Zdaj pa nehaj telovadit in slovnico v roke!

 20. ne damo se pravi

  Če kakšna rdeča svinja nima štrika, da se obesi, mu ga rad posodim. Zastonj.

 21. markus pravi

  kr en

  če ne gre ne gre, pač JJ tega kar je tukaj v naslovu ni rekel, preglej dejstva pa boš lažje dihal, aja sej res ti si tardeč, vas dejstva ne zanimajo, vam vse pove partija kako in kaj, zakaj bui si belili svoje male rdeče glavice. heheheh

 22. markus pravi

  kr en

  če pa bi prebral še tale članek, ki ti ga jasno ni treba, ker ga je že partija namesto tebe, bi pa v 10 ostavku lahko prebral kaj je napisal JJ

  Predsednik SDS Janez Janša, ki pa se po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije ni umaknil z vrha stranke, pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “ZJ in AB se brez potrebe prepirata, kdo bo predsednik PS, ko pa stranka šefa že ima: Milana Kučana.”

 23. Demi Zen pravi

  res je.

 24. Gringo pravi

  Kako pozdravi mojškra svoje sodelavce, ko pride v službo? “Velespoštovani tovariš Milan Kučan je naročil našemu spoštovanemu kolegu Zoranu Jankoviču naj mi pove, da vas moram pozdraviti z `dober dan´!”

 25. ne damo se pravi

  To se v Sloveniji nikoli dobro ne izide: več kot 200 konjskih moči pod havbo, za volanom pa osel (oslica).

 26. Boske pravi

  Kučan ima popolnoma prav. Janez ima , pa fobijo kučanizem in je vprašanje časa kdaj ji bo podlegel.

 27. nikita pravi

  Gospod Janez Janša je zelo inteligentna oseba.
  Če ne bi bil, ne bi premogel tako zavidljivo visokega nivoja arogance.

  Po drugi strani pa, no, veliko ljudi z vseh političnih polov je zelo inteligentnih, nekateri od njih na škodo arogance preferirajo etiko, moralo, empatijo…pojme, ki so, ne nujno izključno arogantnežem, večja uganka, kot kitajska slovnica.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen