Matoz: Postopek zoper Janšo je neutemeljen! Marčič: Razsodba avstrijskega sodišča na slovenski postopek ne bo vplivala.

51

Po mnenju zagovornika Jožeta Zagožna Borisa Marčiča razsodba avstrijskega sodišča v aferi Patria na postopek, ki teče v Sloveniji, ne bo vplivala. “Slovensko in avstrijsko sodišče sta dve povsem avtonomni sodišči, vsako pa bo odločalo na podlagi dokazov, ki jih ima samo,” pravi. Odvetnik Franci Matoz ocenjuje, da je sodišče odločilo dokaj hitro.

Marčič, ki poudarja, da je z razsodbo za zdaj seznanjen le iz medijev, pravi, da lahko iz obrazložitve avstrijskega sodišča sklepamo, da je bil razpis za Patrie v Sloveniji prirejen. “Če to drži, to pomeni, da so ga lahko priredili samo na obrambnem ministrstvu, ne pa tisti, ki so v Sloveniji obtoženi,” pravi.

Odvetnik dodaja, da se v slovenskem procesu že nekaj časa ukvarjajo s vprašanjem, ali je na odločitev obrambnega ministra glede izbire oklepnikov vplival kdo iz politike. “Do zdaj v kateri koli fazi postopka ni bil izveden en sam dokaz, ki bi potrdil, da je kdor koli vplival na obrambno ministrstvo,” je dejal za STA.

Sam proces v Sloveniji se sicer po njegovi oceni počasi bliža koncu, saj so bili dokazi bolj ali manj izvedeni: “Računam, da bo zaključen nekje pred poletjem.”

Odvetnik Janeza Janše Franci Matoz razsodbe ne želi komentirati, saj je, kot je zapisal, z njo seznanjen le iz medijev: “Lahko pa z gotovostjo zatrdim, da Janez Janša nikoli ni sprejel nobene obljube nagrade in je postopek zoper njega popolnoma neutemeljen.”

Avstrijsko sodišče je sicer po mnenju Matoza o zadevi razsodilo dokaj hitro. “Tudi naše sodišče bi po mojem mnenju lahko že zdavnaj zaključilo ta kazenski postopek zoper Janeza Janšo, saj se glede na očitke tožilstva o neznanem kraju, neznanem času in neznanem komunikacijskem načinu, kazenski postopek ne bi smel niti začeti,” dodaja.

Deželno sodišče na Dunaju je namreč danes izreklo sodbe v primeru Patria. Prvoobtoženi Wolfgang Riedl je bil spoznan za krivega v več točkah obtožnice, med drugim za podkupovanje v Sloveniji. Trije soobtoženi so bili oproščeni, Walterju Wolfu pa zaradi odsotnosti razsodbe danes niso izrekli. (sta)

patria-obr3

Franci Matoz: “Lahko pa z gotovostjo zatrdim, da Janez Janša nikoli ni sprejel nobene obljube nagrade in je postopek zoper njega popolnoma neutemeljen.”

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 51
 1. pingo pravi

  Po mojem mnenju je Riedl v Sloveniji podkupil kakšnega Avstrijca (za to pa je bil obsojen – prav mu je , fuj ga) . Nikakor pa ne kakšnega Slovenca, ali celo JJ

 2. bisgot pravi

  Je algebra pri nas eksaktna matematična veda ? Za primerjavo:

  V Avstriji:
  TK + JZ + IC + stranka (SDS) = 900.000 €

  V Sloveniji:
  TK + JZ + IC + stranka (SDS) = politični konstrukt udbomafije

 3. uboga štefka, ko mora??? pravi

  Jure, Jure “J” je Cekuta in noben drug,
  murgelska kanalja je pa gobec obračal in se je v svojo rit ugriznil
  O VELIKEM POKU, poči sedaj podganar saj te bo razneslo, verjetno je prav ta kratkonožni lopov kasira kake milijončke €, potem pa laja in obtožuje druge, to je prase-merjasec strupeni, da mu ga ni para, uzeti mu je treba pokojnino, da bo crknil čim prej.
  Smrdlivec sivi kratkonožni fuj in ugaben kreten kup gnoja strupenega.

 4. ŠIVILJSKI BRIVEC pravi

  Tuerkova in Seničkina zgodba sta le teatralika za ljudstvo, kar pomeni, da se pripravlja zdnji udarec za JJ. Obenem tudi za nas, kajti vzporedno s tem izginejo prihranki z bank, ter padec vseh prejemkov za polovico. Podporniki rdečkarjev, najebali ste ga.

 5. Saskia pravi

  Ja res je saj se bo menda ja kmalu pri teh počasnih slo-sodiščih tudi kaj zaključilo, ker delajo pa po polževo že od leta 2008, pa do danes samo lapanje tožilcev in konstrukti, to je res obup ene pravne banane države, joj kam smo prišli.

 6. emil pravi

  Janez Janša ne bo v Sloveniji nikoli obsojen, če je naša država še demokracija. Če pa smo res že banana republika potem je pa vse mogoče. Banda levičarska ušiva, do kam nas je pripeljala.

 7. pingo pravi

  Se strinjam z vsemi….beeee

 8. opazovalec pravi

  Z zanimanjem sem na televiziji pogledal avstrijski dnevnik. Zanimalo me je, če tudi avstrijski novinarji pri poročanju o nepravnomočni sodbi proti Riedlu doživljajo orgazme.

  Procesa niso niti omenili. Z izjemo dopisnika (in snemalca?) slovenske televizije, ki je očitno iz Ljubljane dobil ukaz, da se mora procesa udeležiti in je znan po svoji neprebavljivi tendencioznosti ni izgledalo, da bi proces koga posebej zanimal. Zanimivo bi bilo izvedeti, a je kakšen avstrijski medij o procesu sploh poročal.

 9. janez pravi

  Banda avstrijska udbaško komunistična. Lovke tardečih so se razpasle čez mejo.

 10. VSI STRPNI pravi

  ker veliko hodimo po stari evropi in ker imam veliko prijateljev med evropskimi konzervativci mi je povsem jasno kako delujejo sodišča v primeru političnih sodb. ni je države – razen UK in nemčije, ter delno nizozemske , kjer ni sodstvo vedno trdno na strani rdečuhov. najbolj smešno je poslušati italijanske prijatelje , ki ti pripovedudejo povsem drugačno zgodbo ko gre za berluskonija kot nam jo pripovedujejo naše rdeče kurbe……hahahahahahah…vsi ti rdeči sodniki, ki so aktivno delovali na sodiščih proti berluskoniju in v korist rdečuhom ( od dipijetra do nekega ingroja so na volitvah popušili na celi črti….hahahahah) že desetletja izrabljajo sodno vejo V POVEZAVI Z RDEČIMI MEDIJI za diskreditacijo KONZERVATIVCEV …hahahahahah…če se ne motim, ko so vsi naši rdeče svinjski balkanski mediji tulili, da bo berluskoni NA VOLITVAH V ITALIJI dobil 15% rdečuhi pa 40% (in nekateri od nas so celo verjeli…hahahah) pa se je izkazalo, da so rdečuhi popušili na celi črti , BERLUSKONI PA JE Z IZJAVO O DVEH SODNICAH KOT POKVARJENIH FEMINISTKAH IN KOMUNISTKAH pridobil 2-3% GLASOV……in to le zato, KER JE POVEDAL RESNICO NA GLAS……..
  HAHAHAHHAAHAHhhahahaahhhaha

  TAKO, DA ČETUDI BODO NASLEDNJE DNI NAŠE BALKANSKE RDEČE MAFIJSKE SVINJE CVILILE NA GLAS O TEJ AVSTRIJSKI POLITIČNI FARSI , osebno bom deloval kot ostali evropski konzervativci …se bom smejal ..hahahahhHAHAHHHAHAHAHAHHAHHHA…..že tu pa vam povem, da bodo iste rdeče kurbe čez leto začele delovati prit orbanu , medtem ko so bile povsem mafijsko tihe v primeru pokvarjenega , mafijskega rdečega predhodnika……hahahahahahahh

 11. VSI STRPNI pravi

  in poglejte na naš balkan, tu je še veliko morilcev od ribičiča do raznih srbskih in hrvaških komunističnih zverin….hahaha.ampak nihče ni nikoli IMEL TEŽAV S SODSTVOM……niti mafijači kot je kučan, ampak niti milošević in drugi……..seveda ni imel težav z balkanskim -hrvaškim sodstvom niti rdečuh račan ali najmlajši titov general in prav tako ne bo imel težav rdeči mafijač milanović…….edini ne rdečuh pa seveda ja…..hahahahahahahahahah…vi pa kar verjemite , da so sodišča nestrankarska…..hahahahhhaha…v to iluzijo ne verjamem več že dolgo…hahahhahahahahhHAHAHAHAHAHAHHAHAH

 12. VSI STRPNI pravi

  da si ne bo kdo mislil,da si izmišljujem…
  citiram zgroženi udbodnevnik….hahahahaha

  http://www.dnevnik.si/magazin/aktualno/estrada/berlusconi-pri-locitvi-sem-bil-zrtev-treh-feministicnih-in-komunisticnih-sodnic

 13. Mirko pravi

  Zanka okoli vratu fašističnega govna Majerja se zateguje! Upam, da bo čez kaka dva tedna že za rešetkami. Potem pa ne bo več živ prišel ven …

 14. bumbar zbrisani pravi

  …kakšna sreča, da lahko še kdo, nebogljenega “opazovalca” potolaži s kruto resnico….

 15. bumbar zbrisani pravi

  …moj komentar se nanaša na trud….VSI STRPNI….da me nebi kdo slučajno povezoval z nekim Mirkom….

 16. VSI STRPNI pravi

  saj vem, da bi balkanske rdeče svinje najrajši še naprej klale in morile, to imate pač v genih….ker pa trenutno tega ne smete počenjati, morite preko kučanovh mafijskih sodišč in bande 571 kurb…hahahahahahhhhahahahahHhahahhahahahahahahah

 17. VSI STRPNI pravi

  bumarćek, kako si predvidljiv…hahahahahhahah..kot vse podivjane mafjske balkanske rdeče svinje….hahahahahhahahahHAHHAH

 18. klerofinancminister Mirko pravi

  heheheehee..lovke udbomafije segle cez mejo. 😀
  nekam tiho je tu, kje so ivanovci?
  verjetno jokajo pred oltarjem in prižigajo svece.

 19. Progresiv pravi

  WooHoo, tako se dela!
  JJ sedaj si na vrsti še ti!

 20. NePlačujemRtvSlo pravi

  1 – Vsi obtoženi razen g Ridla SO OPROŠČENI VSEH OBTOŽB –

  – Tudi g Walter Wolf,ki naj bi denar od Ridla prenesel v Slovenijo kar mu očita tudi naše tožilstvo v Sloveniji (upam da ste prebrali natančno Wolf JE OPROŠČEN )

  Česa je bil obtožen Ridel?

  — 1 točka obtožnice – DAVČNA UTAJA (obrazložitev sodnice)

  — KRIV —

  Tožilstvo je nedvomno dokazalo da je g Ridel poizkušal izvesti kaznivo dejanje DAVČNE UTAJE in sicer — Tožilstvo je dokazalo,da se je g Ridel poizkušal izmakniti plačilu davka od 2,200,000 eur plačane PROVIZIJE podjetja Patrija

  2- točka obtožnice – PODKUPOVANJE

  – KRIV –

  Obrazložitev sodnice – Tožilstvo je g Ridlu nedvomno dokazalo nakazilo slovenskemu državljanu Juretu Cekuti v višini najmanj 150,000 eur ,ki mu je nato v zameno dostavil NE zakonito dokumentacijo , ki je g Ridlu omogočila pridobitev posla z podjetjem patrija v škodo podjetja Štayer

  3- točka obtožnice – GOSPODARSKA ŠPIONAŽA

  – KRIV –

  Obrazložitev sodnice – Tožilstvu je nedvomno uspelo dokazati,da je g Ridel s podkupninami prišel do NE zakonito pridobljene dokumentacije sistemske tehnike ,ki je usebovala vse tehnične podatke konkurenčnega podjetja in dokumente,kjer je bil natančna finančna konstrukcija s katero se je sistemska tehnika hotela prijaviti na razpis za 8 kolesnike v Sloveniji in nato te dokumente predal podjetju patrija ,ki je kasneje zaradi tega kaznivega dejanja imela prednost pred konkurenco na razpisu

  4- ORGANIZIRANJE HUDUDELSKE ZDRUŽBE –

  – NI KRIV –

  Obrazložitev sodnice — Tožilstvu ni uspelo dokazati,da bi g Ridel usatnovil ali imel v načrtu ustnoviti takšno združbo

  5 – Sodnica po izreku sodbe — Ostajjo pa tudi NE dokazani INDICI da je 900,000 eur ki naj bi bila nakazana v Singapur v resnici pristalo v rokah Slovenskih državljanov in če je bil denar nakazan ga je potem negdo moral prejeti in če so INDICI pravilni potem je nedvomno da so bili nekateri podkupljeni,da se razpis priredi Patriji

  – Edin Slovenski državljan,ki se ga v obrazložitvi sodbe omeni je Jure Cekuta (ki pa v sloveniji sploh ni v sodnem postopku) ZAKAJ?

  – g Janša ni bil omenjen niti z BESEDICO —- Če so novinarji objavili Finski dokumentarec resnica o patriji potem naj bodo vsaj toliko objektivni in predvajajo celetno današnjo razpravo na sodišču v Avstriji –

  – Naj bodo Slovenci vsaj tokrat objektivno obveščeni ! ! !

 21. lepotec pravi

  NePlačujem RtvSlo.

  ČE JE TO RES KAR SI NAPISAL POTEM JE ZELO HUDO DEJANJE SLOVENSKIH LEVIH NOVINARJEV, SAJ SO DOBESEDNO OBTOŽEVALI JANEZA JANŠO IN GA VSAKIČ PRVEGA OMENJALI, TO JE TAKO SRAMOTNO DEJANJE LJUDI NOVINARJEV IN POLITIKOV, KI SE DELAJO POŠTENE PA IMAJO MRAČNO DUŠEVNO RDEČO DUŠO. TRPELI BOJO IN Z HUDO TRPEČO BOLEZNIJO BOJO UMRLI. KJER SE NE ZAVEDAJO DA JE BOG, DA OBSTAJA IN IMA PALICO Z DVEMA KONCEMA. JANEZU JANŠI ŽELIM VSO SREČO IN DA SE ČIMPREJ VRNE. KJER TAKEGA POLITIKA DRŽAVA SLOVENIJA ŠE NI IMELA, ZATO JE TEM MRAČNIM RDEČIM SVINJAM V NAPOTO, KJER BI ODKRIVAL MRAČNA KOMUNISTIČNA MORILSKA IN LOPOVSKA DEJANJA, KI SO DRŽAVO ROPALI IN MILIJARDE POKRADLI IN SKRILI V DAVČNE OAZE, DA SE SEDAJ S TEM DENARJEM PODKUPUJE TE NOVINARSKE MRAČNE RDEČE SVINJE, DA PIŠEJO TAKO KOT KOMUNISTIČNEMU RDEČEMU REŽIMO ODGOVARJA, DA NARODU PEREJO MOŽGANE.

 22. skeptik pravi

  Sodni mlini meljejo počasi, toda temeljito, no vsaj tako je v Severni in Srednji Evropi (FIN, AUT). Podkupovalci bodo kaznovani, podkupljenci bodo pa na Jugu iste celine vsaj po mnenjih na tej strani žrtve Udbo-mafijskega komplota. če parafraziram Emila:
  “Banda črnuharska (Emil: levičarska) ušiva, do kam nas je pripeljala.

 23. opazovalec pravi

  Pričakovanje, da bo komunajzarski agitprop objektivno poročal o procesu na Dunaju so enaki pričakovanju, da je šivilja nedolžna. Idioti so prepričani, da smo v Sloveniji še vedno vezani na njihovo agitpropovsko nakladanje.

 24. Miss Piggy pravi

  Vidim, da se vas je polotilo besnilo (stiska se prpica, kaj?), zagovorniki lika in dela IJJ. Najslajše šele prihaja!

 25. Vsi strpni pravi

  Sem žlahtni evropski konservativec, a ne morem skriti, da sem en navaden primitivec.Se opravičujem, narava me je kaznovala.

 26. VSI STRPNI pravi

  če sem jaz primitivec, kaj pa si ti balkanska rdeča svinja?…..rdeča opica na drevesu še? ali še vedno le navadna gljiva? …..hahahahahahhHAHAHAhahahah….

 27. lepotec pravi

  Miss Piggy, ti si en navaden strahopeten idiot.

 28. jokl dokl pravi

  Miss Piggy v svinjak k svojim zlezi!

 29. bumbar zbrisani pravi

  …edini komentar, ki opisuje dejansko stanje ali bolje, sranje, je komentar spoštovanega “skeptika”….. 🙁

 30. nisemon pravi

  …razsodba ne bo vplivala, takoj bo pokazala k zvezdi in kremšnitki…
  kot v primeru balkan mafije…

  Lustracija pa bo pokazala.

 31. okjar pravi

  Da gospoda Cekuta, za katerega se edino ve, da je dobil denarje od Patrije, še vedno nihče pravno ne obravnava , je jasen dokaz, da še vedno imamo “režimsko sodstvo in tožilstvo”, ki pomaga restavrirati komunizem..

 32. Ross pravi

  The developers are saying that Defiance is a pixel perfect shooter, so if you aim at your target’s head it WILL be a headshot instead of the invisible dice rolling a 5 and telling you that you somehow missed. Imagine never having to worry about what to wear to work, and even the infuriating traffic jams that never seem to end. If you want to be able to hit the ball further and harder, you should keep in mind to keep your grip on the bat loose, your swing should begin with your legs and hips, and finally, you must always follow your bat through.

 33. Internetradio pravi

  This is because it gives you more precise targeting opportunities, lets you combine audio ads with synchronized banners and buttons
  to maximize visibility and retain attention, lets your listeners take an immediate action (after all, they are
  only a click away from your site) and puts you in control of your advertising campaign (you can pay the service provider on the basis
  of the actual number of impressions). Unlike broadcast radio which is
  an audio-only medium, Internet radio stations are free to offer
  interactive programming and can include images, animation,
  and even video. These attributes, such as instrumentation, vocals, lyrics, harmony and
  almost 400 others allow songs with similar attributes to be related to each other
  and played together in a pleasant music mix.

 34. tier pravi

  Behavior that enhances relationships with people at work, and with your friends, will probably work
  if you use it with your spouse. The speed of your internet connection is usually directly responsible for buffering,
  so if you are usually unable to stream video from the internet without having to endure plenty of loading time as the file downloads
  temporarily to your PC, then it might be worth investing in a faster broadband deal.

  The federal government even funded recent studies to find
  out whether playing video games is related to the development of carpal tunnel syndrome.

 35. Rosie pravi

  The re charging can be done via the yard-long USB cable that you can plug to the computer, or faster asking for, I put it in
  the USB power adapter from of my own devices (Android smartphone,
  Amazon kindle, etc) along with continue deploying it wirelessly.
  I haven’t really owned the mouse long enough to test the battery life, but Logitech claims it can run for up to two years on a single pair of batteries, and several other reviews I’ve found online
  attest to that fact. These buttons are a very cool feature for the mouse, so if you’ve never used a feature like this before, don’t be too intimidated not to try them out.

 36. [主页] pravi

  Whilst you could get a partner or close friend to give your shoulders,
  back or feet a good rub down, to truly feel long-term benefits
  you should enlist the services of a trained professional
  to give you regular massages. I know a lot more music
  now than before and have changed my tastes.
  I would recommend having a Mimosa out on the patio overlooking the waterway.

 37. Florentina pravi

  Once you have done this, set the burn speed to 4x and click Burn and wait for it to
  complete. Aside from the obvious difficulties of pitching so brilliantly in such a high pressure situation, Larsen’s feat is even more impressive when one considers that the Dodgers had four future Hall of Famers in their lineup: Duke Snider, Jackie Robinson, Roy Campanella and Pee Wee Reese. For the purposes of this game, a “set” is at least three cards of equal value such as three Jacks or three fours and a “sequence” is made up of at least four cards that are of the same suit and run sequentially such as three, four, five, and six of spades.

 38. radio version pravi

  Enjoying the service of Odyssey – Streaming – Radio is so easy.
  Next, build a list of prospects and develop a relationship with those prospects
  on your list. Yours Truly, Johnny Dollar: The Duke Red Matter (Part One; CBS, 1956)’Abbott Stables’s Duke Red is a thoroughbred destroyed over a serious injury in an
  accident, and Dollar (Bob Bailey)’asked to review a $65,000 insurance claim on the horse’smells trouble
  when the stable’s business manager is dismissed after filing the claim, and its veterinarian may have destroyed the horse a little too swiftly.

 39. Ebony pravi

  For many regions, the entire rpm distributed free of charge STB The costs have
  been overwhelmed, and then implementation of the Reconstruction of two-way network,
  the funding is clearly beyond its capability.
  The table top radio connects to the internet using
  Wi-Fi or Ethernet cable, and searches for stations by country, genre or call letters.
  Back in the day, people had little choice but to take
  what was given to them as their “lot in life.

 40. Download PC Games pravi

  Because the admin of this web site is working, no uncertainty very shortly it will be famous, due to its feature contents.

 41. Phoebe pravi

  Тhis information is ωorth everyone’s attention. When can I find out more?

 42. Interracial pravi

  Thank you for sharing your info. I truly appreciate your
  efforts and I am waiting for your further post thanks once again.

 43. king games pet rescue saga pravi

  This waterproof i – Pad case also has a waterproof protected 3-way headset jack that lets you use
  the headphones and microphone. This polices has created ripples
  in the i – Pad development and attracted talents to create useful and functional
  apps for i – Pad. Remember that if you want to get a US IP address on i – Phone or i – Pad, you
  need a PPTP or L2TP VPN.

  Here is my website … king games pet rescue saga

 44. website designing pravi

  Link exchange is nothing else however it is only placingg the other person’s web site link on your
  page at suitable place and other person will also do similar for
  you.

 45. Wallace pravi

  Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend
  your website, how can i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal.

  I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 46. Disco Zoo Hack pravi

  I pay a visit day-to-day a few sites and sites to read
  posts, but this blog provides feature based content.

  Feel free to surf to my webpage; Disco Zoo Hack

 47. hack clash of clan free pravi

  Für den Fall, dass clash of clan hack Welche ein Kind , dies Clash of
  clans hack liebt , stellen Diese sicher, dass Sie
  verschiedene Grenzen gesetzt . Ersichtlich zum Sprechstil
  , bspw. viel Zeit ein Abkömmling kann an einem Vierundzwanzig Stunden zu investieren
  neben mit dieser Sache zu dicke Bretter bohren. Sie können
  außerdem Clash of clans hack verwenden wie Belohnung , wenn
  Ihr Heranwachsender vervollständigt Aufgaben zirkulär um jenes Blutsbande.
  Zum Exempel könnten Jene mit Möbeln ausgestattet , ein
  Ordnungsprinzip , wo die Gesamtheit lästige Pflicht Auftreten sie gibt ihnen 10 Minuten Spieldauer.

 48. the pirate bay pravi

  This allows an individual to have the capacity to look
  for a video file, music file, application file or every
  one of the above. As daylight broke following a miserable night a helicopter flew in, dropping a line
  to get the man to safety. And while you cannot affect the past,
  we’ve the power to change our attitude about it,
  hence the way ultimately affects us.

 49. lg 730 bluetooth pravi

  It is not my first time tto pay a quick visit this web page, i am
  browsing this websit dailly and obtain fastiduous daata from heere every day.

 50. infections pravi

  What’s up, every time i used to check webpage posts here early
  in the break of day, as i like to learn more and more.

 51. xnxx.con pravi

  Hi friends, how is all, and what you wish for to say regarding this paragraph, in my view its truly remarkable for me.

  my blog :: xnxx.con

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen