Janez Janša se je srečal s posebnim odposlancem Ban Ki Moona o človekovih pravicah Adamom Diengom

2

Predsednik SDS Janez Janša se je danes kot predsedujoči Iniciative za človekove pravice in boj proti genocidu ter drugim množičnim grozodejstvom pri berlinskem Inštitutu za kulturno diplomacijo (ICD) sestal s posebnim odposlancem GS OZN za preprečevanje genocida Adama Diengom. Pogovarjala sta se o prvem srečanju visokih uradnikov, ki predstavljajo kontaktne točke sistema R2P v Evropi in ki bo na pobudo Slovenije jutri potekala na Brdu pri Kranju ter o pripravi poročila GS OZN Ban Ki Moona za leto 2013 na temo “Odgovornost držav za preprečevanje genocida in drugih množičnih grozodejstev”.

Janša je sogovornika seznanil z napredkom in podporo, ki jo iniciativa ICD in Slovenije dobiva po lanski predstavitvi v OZN ter po objavi poziva v dnevniku International Herald Tribune. Iniciativo je doslej podprlo več tisoč uglednih imen iz vseh kontinentov, med njimi številni predsedniki držav, vlad in mednarodnih organizacij ter vodilna svetovna imena s področja mednarodnega prava. Janez Janša se je pred začetkom srečanja R2P pogovarjal tudi z direktorjem Globalnega centra R2P (responsibility to protect – odgovornost zaščititi) Simonom Adamsom.

jansa dieng

Predsednik SDS Janez Janša kot predsedujoči Iniciative za človekove pravice in boj proti genocidu ter drugim množičnim grozodejstvom pri berlinskem ICD in posebni odposlanec GS OZN za preprečevanje genocida Adam Dieng.

 

Št. komentarjev: 2
  1. umetnik123 pravi

    Mene pa zanima, kateri veleum si lahko zmisli tako kretenska vprašanja za anketo !!!!

  2. MEFISTO pravi

    Ni pomembno, kdo je sestavil anketna vprašanja.

    Bistveno je, da se zaradi njih jeziš.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen