Tako to delajo veliki politični formati: Janez Janša brez državnega nadomestila in “sedenja” na stranki

127

Predsednik SDS Janez Janša se po današnji primopredaji vladnih poslov ne bo vrnil v Državni zbor kot poslanec. Prav tako ne bo prejemal nadomestila po prenehanju funkcije niti se ne bo zaposlil v SDS. V zadnjih dneh je prejel ponudbe nekaterih evropskih in ameriških inštitutov za več serij predavanj, ki jih je sprejel. Prav tako je prejel ponudbe nekaterih vlad za svetovanje. Pripravlja tudi izzid dveh svojih novih knjig do konca tega leta.

Dober del svojega časa Janša kljub temu namerava še naprej posvetiti vodenju in krepitvi SDS, vendar bo funkcijo predsednika stranke opravljal neprofesionalno, so zapisali v sporočilu za javnost v SDS.

V državni blagajni je okoli 700 milijonov evrov primanjkljaja, stanje tekoče bilance proračuna pa je v sredo znašalo milijardo in deset milijonov plusa. To pomeni, da je Slovenija likvidna in lahko brez težav poravnava svoje obveznosti, pa je danes v Ljubljani dejal Janša, ki je novi predsednici vlade Alenki Bratušek že predal večino poslov.

Janša je opozoril, da položaj kljub vsem narejenim korakom še vedno ni preprost. Bratuškovi je poskušal danes predstaviti aktualno stanje v javnih financah in v državni blagajni. V državni blagajni je po njegovih besedah okoli 700 milijonov evrov primanjkljaja, kar da je visoka številka, a bistveno nižja od tiste, ki jo je podedovala njegova vlada.

Poleg tega je stanje tekoče bilance proračuna v sredo po Janševih besedah znašalo milijardo in deset milijonov plusa, kar da pomeni, da je slovenska država likvidna in lahko brez težav poravnava svoje obveznosti.

“Bo pa v primeru, da v tem času ne prodamo novih obveznic, 6. junija položaj bistveno drugačen. Takrat ob nespremenjenem stanju pridemo do minusa v višini 800 milijonov evrov,” je opozoril. Zato je po Janševih besedah treba zagotoviti uspešno zadolževanje na mednarodnih finančnih trgih, da bomo sposobni odplačevati stare dolgove.

Po izvedenih reformah in po premikih v Evropi v zadnjem času je stanje in perspektiva pozitivne možnosti prodaje slovenskih državnih obveznic bistveno boljša, kot je bila oktobra lani, je prepričan Janša. Danes je po njegovih ocenah bistveno lažje in za bistveno nižjo ceno možno dobiti dodaten kapital.

Velike nevarnosti in zaostritev zato do junija ne vidi, saj da je položaj zaenkrat v redu, zaradi izvedenih reform in zato, ker se je Slovenija dvignila na lestvicah Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj in tudi zaradi ukrepov, ki sta jih v tem času sprejeli Evropska komisija in Evropska centralna banka. (sta/ured)

janez jansa pogovor ZJ

Predsednik SDS Janez Janša bo predaval na evropskih in ameriških inštitutih ter morebiti tudi svetoval vladam drugih držav.

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 127
 1. dingdong pravi

  Hahahaha. Sem že mislil, da so na Politem kisu brez smisla za humor : “veliki politični format” Janez Janša. Kje bo pa predaval? V Azarbejdžanu, na Madžarskem, ameriškim čajankarjem ?

 2. aha pravi

  Končno, JJ.

 3. Jaz pravi

  Pa vendarle, ta njegova poteza JE po vzoru velikih in močnih osebnosti.
  Obračaš kakor hočeš, in če te še tako zelo boli, moraš priznati da si tako potezo upa PRIVOŠČITI samo nekdo ki JE velik politični format.

  Jankovič recimo, si tega pač ne more privoščiti. Enostavno ne more, ker ne upa.

 4. Demi Zen pravi

  Bistveno je da odhaja. V tem kotlu malodusja ostajate samo se hipnozirani rdeci retardi, ki vam v polomljeni atonicni srednjesolscini , bere komunisticne pravljice maloumna promiskuitetna sivilja, ki jo natepava pokvarjen in potuhnjen balkanec. i feel love and slovania.

  v parlamentu brbota drhal najnizje vrste ki so jih nemci zadolzili da pometejo svinjarijo za sabo preden pridejo narest red.

  jaz se lahko gospodu jansi samo zahvalim za neizmeren trud ki ga je vlozil v projekt slovenija. zal zaman. slovencem pa izrekam sozalje.

 5. Demi Zen pravi

  jankovic lahko edino predava na ciganskem taboru teme tipa metode kako izmaknit uro na presernovem trgu ali krast zlebove in podobne finte.

 6. tinka pravi

  G.Janez Janša …tako se to dela…z vami smo še vedno vaši zvesti volilci…

 7. Premierka mag.sci.Alenka pravi

  Dragi moji podložniki!

  Od včerajšnega preobilja časti in šampanjcev, ki so pokali dolgo v noč, me v želodcu tišči, v glavi pa šumi. Morala bom na kislo župo, saj ne morem pred Janšo v tako zmečkanem stanju.

  Nabrž ste opazili čarobnost sprememb, odkar sem prisegla kot mandatarka. Ni več lačnih in bosih otrok, zmanjkalo je upokojencev z nizkimi pokojninani, s katerimi ne morejo ne živeti in ne umreti, nikjer ne boste našli nezadovoljnih delavcev brez plač, škrici v javnem sektorju se samo še smehljajo in hvalijo novo oblasti, ki je končno prišla, pocestni umetniki in kulturniki pa so nehali razgrajati in se grdo obnašati.

  Malo me skrbi, kako bo potem, ko se mi bo glava zbistrila. Tolažim se z Virantom, ki me kar zasipije s pozornostjo. Nanj računam, da bo vsak dan petkrat spomnil moje podložnike na črne dneva Janševe strahovlade in da bo še poslednjikrat prevaral Slovence.

  Ne skrbi me, kaj bo za nami, saj tudi z Huni ni rasla trava.

  Premierka mag. sci. Alenka ma vas rada!

 8. Slovenec 1 pravi

  Gospod Janša je legenda osamosvojitve domovine Slovenije in bo za večno ostal velikan slovenstva.Zdaj je bil brutalno,zahrbtno,nečloveško na vandalističen način komunističnih,barbarskih vandalistov in s političnim državnim udarom strmoglavljen.To vemo slovenci,to ve evropa in svet,pa naj komunistični zarotniki lajajo in pišejo,kar hočejo.Njegovo veliko sposobnost so takoj opazili in ga povabili v evropskih in svetovnih državah,da bo predaval,kar je navečje svetovno priznanje gospodu Janši.V lastni domovini je bil dobesedno linčan od brezobraznih,podlih političnih barbarov,namesto,da bi bil čaščen,ker je bil tako sposoben in se žrtvoval za slovence in domovino Slovenijo.Brutalna stalinistično-komunistična paralelna oblast vsa leta ruši demokrate in demokracijo v SLO,izropala deželo do kosti in več bodočih nerojenih generacij,narod osiromašila,zbegala in demoralizirala,zdaj pa uradno nadaljuje oblast iz stare jyge.Ta grupa ni legalna vlada SLO,ker jo ni volilo ljudstvo,ampak so zarotniki nad slovenstvom.

 9. Dado pravi

  Bedasti dingdong se je oglasil s svojimi podcenjujočimi idiotizmi. Dingdong, ki bo 10h zjutraj komaj čaka, da lahko popljuva JJ, je seveda en beden debilček, ki JJ ne seže niti do podplatov. Zaradi dingdongov in podobne svojati je naša Slovenija tam kot je.

 10. Demi Zen pravi

  Slovenci so drzavo dobili prepoceni in je niso znali ceniti. Ob splosni apatiji se je komunisticna drhal in balkanska golazen vrnila skozi zadnja vrata. zdaj je kar je. malodusje in balkanski ravrat sta pokopala to mlado drzavo. balkanci pa skodozeljno rezijo kot maloumne rezece opice, visec z drevesa ki je tik pred tem da pade.

 11. Demi Zen pravi

  ja dingdong je eden teh balkanskih barbarov ki se klati po dezeli in jo pustosi po svojih moceh, vi pa samo malodusno opazujete. kdo je tisti z izvirnim grehom se vprasam?

 12. Petrovc pravi

  JOK NIC NE RESI:
  -prjatli, tako kot vam, mi je tezko za Janzem Janso, ne pa za njegovo vlado!
  -sedaj pa je cas, da se opravi analiza,dela, da smo do sem sploh prisli!

  Je bila politicna dejavnost SDS v celoti smotrna.
  Kaj je z slovenskim volilcem!

  2011 je volilo samo, SAMO, okoli 10 % (deset procentov) korenih Slovencev Slovensko Desnico (SDS+NSI)!!!!!
  Kajti SLS, DESUS, DL, nista Slovenska desnica!

  V Mariboru 2013 je volilo Slovensko desnico samo 2% (dva procenta) volilcev!

  Korenih slovenskih volilcev pa je takole 75%!

  Tu ni mogoce vsega obesati samo na medije.
  Nekaj je narobe z nami!

 13. dingdong pravi

  Kaj je janševiki ? Počasi bo čas, da zlezete iz Janševe riti in začnete iskati novega firerja, saj brez njega tako ali tako ne morete !

 14. MEFISTO pravi

  DADO, zdaj so na oblasti nekakšni salonski kaviar levičarji.

  Dindong torej začasno že ne more biti bedast in ne debilček..

 15. božiček pravi

  Janezek se je odločil, da bo končno užival v nagrabljenem umazanem denarju. Katerem denarju vemo vsi! Kaloh, prepričan sem, da boš kot zvesti cucek, še naprej sledil karieri svojega dreserja in donatorja. Lepo te prosim, da nas sproti obveščaš o silnih predavanjih g. Janeza, še posebej tistih v Avstraliji.
  Veliki politični formati ne preprodajajo orožja!
  Veliki politični formati se ne držijo oblasti za vsako ceno!
  Veliki politični formati ne kadrujejo na osnovi partijske izkaznice!
  Veliki politični formati ne delijo naroda!
  V prid Janezu je samo to, da takih pri nas ni, v svetu pa zelo malo.

 16. psihiater pravi

  No, zdaj bomo videli, česa so se naučili moji pacienti.

 17. psihiater pravi

  Dobro si to napisal božiček. Glede na zgoraj povedane postavke ugotavljam, da je JJ velik politični format.
  Moji pacienti bodo sedaj skušali dokazati, sa so še večji politični formati.

 18. Tadej pravi

  JBM vam mater levičarsko nedostojno, necivilizirano. JJ je za vas vse veliki gospod, zapomnite si to gamad rdeča!

 19. nisemon pravi

  Dingdong, ne hvali dneva pred nočjo, kajti Petrovc ima prav. Vsi Slovenci smo še doma in vas lepo mirno opazujemo. Naše časti, naše zgodovine, dostojanstva in poštenja ne morete imeti. Lahko le sanjate. Postavili ste se na glavo, si preobrnili riti, da ne veste kdaj in od kod se slinite, ko spregovorite, a vam ne pomaga. Pokradli boste, ponečedili, kar še niste, potem bo pa vaš neslavni konec.
  Slovenija ne prenese laži in nepoštenja.
  To je zakon vesolja, ki ga ne upoštevate.
  Kar ste namenili nam, se bo zgodilo vam. Čas je nepomemben.

 20. Emil pravi

  dingdong
  Glede na tvoje pogosto oglašanje,sem pričakoval ,da ti bo ,mogoče,uspeko tudi kaj pametnega povedati.Zaman.Vse kar preberem je eno samo zlivanje lastne gnojnice po nasprotniku.
  Kar se pa Azerbajđana in še nekaterih eksotičnih držav tiče ,veš ,je pa vse te že tvoj ljubljeni Danilo počastil s svojimi predavanji.Tako ,da Janšo vabijo po evropi in Ameriki.Vsaj toliko bi lahko bil pismen.Pa očitno nisi.
  Je pa Janša že pase,tako ,da nas v bodoče osrečuj z lepotami tvoje vlade.Verjetno mi navadni,ne bomo čisto dobro razumeli.Zato bomo rabili tvoje bistroume.

 21. Yaniv pravi

  Janez je veličina in državnik kot mora biti. Ima pa za nasprotnike na slovenski politični sceni preveč nehigieničnih političnih mazačev. Če temu dodamo še primesi balkanizma sui generis in revanšistična NOB sodrga ki jo podpira že tretja generacija naraščaja, ni mogel v tej konstelaciji sil narediti več. Njegov vpliv se ne bo zmanjšal, bo še bolj suptilen in dojemljiv za ljudi in volivce s razvitim čutom za človeka in za Slovenijo. Tale trenutno prisotna “tretjeligaška” posadka se bo sesula navznoter.Čez eno leto ali dve pa bo Slovenija narejena po sodobenm evropskem “muštru” s kazalci obrnjeimi navzgor.

 22. maja pravi

  kakšno zavajanje javnosti! kje pa misli g.Janša predavat? Edino na politični akademiji sds, kjer pa pač že ves čas “predavajo” eno in isto. Sej verjamem, da je nekaj naredil, vsega pač ne zmore, saj ni božanštvo, najbolj zastrašujoče pa je, da nekateri(tudi tukaj) mislite, da je.. Res je, nova vlada je samo menjava tajkunov na oblasti, zato so nujne volitve. Politikisu pa: Saj še ni 1.april:)

 23. dingdong pravi

  Vidim, da je žalost za Ljubljenim Vodjo neizmerna. Izlive ljubezni in slepega občudovanja lahko primerjam samo z izlivi ob smrti Tita ali Kim Il Sunga. Get over it, JJ je politično mrtev; svet se bo vrtel naprej tudi brez njega !

 24. Emil pravi

  božišek!!
  Dobro si zapomni!
  Nije budala onaj koji nezna da čita ,več onaj koji vjeruje sve što prprečita.(ivo Andrič)

 25. Petrovc pravi

  KAJ NAS CAKA:

  1. Nova vlada bo nedvoumno dvignila davke (DDV) in dvignila vse cene za energense in rudnine, vodo in cestnine!
  Realno gledano, se da Slovence pokrasti se takole za:
  150 Euro/mesec/prebivalca! To si kar odstejte od dohodkov!
  V bedi se da ziveti z 200 Euro/mesec, ob caju, kruhu in travah.

  2. Mediji bodo servilni, toda rabili bodo purfel in torej jim bodo morale biti servirane AFERE, da bodo odvracali pozornost od realnosti bede!
  Ne dvomim, da se bo sedaj obdobje afer samo se povecalo!
  Cilj bodo nepomenbni podjetniki, bankirji, PREDVSEM PA DESNI POLITIKI z Janso na celu.
  Tudi za vse vecjo bedo, bo kriv Jansa!
  Prihaja obdobje neslutenega aferastva in primitivnosti.

  3. Ljubljana bo se bogatejsa, ostala Slovenija pa bo obubozana, kot se nikoli v zgodovini. Kajti Javni sektor, kulturniki, zdravstvo, sportniki, novinarstvo, v glavnem dobiva place iz Ljubljane. Popoln razpad podezelja, razprodaja. Unicenje nacionalne baze Slovenstva!

  4. Sindikati bodo izginili. Ne z placilnih list, z ulic! Nobenih demonstracij vec, proti te vladi!

  5. Drzava bo zdrsela k bankrotu!
  Glede na pamet in spomin Slovencev je verjeten scenarij NOVIH, VELIKIH DEMONSTRACIJ!
  In Slovenci bomo gledali po Ljubljanskih in Mariborskih ulicah transparente:
  EUROPA GO HOME,
  DEUTCHLAND, NEIN DANKE,….
  Poleg Janse bo za naso bedo kriva EU in Nemcija! Naslo se bo novega gresnega kozla! In spet bodo Slovenci skakali.

  6. Vse premozenje bo v tujih rokah. Tovarne (kar jih je), trgovine,………
  Vse vec podezelja, ki je ze danes 40% pod hipoteko, bo odtujenega.
  POSTALI BOMO SUZNJI Z MANJ PRAVIC, KOT CRNCI V USA 1800 ALI V RIMU!

  Pri popolnem obvladovanju medijev, sodsva, javne uprave, volilnih komisij, JE PONOVEN VZPON SDS IN JANSE MALO VERJETEN!
  Kajti tu ne gre samo za krajo drzavljanov, tu gre za osebna sovrastva.

  In pri mentaliteti Slovencev je malo verjetno, da bi se spametovali!

  V kolikor so vse sile in napore vlozili, da ga zrusijo za vsako ceno, bodo vsaj toliko dleli na tem, da se ne vrne!

 26. Grdi pravi

  Predavanja bodo na temo samoprisvajanja na pošten in transparenten(pregleden) način po SLOVENSKO. Aplavzi bodo odmevali po Europi in Rusiji. Da so dvomi je pa smešno!

 27. kajatan pravi

  Car najvecji je JJ in za levake tata mata…

 28. erwin pravi

  Spet polno rdečega gnojila tle gor. Kaj hudiča tupite po naših portalih. Za vas so portali rdečeritnega murgeljskega palčka…..ipd. sranja.Nas pa ne utrujajte s svojimi gnilimi umotvori.

 29. JOJ pravi

  Janša je moral oditi, ker je preveč pomemben za Slovenijo, da bi ga ljubosumni levaki lahko gledali. Pri tem ni vzrok slabo delo, saj je bil s svojo vladno ekipo za vzgled, kako je treba delati; krivdo za njegovo odstranitev je treba iskati v osebnem sovraštvu združbe, ki ni prenesla konkurence, ko so pa prej vladali desetletja dolgo. Vendar bo Janša ostal zapisan v slovenski zgodovini kot eden tistih vélikih osamosvojiteljev, ki jih Slovenci ne bomo pozabili. Tudi pozni rodovi ga bodo spoštovali, česar pa njegovi nasprotniki ne bodo deležni.
  Janezu Janši se zahvaljujem za trud in mu želim veliko uspeha in sreče pri nadaljnjem delu in v osebnem življenju!

 30. božiček pravi

  bravo rommel
  kdor ne trobi v isti rog, takoj v krematorij

 31. xxx? pravi

  TAKO JE G. JJ. BO OSTAL ZAVEDNO ZAPISAN KOD NAJBOLJŠI
  PREDSEDNIK VLADE REP.SLOVENIJE,TER MU BOMO HVALEŽNI
  ZA VSE ČASE DA NAS JE POISKUŠAL OSVOBODITI TE PROKLETE
  KOMUNISTIČNE GOLAZNI !!!!!!!!!!!
  HVALA G. JJ.ZA VSE IN BOG VAS NAJ ČUVA VAS IN VAŠO LEPO
  DRUŽINO !!!!

 32. VSI STRPNI pravi

  JJ je preveč evropski, preveč napreden, preveč demokratičen , preveč strpen, da bi ga NAŠE opranoglave balkanske rdeče SVINJE lahko razumele…hahahahah

 33. VSI STRPNI pravi

  Demi Zen says:
  21. 03. 2013 at 10:20

  jankovic lahko edino predava na ciganskem taboru teme tipa metode kako izmaknit uro na presernovem trgu ali krast zlebove in podobne finte.

  ahhahahahah

  mafijaković lahko predava tudi vsem našim raznolikim in nadbrihtnim BALKANSKIM RDEČIM SVINJAM….hahahahahahaha..konec koncev pozna zelo dobro celo pet svetovnih jezikov: slovenščino, hrvaščino, srbščino, srbo-hrvaščino in bosanščino…..poleg tega je vešč CIGANSKIH navad, kar za rdeče svinjski rdeči balkan nadvse pomemben kriterij….hahahahahahhHAHAHAHAAHAHHAAHahhaa

 34. VSI STRPNI pravi

  še največji smeh pa povzročajo samooklicani balkanski rdeče svinjski kao intelektualci, kulturniki in ostala rdeča nestrpna drhal pa tudi kao novinarji oz. rdeče kurbe iz bande 571…..hahahahahaahhhahah..čisto vsak njihov MIGLJAJ LEZIČKA je namenjen pridnemu, ponižnemu, discipliniranem LIZANJU smRDEČEGA mednožja komaj nastavljene kučanove mafijske SVINJE…….hahahahhHAHAHAHAHAHAHAHahahahahahaha

 35. baader meinhoff pravi

  V glavnem povzetek:

  JJ je spizdil, predaval bo v okviru republikanskega inštituta (teme, teorija šoka, uvajanje neoliberalizma in desnega fašizma…) itak on, Orban, Lukašenko & co. to itak znajo v praksi.

  Želja: ne vrni se Janez, ostani nekje zunaj, čim dlje stran!

 36. DAST pravi

  Tako pač je naš Mojzes mora najprej v izgnanstvo potem pa bo nas peljal preko rdečega trstičnega morja v obljubljeno deželo. Da pa bodo nostalgiki po domnevno polnih jugo loncih silili še 40 let nazaj je pa tudi že znano. Preizkušnje bodo hude. Bog pomagaj in reši nas smrti prvorojencev, drugih devet bomo nekako že prestali.

 37. VSI STRPNI pravi

  prijatelji berite baader meinhoff-a in videli boste KAKO RAZMIŠŠLJA TIPIČNA BALKANSKA PRANOGLAVA PODIVJANA smRDEČA SVINJA……hahahahahahha….vedno polna laži, sprenevedanj, nestrpnosti, sovraštva, enoumja……hahahahahahahahaHAHAHAHhaa..balkanska rdeča svinja pač, spoznaš eno si spoznal VSE…..hahahahahHAHAhahaah

 38. VSI STRPNI pravi

  prijatelji berite baader meinhoff-a in videli boste KAKO RAZMIŠŠLJA TIPIČNA BALKANSKA OPRANOGLAVA PODIVJANA smRDEČA SVINJA……hahahahahahha…. vedno polna laži, sprenevedanj, nestrpnosti, sovraštva, enoumja……hahahahahahahahaHAHAHAHhaa..balkanska rdeča svinja pač, spoznaš eno si spoznal VSE…..hahahahahHAHAhahaah

  in spomite se, enkrat balkanska rdeča svinja, VEDNO balkanska rdeča svinja….hahahaha

 39. Tona pravi

  dingdong po domače binglbongl, kaj pa Evropska skupnost s predsedniki ?? a sploh vejo za Bratuškovo. Vektorjov Pavček naj vas s ta pokradenim avtobusom skupinsk odpele v Brusel, sicer se boste še zgubl. Nobene čestitke od nkoder, še iz Zokijevog rodnog sela nič. Zgleda, da so jim FB stran zablokiral haha !! torbarske seronje !!!!!!!

 40. VSI STRPNI pravi

  Tona, da bodo iz evrope prišle čestitke rdeči mafijačinji bratuš-KOVIČEVI?…hahahahHAHAAHAAhhahaahahahahahahHAHAHHAhahahahahahahahahHAHAHAHhahaha aahahahahahahahahahahHAHAHAHAhahHAHhaha ahahHAhah ahahahhHAHhahahahHAhah ahahahahhHA a

 41. Petrovc pravi

  PRJATLI-RAZUMNI, KORENI:

  Vsi, ki spostujemo in volimo Janeza Janso, moramo vendarle biti zaskrbljeni!
  Vsaj 75% Slovencev Janeza Janse zivega videti ne morejo!
  Da je to posledica nepopisne, nagnusne, kriminalne, pritlehne, NOVINARSKE GONJE je tudi fakt!

  Toda imamo fakt, da posledicno 75% Slovencev Janse ne mara.
  Da ga bolestno sovrazi, ne zna pa artikulirati za kaj!

  In spremeniti ta odnos je trdo delo in mnogo casa.

  Kajti SLO mediji (novinarji) in njim podobni KRUHOBORCI, so Janso umazali nepopisno.
  Umazali Janso, umazali nas, postene, umazali naso zgodovino, umazali naso prihodnost!

  Pri tem pa je se drug problem, da je volilec Janse povprecno star okoli 63 let!!!

 42. VSI STRPNI pravi

  PRVI DAN balkanske rdeče vlade:
  1. točka politično KADROVANJE (od danes za bando 571 hvalevredna POTEZA…hahahahHAHhahah)
  seznam:

  T Strniša
  A Jerina
  B Čokl
  R Zatler
  B Cerarja
  I Senčarja
  B Jesiha
  Nov direktor SOVE
  M Sevška.
  T Šarabon

  ni slabo, mar ne?…hahahahahHHAAHAHAHAhahahahahahahaha
  a mislite, da bodo kučanove kurbe iz bande 571 kaj cvilile in KRULILE?…ne ne bodo….hahahahahahHHHAHAHAhahahahaha

 43. Kazimir pravi

  Edino Kosovo in Albanija prideta v poštev..nehajte no že srat s takimi bolanimi.

  Kar se tiče nadomestila: dnarja je dovolj, milijonov je več kot dovoj, da mu ne bo hudega..vemo od kje!

 44. Kazimir pravi

  Govori se, da so dneve v naprej vsi leti za Argentino in AU razprodani.

 45. VSI STRPNI pravi

  da bodo balkanski enoumno vzgojeni in mafijsko nastavljeni kadri že prvi dan delovali proti evropsko vzgojenim in poštenim drugačemislečim? hahahahahahahaha..bodo, bodo….hahahahahahahhah

 46. VSI STRPNI pravi

  Kazimir, hahahahahah..sprijazni se, slovenija je v NATU in EU……kvečjemu se zna zgoditi, da zaradi prenašanja živalskih in zverinski OKUŽB, bo nujno potrebno preseliti balkanske rdeče svinje…..hahahahHAHAHAHAHAhahahaha

 47. folk ne jebe pravi

  Badermajnkopf,
  Kwa s tok usran, sesčist zelen, dj mau hsep prid, stjanez nč nau naredu, boli nega k…c zate, tisza nega man kt makow zrn, prah. Pa tut mi tlele tnč na mormo pomagat, kar je skuhan bote tut pospravl, ne zej nas not twačt.
  Drgač je pa tko, Petrovc, na boj se, k folk na sovraž, ne jebe. K bojo ta tuj pocrkal bojo pocrkal, sj sami na znajo rihtat, koker rušt, zakwa b se jm pa še pomagau? k bo zrušen, bo pa an now od nas spet dobr, ane.
  Nej dewajo, kri ščijejo, ankat nj zasužjo tist dnar u resnic.
  Aja, seske vam bojo pa vaš zj tut zaprl nč bat, krujlene tnau pomagau.
  Dewat boš mogu, če nauš wotu kuj crknt, jbg

 48. dingdong pravi

  Buhuhuhuhuhu…. Ne zapusti nas Janez, ne zapusti nas. Kaj bomo mi uboščki brez tebe… Buhuhuhuhu…

 49. folk ne jebe pravi

  dingdong.
  a bo po lublan kj pokov, kšn ognemet, cevapi, de pridemo mau na fešto?
  a za vas tanavadne nau nč, so vas že ukrej dal?
  zato tulš že ceu dan, so te pozabil prklopt dons,
  sj mrbit jutr na vrsto prideš, boš že mau bl pomirjen, tbo bl pasov,

 50. sds drugdealer Kac pravi

  @folk ne jebe
  daj napisi se kaj, lepo prosim.
  tvoji posti so neprecenljivi biseri
  malicenja slovenscine.
  Ob lektoriranju le-teh celo moja hci v
  4. razredu osnovne crkava od smeha. 😀
  cestitam, si nov idiot ki desnici dela medvedjo uslugo.

  oprostite mi sumnike..

 51. Fram pravi

  Vlada, ki bo trajala toliko, kot prehlad, v teh letnih časih. Ko odide, bodo v Srbiji zastave na pol droga. V Sloveniji, pa bo brat, bratu Slovencu iskreno pogledal v oči in si rekli NIKOLI VEČ, BALKANAR MAFIJE.

 52. folk ne jebe pravi

  delivczdravja,
  nč bat, otroc so itak najbl inteligentn, use zastopjo, kar na zastopš t kuj razložejo, pa tko d je še teb znan, za kwa segre; edin regrat boš mogu kšn dan še počakat, da boš zdravje uhka talou, sj zj bo glih prou pršu. a kaće tut talaš a kwa? zastopm pa ne zakwa tje treba kj lektorirat, usak slouvenc zastop domačo špraho, še tujc vejo kolk mamo narečij pr ns. a teb to ni znan? kr tamalo upraš, t bo use razložila. kače pa na toplm imej, kr pod pajsko.

 53. grey pravi

  Cesarjeva nova oblačila, ali kako AB oblači naivne Slovence.

 54. Saskia pravi

  A si predstavljate preViranta, da bi on kdaj v življenju kaj tako visoko moralnega in etičnega naredil in ostali drugi komunjzarji ali PeeSeki.
  Ja kaj smo in še imeli z gospodm Janezom Janšo boste šele videli ko nas bo ta PreVirantska-Plagiatorska vlada zavozila v brezno. Poglejte si Ministrsko ekipo več kot polovica je KRIMINALCEV, KI SO CELO V POSTOPKU, ja in OBROTOGLAVA ZOMBIJA držita svoje umazane pokvarjene lažnive pokvarjene gobčne odprtine.
  HVALA VAM STOTISOČKRAT ZA VSE VISOKO SPOŠTOVANI GOSPOD JANEZ JANŠA, ŽELIMO VAM VELIKO SREČE, ZDRAVJA IN USPEHA V PRIVAT IN POSLOVNEM ŽIVLJENJU, MI POŠTENI, PRAVIČNI SLOVENCI VAS ZNAMO CENIT, HVALA, HVALA IN LEP POZDRAV VAM IN VAŠI ČUDOVITI DRUŽINICI….. SREČNOOOOO!!!!!!!

 55. Dora pravi

  ˇ@Saskia
  se pridružujem tvojim mislimi in željami za gospoda Janeza Janšo!

 56. Petrovc pravi

  SLOVENIJA DANES:
  Stanje Slovenskeda duha nacije je najnizje mozno. Lahko bi rekli, kurbenhaus.
  Nacija nima ne korenin, ne jutri. Vsepovsod leze kosti nepokopanih.

  Drnovskova-Ropova-Pahorjeva vlada so vzrok cetvero neresljivih in prepletajocih problemov:
  1./ Moralni razkroj! V obstojecih politicnih strukturah ni kandidatov za
  politiko, ki bi ne bili do konca skorumpirani in nesposobni.

  2./ Gospodarski polom, popolen! Nimamo vec ljudi, ki se spoznajo na
  gospodarstvo, ce pa jih nekaj je, so na obrobju. Profesorji, doktorji,
  ne resujejo gospodarstva.
  3./ Bancno izropani sistem! Vse SLO banke bi bilo najbolje zapreti.
  Uniciti. V SLO spustiti tuje banke. Sanirati SLO banke bo predrago!
  Ali izpeljati Jansev sistem slabe banke.

  4./ Davcna anarhija in neresena privatizacija.
  Cel niz dvojnih, raznih problemov. Strokovnjakov pa nimamo.

  Generalno imamo dvoje problemov se po vertikali:
  -pomankajnje strokovnjakov
  -nezaupanje tujih financnih centrov. Sedaj smo pac ze pod drobnogledom. Popolna anarhija. Takorekoc vsako leto druga vlada.
  Razbijanja v Maroboru.
  Komunisticni simboli v Ljubljani.
  Do fundamenta primitivno novinarstvo.

  Samo sreco imamo, da smov EU in njenem monetarnem sistemu. Sicer bi se ze davno streznili! Kajti imamo realno luknjo takole 40 miljard Euro!

  NE MOREM VERJETI, SO V PAST, V KATERO JE PADEL JANSA FEBRUARJA 2012 SEDAJ PADLI LEVAKI in se je Jansa zadnji hip izvil, bilo bi mogoce, to bi pa bila briljantna partija, z njegove strani????

  KDOR IZGUBI-DOBI!

 57. Demizen pravi

  Bog resi to drzavo te primitivne drhali, kriminalcev in drugih moralnih spak.
  Smilijo se mi ljudje ki morajo gledat to jugoslovanarsko drhal kako krade vsem na oceh. Ubili bodo zadnjo troho ponosa v ljudeh in jim vcepili v glavo da so kriminalci sefi te drzave.

  ni poti nazaj. pokradli bodo vse in zbezali na varno.

 58. Demizen pravi

  nujno je osvobodit ljubljano iz krempljev jugoslovanske narko mafije in izsilit volitve . potem bo vsaj upanje.

 59. folk ne jebe pravi

  Demi Zen,
  glej zdj, k se bodo med sabo, mi jih ne je bemo; zdj bodo pa krvavi pot potil, nimajo več opozicije, koga bodozdj jebal in na koga krivdo valil?
  ljudi, ki so jih spravli na ulice in jih zdj zavrgl? ta svoje? počak, da se bodo zavedli, to bo ples, še prosil nas bodo, da jih zavarujemo pred njimi, mali ljudje so že lačni, navajeni so na pipice, hec je, da so padli v realnost, ko bodo pristali na tleh, bo samo mešana marmelada…

 60. Demizen pravi

  folk ne jebe: dokler je se kaj za krast se ne bodo spravili z oblasti. Tako da ce te je volja lahko opazujes kako bodo po grlu te mafije spolzele se zadnje zaloge.

 61. baader meinhoff pravi

  DAST says:
  21. 03. 2013 at 15:07

  Tako pač je naš Mojzes mora najprej v izgnanstvo potem pa bo nas peljal preko rdečega trstičnega morja v obljubljeno deželo. Da pa bodo nostalgiki po domnevno polnih jugo loncih silili še 40 let nazaj je pa tudi že znano. Preizkušnje bodo hude. Bog pomagaj in reši nas smrti prvorojencev, drugih devet bomo nekako že prestali.

  Če je Janša Mojzes potem je naslednja faza – jezdeci apokalipse. Jebeš takega “preroka”, naj gre sam na romanje in vzame s sabo vseh tistih 12 %, nihče vas ne pogreša, kmetavzi zahojeni

 62. folk ne jebe pravi

  Folk,

  Ne zastopm vaše glorje? 100 let se že učimo, mislte, da res še ne znamo? če kdo ne zna, to nismo mi, ajde, davaj p…o na rabot, izkaž se, vsa Evropa te gleda, ves svet, niste skriti; a jhnismdobr!! Niste več na varnem za železno zavesco pa skriti za rdečozvezdo. Boste šli v Brusl v trenirkah pa z rdečozvezdo na glav? Al sploh u brusl naute šli? kr sami se usedte na vodne topove, pa nj vas vrti okol, med tednam, čez vikend ga pa djte otrokam za igrt! Če sploh veste, da otroc rabjo jest pa svobodo za igro, tastar pa mirn živlene.

 63. sds drugdealer Kac pravi

  @saskia, tebe se pa spomnim s Partisa.
  naredi si uslugo in ostani tam.
  politika ni za mulce, ki so se beli okoli ust. od mleka, se razume.

 64. kureta pravi

  in kdo se ma za velkega dejte nehat bluzit sej mu druzga ne bodo dal k je zavozu ne pa da je velik in ne bo vzel je pa res da je to miloščina proti tistmu kr mu očitajo inza kar ne more dokazati izvora. je pa velik blefer misl da nas še naprej lohk nateguje . KIKLA GA HJE VRGLA S PRESTOLA IN TO MU IZJEMNO TEŽKO PADE. MU PRVOŠM SEJ ŽANJE TISTO KR JE SEJAL

 65. DENIS pravi

  bader, antijanšist pomeni psihično moteno osebo, ki ne pozna izvora, torej vira sovraštva. Torej, gre le za veliko osebno zablodo, ki bo večino streznila 7. junija tega leta.
  ps: si res trdonja, da se z idiotizmom še hvališ..

 66. xtc pravi

  Kaj bo delal majer??? Odgovor bralca na članek v Dnevniku:

  V ZDA pa tudi Angliji imajo metodično izdelan pristop, kako angažirati nekatere bivše predsednike, še posebno če gre za ljudi, ki ljubijo svetovni pohod imperjalizma in novodobno plenilsko desnico. Ti so vselej dobrodošli v njihovih deželah kjer poročajo o svojih izkušnjah in služijo kot politični in ideološki suport kapitalistični oligarhiji. Še posebno, če imajo izkušnjo iz politike v socialističnih državah. Zelo dobrodošli so predvsem analitičnim služban največjih imperjalističnih držav. Tam jim za mastne denarce izdajajo knjige ter organizirajo predavanja na raznih univerzah, institutih in klubih.Vse z jasnim namenom in predvidenim učinkom.Tako pokažejo kako je nevarno in nedemokratično vse kar je povezano z evropsko levico-kar je socialnega, socialističnega in bolj humaneha od neoliberalističnega strankokratskega totalitarizma in njegove ideologije . Hkrati s tem jim dvigajo tudi rejting in jih pripravljajo na nove politične dolžnosti ob povratku v svoje dežele ali v mednarodne organizacije. Tako so vselej delali v specialnih službah n. pr. v ZDA in v Angliji( Spomnite se na Stalinovo ali Brežnjevo hčerka, visoke funkcionarje KGB, propadle polit. funkcionarje iz Ukrajine, ,Češke , Madžarske…)S tem precej učinkovito blokirajo na ideološkem področju tudi svoje levičarje in mislece, ki kritizirajo sedanje kapitalistične ureditve največjih in najmočnejših držav.
  Tako sploh ne gre dvomiti, da bo g. Janša , kot iskušen in izjemno nadarjen politik ,iskan in dobro plačan predavatelj in pisec knjig , v katerih bo razlagal recimo razpad Jugoslavije, “osvoboditev” Slovenije,slovensko tranzicijo in nevarnost “kontinuiteto komunizma” v Sloveniji in na prostorih bivše Juge .Tako bo utemeljeval svojo politično in zgodovinsko “resnico” kot edini verodostojen dokument o slovenski stvarnosti. Vse to ideološko orožje se danes prodaja kot se je nekoč prodajal tisto pravo orožje..

 67. folk ne jebe pravi

  kureta;
  cajt bbil, de se nehaš u tla metat; na vid in sliš te več! Zj se osredotoč, zamisl se sama nad sabo, čemu sibla u maskah še pred pustam? Če šena veš, ptič se ženjo, tis pa še kr u maski- ej, zbud se, dol jo dej! dela boš mela čez glavo. loh boš opletala čez gospo taprvo, kukr boš hotla, sevede, če boš sploh mela cajt, k na trav se napast do sitga usak dan, kr traja, še, če maš rep za sabo!
  zj sloh afne guncala,na naš račun, pa janez je bil usgauržh, taprva bo zavila vrat tudi vam, pa ni navajena bit kriva;
  Učte se, učte, z maskam alpa brez, če vam jh bodo u tujin še hotl delat,
  ne bo se več dojil, pozabte;

 68. folk ne jebe pravi

  Demi Zen,
  kolk cajta pa rabjo,da spucajo u nulo?

 69. kureta pravi

  DEJ SE POMIR FOLK SEJ NIS PR TAPRAV JJ JE ZGODOVINA PA UPAM DA ŠE KKŠN PA NISM NE RDEČ PA NE ČRN TUD OSTALI DREKAČI ZADNJIH 20 IH LET BODO MORAL SPOKAT. ZEJ BOMO SAJ VEDL DA GA ZATO SERJEJO KER NE ZNAJO TI K SO BLI PA ZEJ NA OBLAST PA SO SRALI IN TO ZAVESTNO VSEM NAM U ŠKODO.
  TO DA SE PTIČ ŽENJO JE PA PROV TUD MI NAVADNI SMRTNIKI BI MORAL POMISLT NA LBEZN NE PA DA SE UTIKAMO U POLITKO IN PAMETUJEMO IN SE PRASKAMO TM K NS NČ NE SRBI

 70. folk ne jebe pravi

  Demi Zen,

  preden folk s paše pride, že nč več na bo, svetlobna hitrost, se že tresejo in slinjo od nevroze;

 71. VSI STRPNI pravi

  naše ideološko opranoglave in podivjano nestrpne BALKANSKE RDEČE SVINJE še vedno nimajo novega voditelja drugače misleših , ki bi vsakodnevno popljuvale …..ostaja jim le še senca JJ v odhodu…seveda pa naše opranoglave in nestrpne BALKANSKE RDEČE SVINJE NE ZMORREJO RAZUMETI , kako to , da zasovraženi JJ gre predavat v bolj razviti, napredni in demokratični svet ….hahahahahahahh…njihove balkanske mafijske rdeče svinjske POLITIKE pač nihče nikoli ne vabi, ostajajo vedno na rdeče svinjskem balkanu ….hahahahahhahahahhahahHAHAHH…….TAKO, DA TRENUTNO V TEM TRENUTKU , kjer je kučanov balkanski rdeči MAFIJSKI KLAN NASTAVIL balkansko rdečo svinj bratušKOVIĆ morajo rdeče kurbe iz bande 571 le pridno lizati njeno smRDEČE mednožje in istaki sovražnike v tujini…..hahaha….neka bebava balkanska rdeče svinjska nestrpna RANKćeva na udbodnevniku se ideološko podivjano spravlja na komaj izbranega papežka……hahaha..saj ne ve zakaj , ne razume niti zakaj, ve le da ji balkanski rdeče svinjski in zverinski NAGON zveste balkanske rdeče svinje tako narekuje….hahahahahahahHAHAHAHAHAHH

 72. DENIS pravi

  xtc, ne vztrajaj na Lady in Dnevniku, preberi si še kakšno drugo evropsko glasilo. Pa vključi prevajalca, deluje tudi cirilici, bebo.

 73. Hribouc pravi

  Resnično velik dan za Slovenijo!

  Negativno velik, da se razumemo.
  Zapomnili si ga bomo bolj ko si sploh mislimo!

  Z nastopom Batuškove nastopa kaos.

  Kaos so ministri sami (že afere, goljufije, beda), na čelu z plagiatorko.
  Ne gre toliko zato, da je prepisovala, kar tako-njen mentor znana faca, itd.
  V bistvu s tem pove sama vsemu svetu kakšna je in česa je zmožna.

  Kako bo šla na svet Evrope, na EU komisijo? Si misliš, državljan?

  Janez Janša, dvigni glavo!
  ČESTITKE!
  V enem letu si naredil s svojo ekipo več kot vse leve vlade skupaj po osamosvojitvi kar se tiče reform in javnih financ.

  ZGODOVINA PIŠE!
  NAROD POMNI.

  Vse se bo vrnilo; dobro z dobrim, slabo s slabim!

  Uživaj pri svoji družini in delaj za SDS naprej! HVALA,Veliki človek!

 74. folk ne jebe pravi

  Denis,
  to bi ti rad verjel, pa ne gre? Sj šekj druzga tut nau šlo, pa ne boste mel sploh cajta dvomt. Učte se, učte, cajt b bil.
  Zj boste dožvel šok, koko vas bo lepo videt: iz trenerk pa naankat u gvante.
  Ja, drgač nau šlo, greste u Brusl, a kr u trenerkah! Nč več, maske padle, trenerke padle, pa u gvante. Za Raskoš bo pa treba dewat. Drgač bo pela gajžla, kokr je taprva navajena. Nč več lenobe za vas, hehehe
  Tud za seske bo treba kj pokazat, a le izbranm.
  Ostali pa gvante pa rabota. Jamrana konc.

 75. VSI STRPNI pravi

  xtc, HAHAHAHAHAHhahaahhaha še ena mafijska lenobna balkanska rdeča svinja, ki vse ve in vse zna, čeprav ni še nikoli zlezla iz predmestja balkanskega enoumnega nestrpnega rdečega mesteca in ne bere drugega kot kučanove rdeče kurbe……hahahahahahHAHAHAHAH

 76. DENIS pravi

  folk, odsvetujem ti pa šmarnico.

 77. folk ne jebe pravi

  Denis,

  šmarnce bojo čez kšn mesc, takt se pojejo Marijine, sj veš, Slovenc hodmo K Mariji pomagej na brezje. Kam pa vi drgač hodte prost za grehe odpstit, pa vsega hudga obrant? Sj naš Marij so še podgano dal u naroče, umetniški duh je že vedu, ke j na varnem. Sam zj pa na vem, če bo to tut za vas zadost, vam pa še taprava šmarnca neb pomagala, bote tud šmarnce loh jedl, mrbit vas bojo kj potroštale, strupa ste navajen, naumnosti tut. Mrbit seute pa pozdravl.

 78. bumbar zbrisani pravi

  …bah, kakšno brezplodno napihovanje. Zleknjen v fotelju, nezainteresirano sledim dnevniku na Pop TV. Mimo se prikaže sin in oplazi s pogledom TV ekran, na katerem se diči Bratjuška. Ujame komentar v stilu…nova premierka…in začudeno?!?!…pripomni:”kaj Janša ni več predsednik vlade?…Kdaj so pa bile kakšne volitve???”
  Zmoti ga značilni “cigomigo” na BlackBerry-ju in “zanimanja” je konec.

  Skozi možgane me prešine g.Petrovca podatek, da volilec je SdS-a, star v povprečju 63 let….nu…pomislim, ne samo SdS-a….

  …na mladih svet stoji press….

 79. folk ne jebe pravi

  bumbar,

  zakaj si bumbar, če spa pametn? a da te bumbarji ignorirajo al da te ne?
  kam so te pa prouzaprou zabrisal?

 80. Alenka še vedno NI predsednica PS pravi

  Je pa res da takšne vlade še nismo imeli
  Jakić na svoji prezentaciji grize vse po vrsti (bo še komu napovedal vojno)
  Alenka vd vodja PS in prepisovalka (bi lahko šla na tečaj retorike)
  Maher je res en maher za črne gradnje (prav rad tudi laže)
  Virant od prevelike načelnosti načet (od prevelikega virantovanja se mu vrti)

 81. Alenka še vedno NI predsednica PS pravi

  @bumbar od preveč podatkov, ki jih ni mogoče preveriti, pa potem vlečeš kakšne intelektualne zaključke.
  Za take genije, kot si ti, je včasih Tone Fornezi rekel: “Od genija do norca je le en korak in ti si preveč korakal”

 82. Orožarski dobički pravi

  Orožarski dobički
  Ma kaj niso ti Hrvati naiven, da so takrat komaj postrgal nekaj denarja za orožje, potem pa mirno dajo milijarde za podkupnine tako da danes na forumih lahko seštevamo kufre z denarjem.
  Saj res koliko ladij orožja pa je res prišlo v luko Koper?
  Je bilo 100 ladij ali 500 ladij?
  Pa še bolj čuden so danes, saj nič ne govorijo kako so jih nategnil in sploh ne zahtevajo kakšnih kufrov nazaj.
  Mogoče pa mislijo da so plačali pravično provizijo in stroške.
  No prosim vse, ki danes govorijo o kufrih in so vse videli s svojimi očmi, prosim pojasnila!

 83. bumbar zbrisani pravi

  @folk….

  …glede na odziv “ad rem” bi veljalo staviti na slednje…. 🙂

  P.S.

  …brisali so me in me še na http://www.vecer.com….

 84. Demi Zen pravi

  xtc:-) jaja iluminati ki vlecejo svet za zlate vrvice to bo to. majo bazo na sencni strani lune , kjer izdejujejo cipe ki jih vstavljajo v glave zemeljskih politikov.

  vidm ste prevc zaposleni z vlecenjem konspirativnih enacajev in ne vidte da vas vlecejo za jajca balkanski glavonozci in barski bebcki tipa maher.

  mene zanima kaj v murgljah dajejo v caj da tako dolgo drzi.. neverjetno fuknjeni ste.

 85. bobo pravi

  kučan, stanovnik, … pa so še vedno z vsemi visokimi penzijami, “zaslužnimi” dodatki in privilegiji na hrbtih davkoplačevalcev! Pa čeprav ne morejo nahraniti svojih lačnih otrok.

 86. Tone pravi

  Glejte, počakajmo pol leta, leto, pa bodo stvari okrog Janša bolj jasne.
  Moje mnenje je, da je gospod pripomogel k delitvam, sovraštvu, nestrpnosti – in čas bo pokazal, ali bodo brez njega na političnem prizorišču te lastnosti obstale ali ne. Sam se prihodnosti veselim.
  Vljuden pozdrav,
  Tone VS

 87. folk ne jebe pravi

  Tona,
  s kere celine se spa ti oglasil? A sse že preselu na taiwan? baje naš navaden penzjonist tm krasn prežvi, še ostaja penzjon.

  Bumbar-
  dj se preimenuj u Ta Pametn, te naujo brisal, k t naujo vrjel, zej se te usi bojijo, pol maš pa tolk odziva;

 88. Petrovc pravi

  Spostovani Tone: imate pravico, kot apostol Tomaz, pomociti prste v rane!

  TODA, POVEM VAM, SOVRASTVO BO SE HUJSE!
  Vecja bo beda, vec bo sovrastva! Kajti s tem se futra BEBAVO NACIJO, da lahko zre lubje in pozabi, kaj ji gre v vamp!

  Janso bodo skusali medijsko ubiti!

 89. igor pravi

  Upam, da se mu zgodi vse to kar je želel drugim.Kdor seje veter, žanje vihar.

 90. Petrovc pravi

  Igor, bojte se viharja!

 91. nisemon pravi

  Demi Zen,
  strinjam se s tvojimi trditvami zgoraj. Zadeva se mora zgodit kot 88, ljudje moramo vedeti kaj in kako. Zbirajo se info, sešteva napake, trenutek pravi bo pokazal. Državljani morajo doživeti, da so tudi oni nategnjeni, ne le Slovenci, morajo se prepričati, na katero stran morajo stopiti. Naivni še upajo, da njim ne bo treba. Dežurnega krivca ni več.
  Vlada pa doživlja, kako se državljani norčujemo na njihov račun. Drugega ne morejo pričakovati.
  Če so mislili, da se jih bomo bali, so usekali popolnoma mimo.
  So kot slon v trgovini s porcelanom. Hrešči in drobi se že, še preden so stopili skozi vrata.
  Mi smo hudega že navajeni, beri še druge poste. Medij od ust do ust je pa najhitrejši in najbolj zanesljiv. Vseeno, če lažejo, le še globlje tonejo.
  Dobesedno se pogrezajo že sedaj. Kobacanje jih ne rešuje.
  Laži Slovenija res ne prenese. Lažejo pa vsi. To pomeni njihov konec.
  Je pa res, kar ugotavljamo vsi, da so se pa sedaj natepli na plano prav vsi. Glavni seveda v ozadju. Kanon futer pa totalni poden.

 92. NOČEM SRBSKE DRHALI pravi

  BABE NA VLADI
  (poje Brdavsov konj)
  Kjer imajo babe na vladi,
  ohoho, ihoho,
  tam si bodo še pulili lase,

  kjer imajo babe na vladi,
  ohoho, ihoho,
  tam so se pobabili tudi možje!

  Kjer babe so na vrhu,
  tam so možje na dnu,
  kjer babe so na konju,
  tam so možje na psu.

  Kjer baba gospoduje,
  je trnje sredi rož,
  z jezikom ga strahuje,
  predpasnik nosi mož.

  Kjer baba nosi hlače,
  naj deco mož rodi,
  posrane ritke briše,
  previja in doji.

  Kar babja goflja reče,
  ponavlja on zvesto,
  in koder baba hodi,
  on cepeta za njo.

  Tako pač mora biti,
  in babnice vedo:
  možje so plahe riti,
  ki vse prenesejo.

  Ko pa se babi sfiži,
  kar vzela je v roke,
  ko štrene vse zameša,
  ko vse narobe gre –

  takrat se milo zjoče,
  vzdihuje prebridko:
  – Ničesar nisem kriva,
  saj ž e n s k a sem samo!
  (SVETLANA MAKAROVIĆ)

 93. mali pravi

  Skozi sivino trdih razmer,
  glej, ne zgrêši svetle smeri
  v melanholiji, v dušeči temi,
  vzpni se kot ogenj preko ovir!
  Kosovel

 94. Demizen pravi

  Nisemon: meni je zelo malo tega jasno, sploh kaj se dogaja na terenu je jasno mojim ocem dalec.

  Se mi pa zdi da bi taksne rabote morale razjezit vsakogar ki mu hrbtenica se ni cisto odpovedala.

 95. Demizen pravi

  ce pogledas tisto petrovcevo stevilko
  400
  400
  itd..

  ce jo razdelis natancno, njihove interese, ce razbijes se aktivno prebivalstvo na urbano, na urbano tujerodno in tujerodno druge generacije potem ti bo verjetno ta pat politicna situacija verjetno bolj jasna. jaz stevilk nimam sem pa preprican da odgovor lezi tam.

 96. Demizen pravi

  nisemon: se nekaj, cetudi jim bo voda tekla, cetudi jim bo tisoc afer viselo na vratu, karkoli ze..

  ti ne bodo odstopili, cetudi morajo v parlamentu sedet klinicno mrtvi ki jih bodo vozili iz KC.

  dokler ne pokradejo kar je se ostalo in NLB za sabo pobrisejo sledi in zazgejo fascikle se ne bo zgodilo nic. tut ce se vas zbere miljon pred parlamentom.. zastonj.

  tile bodo ostali dokler ne naredijo tistega kar jim je narocila rdeca koza nostra,

 97. nisemon pravi

  Demi Zen, do sedaj so plačanci delali, kar jim je bilo naročeno, za stanje sedaj. Sedaj bo situacija nevzdržna za vse državljane, logična posledica bo, da se bo cela država uprla. ker preprosto nobenemu ne bo moč živeti.
  V lj je že sedaj na socialni skoraj vse. Stvari se bodo morale urediti tako ali drugače. ker ne bomo zdržali takega pritiska. Brez dela, denarja, lačna tuja raja. Kraja, ropi, anarhija. Beri poste kje drugje, sovraštvo bruha iz teh naščuvanih tujcev. Pošteni, mirni, delavni so pa ravno tako brezpravni.
  Moralo se bo nekaj narediti. Lakota naredi iz ljudi brez razsodnosti. šerif pa podpihuje. Verjamem, da nad svojimi vršijo hud pritisk, ki je nam neznan. zato krvoločnost. Tu je problem. Ta vlada bo morala iti, ker je tujek. Razumeš. Tujek se vname in ognoji, tur se nabira in poči. Nas ni miljon, nas je dva, 91 smo šli goli in bosi na oboroženo jna. briga nas, ne bojimo se nikogar, mi smo na svoji zemlji. oni pa izrodek.

 98. Demizen pravi

  Nisemon: Jaz upam da se motim. 91 ste bili skoraj cetrt stoletja mlajsi.

  Tisti na socialni. tezko verjamem, da so tam zato ker tako zelijo. Je ze mogoce nekaj tisoc lenuhov. Problem te drzave je nekje popolnoma drugje. Klike pri vrhu zatirajo gospodarsko rast. Namerno. Nikomur v 21 stoletju ni treba bit lacen.Se v srednjem veku so ljudje imeli kje spat.

  V tem je problem. Se cigani zivijo bolje od vas. Maher je v bistvu faca. On ni naredu nic slabega. Postavil si je hisico na svoji zemlji in za to bi ga lahko clovek samo spostoval.

  Problem je v tem da laze. Laze kot navaden prasec, ljudem v faco. In to je profil ljudi ki so se nakotili okrog korita. tam so samo zato da lazejo, kradejo in prodajo slovenijo za male pare nemskim bankam in sebi nekaj stlacijo v zep. Ne pozabi da so juznjaki, sploh bosanci prisli v slovenijo zato ker so hotl delat. Kucan je imel drug plan privlekel je leno srbadijo zato da glasuje proti slovencem in drzi njegove rdece svinje pri koritu. Hocem rec da niso vsi juznjaki slabi eni so prisli delat in prispevat,glasujejo pa za srbskega mafijasa in si rusijo dom. drugi so pac lena golazen ki jih je privlekel njim isti kucan in rdece lene svinje kot jakic in ldsovci

  bajtarji boste, skupaj s temi curimuriji ki jih je kucan privlekel z balkana, ce se ne bo nekaj hitro zgodilo….

 99. Demizen pravi

  To se: tudi ce vsi od prvega do zadnjega v javnem sektorji izgubijo sluzbe ne dovolite si da se vam trojka in banke usede na resorse in infrastrukturo, tako kot se zdej dogaja cipru, pa tut ce je treba vse obdavcit 100% ne dajte jim nic. prav nic.

  vazno je v tem trenutku da imajo vsi kje spati in kaj jesti..to je vsa sociala ki jo rabte na kratek rok. kronicne bolezni zdravi farma, terminalnih se ne da zravit. nesrece je mehanika ki ne stane precej v smislu opreme.

  samo ne dajte da vam uletijo tuje banke ker boste bajtarji cez 10 let.
  ta golazen v parlamentu je placana da vas proda. to ni hec. cel parlament je borba za provizije ki jih tuje banke dajejo za “svetovanje”
  pri koncni fazi privatizacije.

 100. nisemon pravi

  Demizen,
  tele tvoje prispevke bi moral malo obrazložiti za laično javnost in redno objavljati za širšo javnost; vidno vsej Sloveniji. Ti in še nekaj komentatorjev ste preveč dragoceni, da vas ne bere vsa Slovenija, je škoda. Nekje na eni oglasni deski bi morali imeti dostop. Kot vidim, se oglašate na različnih straneh, preveč je razdrobljeno in uporabnik se izgubi, preveč časa porabi in premalo podatkov dobi naenkrat.
  Opazila sem, da so ljudje zvedeli za prispevek, ki je bil že davno na spletu, da ljudje niso vedeli zanj,šele sedaj, ko se je oglasila nova varuhinja človekovih pravic, ga označila za sovražni govor, kar mora v javnost, da so ljudje zgroženi in sprašujejo, kako, da nihče o tem ni obveščal. Zakaj pa sedaj. Kaj je ozadje. Primer, kako se javnost manipulira. Tako kot izjave guvernerja banke. O vpletenosti vrha rkc. Itd.
  Tako pa bi se ljudje na enem mestu obveščali med seboj, podali mnenje, razlage, potrebe; vse, kar je potrebno.
  Med nami so strokovnjaki, ki bi ključno prispevali z obveščanjem in osveščanjem vsak na svojem področju. Tvoje znanje in videnje iz tujine, angažiranost, je neprecenljiva. Kot seveda še ostalih. Verjetno bi se še kdo oglasil, na tak način. Javnost pojma nima o tem. Ljudem je treba vse to približati, zbrati, jim dati možnost, da se oglašajo, izmenjajo mnenja, zbirajo mnenja, da zvedo, da niso sami in brez možnosti. Enako vsem državljanom. Nihče naj ne bi bil izzvzet. Vsi smo pomembni in vsi moramo stopiti skupaj kot en sam. En sam lahko začne. Nadaljuje nas več, dokler ne bomo vsi. Vsi moramo biti seznanjeni, kaj nam grozi in kako naj se rešimo, s čim naj računamo, kje so prioritete. Tvoj zadnji post bi morali brati vsi, ter točno vedeti, kaj in kako naj laik zahteva obranitev resorsev, infrastrukturo, kako naj trojki ne damo nič. Ljudje mislijo, da bo trojka rešila vse. Pojma nimajo, kaj in kako trojka sploh deluje. Potrebujemo take informacije, točno razlago, pomen tega in način, kdo, kako. In komu to nalogo zaupati.
  Treba je začeti in to hitro, trenutka ne smemo zamuditi. Najse ti iz srca zahvalim, ker se mi oglašaš. Take svetilnike Slovenija potrebuje.

 101. Demi Zen pravi

  nisemon: jaz sem se zacel oglasat nekje po 9/11 . mojih postov so polni arhivi dnevnika in dela. svaril sem pred vstopom v evro pisal cele litanije pa se potem nekako vdal ko je korupcija zacela razjedat drnovskovo vlado.. potem sem svaril pred nepremicninskim balonom. pomagal sem pisat politicne programe occupy ws vsepovsod sem trosil svojo energijo v prazno se vedno jo. ne delam si nobenih pridobitniskih utvar in jemljem to kot bolezen.

  altruizem je nehvalezen posel in govorit brez dlake na jeziku te garantirano spravi v tezave. objem anonime ti kupi nekaj karme in nudi nekaj zavetja tvojim dnevnim operacijam. kaj vec javnega izpostavljanja je pa v sloveniji namenjeno profesionalnim lopovom.

  ko smo ze glih pri anonimkah. jgoldman sax premetava portofolje pri nlb, v kad in sod in ko bodo nared za odkup bodo objavili prevzemno ponudbo , ti vasi mali lopovi bodo pa dvignili roke v zameno za kuverto in vas prodali za drobiz

 102. nisemon pravi

  Demi Zen,
  no, saj ravno temu v izogib, brezplodnemu pisanju oz. dobremu pisanju v brezplodne namene. Treba je ustvariti nekakšen blog v te namene in še kakšen dodaten dostop. Da je shranjeno na enem mestu, to je najhitreje. V cajtenge dodajaš le linke, če je potrebno, da se ljudi usmeri. Res škoda zgubit take kvalitetne materiale in ljudi; treba je napraviti navezo, povezavo. Ljudje pa smo zelo zainteresirani, vseh starosti in izobrazb. Svoje prispevke se samo še dopolnjuje, nadgrajuje. Še vedno bi lahko bil povsem v anonimnosti, pod psevdonimom. Stranke imajo denar, pa ne vem, če so za male ljudi karkoli storile. To zamerim vsaki, vsem, ki se napajajo z davkoplačevalskim denarjem. Ko bi pristopile direktno do ljudi, se to ne bi zgodilo. Vsaka občina ima svoje glasilo. Ampak tudi tam se ni nič zgodilo. Vedno je le nekaj entuziastov, altruistično naravnanih, ki naj rešujejo vse. Kot v primeru ljubljanske tržnice. Tako ne gre. Treba je vzpodbudit ljudi, aktivirati, da vsak prispeva, ima cilj, je potreben in koristen. Nato pritisniti tja, kjer so plačani za to. Ljudje potrebujejo znanje kako in kam je treba pritisniti in vršiti reden pritisk. Aktivirati vsakega, tudi nepismene. To moramo storiti tu. Vi morate spremljati in dajati analizo, navodila, mnenja. Torej, obrniti se je na ciljno publiko in na pravi način.

 103. romana pravi

  Petrovc še enkrat kdo je bil šef brejcu v kosu.

 104. Demi Zen pravi

  nisemon: ok. enostavno. nabij tole kot prvo zahtevo na prlamentarna vrata.

  sprememba imetja poslanca ki ne izvira iz place poslanca se obavci 100%
  imetje ozje druzine poslavcev ( 1. koleno – starsi, otroci bratje sestre zakonski partnerji)

  vsaka neprijavljena pridobitniska aktivnost in sprememba premozenja – v doma ali tujini se kaznuje z zaporom do 15 let.

  2. drzavni svet se razpusti. imenuje se eticna komisija ki preucuje anonimne prijave drzavljanov. zasedanja so javna in digitalno dostopna clane eticne koisije lahko javnost zamenja s 30k digitalnimi podpisi. eticna komisija lahko pravno odvzame poslancu mesto v 7 dneh z moznostjo pritozbe. jaz sem to spacal v 10 min koliko so vredni slovenski pravniki te vprasam?

  ce ne mores dobit podpore za ta referendum potem ne mores nic. to je zacetek. tko je zacel m luther.

 105. Demi Zen pravi

  javno se nadzoruje se imetje 1 kolena druzine. vsako spremembo premozenja mora polanec v porocilu javno obrazlozit v porocilu kjer eksplicitno dokaze da sprememba premozenja ni povezana z delovanjem v njegovi javni funkciji.

  mandat clanov eticne komisije traja dokler javnost ne zbere doloceno stevilo digitalnih podpisov ki zamenjajo odstvitev pika..
  nisemon: brez tega predpogoja je vsak trud zaman vsake volitve tratenje casa. seveda bodo ustavni sodniki zavrnili vsak tvoj referendum, druzina bo izpostavljena sikaniranju. itd… good luck.

  tisti vstajniki luks in kaj jaz vem so kucanova golazen z obljubljenimi funkcijami na njih ne mors racunat..

 106. nisemon pravi

  DemiZen,
  ta predlog se pošlje na stranko sds in ostale;

 107. Demi Zen pravi

  nisemon ne vem ce ma smisel obremenjevat sds: daj formular na internet z izjavo in prostorom za podpis odpri postni predal in zberi 5k podpisov. daj zakon v obdelavo na internet in adijo. mogoce zbor za republiko ali kaksen drug NGO. da bi pripravil zakon. mogoce najdes nekoga ki bi ti pomagal s tem. studentje mogoce. manj ko bo predlagatelj politicen vecji bo konsenz.

  to bi morala v demokraciji ki je ti pred razsulom biti mala sala, vsak pri zdravi pameti bi moral podpisat peticijo. zapletlo se bo pri koritu. mediji bodo molcali…

  ce ne mores zbrat 5k podpisov v tednu dni potem itak nima smisla. itak bo slo v ustavno presojo…

 108. Demi Zen pravi

  se bolj enostavno bi blo za zacetek vlozit predlog da kpk nadzira javnost , da jo direktno in digitalno volijo , komisija nima casovnega mandata in se jo odstavlja z 30k digitalnimi podpisi. javnimi.

  medtem lahko pripravljas zakone ki zahtevajo ustavno vecino in demokraticna telesa ki imajo vecjo izvrsilno moc.

  to mora bit zacetek, vse ostalo je blebetanje v prazno. to stalo je treba ocistiti

 109. nisemon pravi

  DemiZen, moje strokovno področje niti približno nima veze ne z upravo,ne s pravom, v politiki nič, razen nekdo, ki mu je mar.

 110. Demi Zen pravi

  nisemon:-)

  sej ta pasivnost je najvecji problem slovenske druzbe. tle smo forumasi nakotalili buc za dve knjigi, da bi pa nekdo pripravil osnutek zakona, zakon skozi parlamentarno sito ne bo sel nikdar. torej rabi pobudo volilcem.

  jaz nimam niti stalnega prebivalisca in imam trojno drzavljanstvo ker ima moja zena dvojno. to je zelo malo moj biznis. peticije niti podpisat ne morem.

  sej ravno zato je jansa sel rajs pisat knjige. ocitno vam je vseeno ce ne zmorete organizirat najenostavnejse pobude. 5000 podpisov je nic.

 111. juhuhu pravi

  POLITI KIS ; ta je dobra !!

  Predsednik SDS Janez Janša bo predaval na evropskih in ameriških inštitutih ter morebiti tudi svetoval vladam drugih držav.
  TOREJ
  Ker odfaja veliki Firer JJ v Evropo oz ZDA, se nam pač ne piše nič dobrega. Predaval bo svoje teorije pranja denarja nagrabljenega od prodaje orožja, razčlenjeval Obramboslovske teorije ki jih je pridobil na študiju v SFRJ in politični šoli v Kumrovcu, ter njegovo prvinsko teorijo: kdor ni z mano je levi fašist !!
  Al je gotof on, če ne nam pomagat ne more nihče. Upam, da je v Avstraliji tut kakšna klinik za mentalno zdravljenje dolejnčkov.

 112. nisemon pravi

  DemiZen,
  ves čas ti to že govorim oz. o tem, zbiramo se ljudje,ki nismo zraven, plačujemo davke, izdani in še namesto plačanih iz naših žepov naj delamo. če bi se vsaj medije dalo izkoristiti, tako pa naj hodimo kot klošarji okrog in nabiramo ljudi. tako je to. v tujini en mulo na netu scimpra več ljudi z vsega sveta, kot mi tu. trenutno kroži peticija za vodo,šeto nam bodo ukradli. ne vem, če je vsaj nekaj podpisov. edinišporz je na netu kozle streljat, na vse strani. resnično,toje delo sdsa in vseh ostalih. so pa enako priklopljeni na naše seske. bi jih v tla zabil!

 113. Demizen pravi

  Nisemon: tut ce bi hotel, ne more sds nic, nimajo dovolj glasov da bi sami spravili zakon skozi parlamentarno sito. 5k ne bi smelo biti nic. enega harmonikasa, megafon in stant pa jih naberem za vikend. V principu ni problem vse to izvest. peticijo das na internet, vsakdo si jih lahko dol potegne in gre od vrat do vrat in jih poslje na postni nabiralnik. tudi osnutek zakona bi ne smel bit nek problem spisat. sej se tle se en norec predstavlja kot magister prava.

  problem je ” ZA KOGA?” nima smisla trosit energije ce imas za sabo apaticen narod ki se je odlocil umret.. se preden bos rekla hop bodo pa spremenili tudi zakon o referendumu..

  Ce se zdaj niso zbudili se ne bodo nikoli.

 114. nisemon pravi

  DemiZen, ne,da nimajo ljudi, imajo in podmladek tudi,volilce tudi, pripraviti bi morali ravno oni, zbor za republiko, ljudmila in še. Toje to. kaj pa potem delajo? pravzaprav, razen meglo mešajo,kot vsi…ko bi aktivirali civilce oz svoje volilce, bi se pridružili,torej,kdo v resnici spi? treba bo iti in jh povprašati, potem pa dalje;

 115. Rado pravi

  Tako to delajo veliki politični formati: Janez Janša brez državnega nadomestila in “sedenja” na stranki »

  Menda ja,
  saj ima zaloge iz šverca z orožjem, iz nakupa Patrie, iz prodaje železarne Ravne Rusom.
  Lahko je s polno ritjo srat!

 116. Demizen pravi

  Nisemon: SDS je ze velikokrat zastavila svoj politicni kapital za skupine ki jih potem niso podprle v procesu. Tako enostavno ne morejo delat.

  ljubljanski SDS pomladek niso ravno revezi in iluzorno je pricakovati, da so oni tista skupina ki lahko resijo ta problem. tak pristop je skregan z demokraticnim pristopom.

  Poglej:

  http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/03/javni_usluzbenci_upniki.aspx

  Ljubljana – V Združenju stečajnih upnikov so pripravili osnutek zakona, ki bi uvedel kaznovanje javnih uslužbencev zaradi nedela. Predlog so poslali pravosodnemu ministrstvu in čakajo zavrnilni odgovor.

  tako se dela..

  Ce ljudi moti korupcija ( ce jih res moti in ne nergajo samo za zapeckom)

  potem je to postopek in process./

  pripravte osnutek zakona ki bo nastavljal in odstavljal KPK z direktnim demokraticnim procesom, po moznosti z digitalnim in tako pocenil, poenostavil in vnesel dinamiko v proces.

  Ce se ne more zbrat 5k aktivnih drzavljanov ki so pripravljeni v to vlozit nekaj energije, potem korupcija v sloveniji ocitno ni resen problem oz ni slovenski problem ampak evropski problem.

  In kot evropski problem, je nacin resevanja drugacen tj. z zaprtjem financine pipice ali takoimenovan zerobudget approach.

 117. nisemon pravi

  DemiZen, eden od komentarjev je, da ne bo sprejeto, ker bi morali biti kaznovani sodniki. Pri nas bi se moralospremeniti vse. In to čakajo slovenci ali sprihodom trojke ali nove volitve. če se odlikuje z državnimi častmi ljudi,ki so vse prej kot to, ne upošteva izida referenduma, sprememba vol.sistema, torej volje ljudstva, pomilosti in ne obsodi narkomafijaše in ne upošteva dokazov iz tujine,dasedijo tu v vip loži javno, s premjejem,potem si lahko misliš, da je še kaj več. upniki so dali. mali človek nima denarja in ne zna tega naredit. Zato mi ne govorit, kakoseje sds angažirala. alikatera druga. doljudi nisošli,niso dalimegafonov in štantov,nič. oni bi morali, treba jih je podrezati. zbor za republiko je enako. sedijo ljudje,dobroplačani, delajo pa to, da senič ne naredi. tega je preveč, res so na vsakem koraku pijavke in izdajalci.

 118. Demizen pravi

  nisemon: vse kar pravis je res. Zavaljena mafijska cefurska klika se hahlja iz VIP loze in mali ljudje nimajo volje, mali ljudje nimajo znanja, nimajo socialnega kapitala ne vez ne zalog energije..

  res je. Imajo pa volilni glas. Niso ga namenili SDSsu, niso prisli na demostracijo ko je bilo potrebno. tisoc izgovorov. Tut volilni glas so jim vzeli pa se kr buljijo kot retardi. Ta narod je pohabljen, ne vidi vec nima volje nima znanja komunisti so jim ubili pamet.

  Ni kriv Sds, politika je biznis. Jansa je leto za letom tvegal za te ljudi, potapljal stranko vlekel altrusticne poteze ki niso vedno bile pokrite z anketami in nasveti politicnih analitikov ( slovenija jih ma zlo malo)
  Okrog sebe je prakticno zbiral apostole pa se ti so ga sem in tja izdali.

  koncalo se je tako kot se je koncalo. in ljudje so spet pogledali stran. godrnjali po forumih in podobno. po toci zvoniti je prepozno. tisoc izgovor lahko najdes, revni sem in tja. kot da se jaz ne spomnem, kaj je to kruh in mleko ter zarustana katrca…

  Ni jih pred parlamentov in ne zahtevajo odstop te klike. Cakajo evropo da bo prisla in resla stvari. Oni vas bodo sele odrli, do kraja, ne samo denar tut ponos vam bodo vzeli…

  Se enkrat.. Ce danes ni sto tisoc revnih in lacnih pred parlamentov in zahteva odstop celotne klike potem jih zame ni.. To je vasa zadnja moznost. Ker ce korupcija v sloveniji ni slovenski problem, potem je korupcija v sloveniji evropski problem.

  ce tabletka ne bo prjela bo operacija in ce operacija ne uspe bo amputacija.

 119. nisemon pravi

  DemiZen, ne vem, če se razumeva,na eni strani so ljudje, ki se iz dela ne vidijo, garajo po cele dneve, za mali denar, že ves čas. Razen bolniške, državnih praznikov in regresa, ni nič več. veliko jih še tega nima, ampak vztrajajo. Povsod mobing, pritiski,šolstvo,zdravstvo še sploh. Dan na dan. Vidiš, kako je z novinarji. Oglasiti se ne smejo. Lačni in brez pravic pasploh ne hodijo protestirati. Če in ko si vsak dan v tem, leto za letom, ne poznaš ne svojih pravic, niti ni nikogar, ki mu verjameš. Še celo varuhinja ne. Bivši predsednik države je javno označil drugorazredne kategorije. Izidi volitev so režirani,ankete potvorjene. Rubež takoj. Za dolg neaj evrov. Plus strašanske obrestiin stroškisodišča. Mali tatovi zaprti,obsojeni, tisti, ki jih pa svet išče,so oproščeni ali pomiloščeni. Cel sistem ne štima. Ljudjeskušajo preživeti. Ne hodijo na plačane demonstracije. Ne zaupajo izdajalcem, ki se skrivajo za dobrobit človeka. Prevečkrat se je pokazalo, da so to le floskule. Srednjega razreda ni več. In ti ljudje ne volijo. Se ne izpostavljajo. Inteligenca je pod najhujšim pritiskom in se ne izpostavlja. To vidijo tudi mali in pač trpijo. Ni prave povezave med ljudmi. To pa je naloga vsake stranke. Te so na tem izpitu padle. Že
  prej. Tudi izbor predstavnikov ni bil ok. Že na terenu, v vsakem zaselku. Ljudje nepoštenim ne bodo zaupali. To bi morali v strankah vedeti.
  Že tam bi morali dati ljudem, da predlagajo takega,ki mu zaupajo. Ne pa sami vsiliti takega, ki je že v štartu poznan kot nepošten, podkupljiv, grabežljiv, nevreden zaupanja, v pravih okoliščinah bi moral biti celo obtožen, obsojen. Tu je ključ. Napaka strank že v bazi, na terenu. To napako imajo vse, ne le sds. Ker že v osnovi ne štartajo na izrecnem poštenju. In neresnici. Končni efekt je neudeležba volitev. Denar imajo pa le stranke. Obubožani se gredo le anarhijo. Lačnih sto ne bo napravilo ničesar. Edino pokazali bi se. Mediji se sploh ne bi zganili. Javnost ne bi niti vedela, da so kje bili. Oni sami potrebujejo pomoč in to kvalitetno.

 120. nisemon pravi

  DemiZen,Petrovc je lepo napisal da ima sds30k članov,vsak še tri dodatne volilce,skupaj 200k, če bi vsak član na terenu kontaktiral tri osebe osebno in še oni naslednje tri, bi se zadeva premaknila. Treba je začeti.

 121. DEMI ZEN pravi

  nisemon: bom se kasneje vec. to kar pises mi zgleda tako kot severna koreja.
  Tak shod ne more bit strankarski. Mi se v ozji druzini volimo razlicno, tisti ki delajo za javni sektor ali so mu blizu volijo mafijo ostali pa sds in nsi.

  shodi sami po sebi ne resijo nicesar. a tokrat so nujni. nujo je izsilit volitve in to v cimkrajsem casu. samo poglej kako hitro se je razletelo na cipru.

  nekateri si delajo utvare da bo evropa resevala slovenske banke. neumnost.
  pobrali bodo denar tam kjer so rezerve tj. uvedli davek na nepremicnine ki bo zapomnil proracunsko luknjo. ta davek bo pognal cene nepremicnin na cisto dno. pokupile jih bodo tuje banke ker bo slovenec kreditno nesposoben.

  bajtarji boste. ta bratovskova golazen pa samo caka da si razdeli 100m fond ki ga je goldman sax & co. pripravil za provizije nosilcem zadnje faze privatizacije. to ni nobena zarota to so dejstva.

  ce ne ukrepate zdaj bo prepozno. govoris o revezih. kaj ma revez se za zgubit? kaj caka? da mu oderejo kozo? dajte revezem nekaj zemlje naj si zgradijo lopo in vsaj posadijo nekaj zelenjave zivijo tam ce je treba. itak bo vse pobrala evropa.

  po tem kar mi pravis ste slovenci res samomorilski narod. najvecji gnus so pa tisti revni cafurji ki sami sebi zagajo vejo in glasujejo za mafijo ki jih bo prodala v suzenjstvo samo zato ker sovrazijo slovence. sej je celo tle nekaj primerkov..

 122. nisemon pravi

  DemiZen, nisem rekla za shod, pač pa za obveščanje in osveščanje ljudi, na njihovo demokratično odločitev na volitvah pač odločajo sami; preprosto gre za pravilno obveščanje ljudi in na stanje, ter opcije, ki jih imamo, ne da čakamo trojko, kot lahko prebereš iz komentarjev, tudi poznavalcev. Drugega pravega obveščanja ni. Ljudje mislijo, da smo s trojko rešeni. Zato sem te prosila, če komentiraš na novi strani, čeželiš, ker tebe berejo. Tu ne bere nihče in je škoda. Priprave kot si predlagal, pa morajo izvesti ljudje, ki se na to spoznajo.

 123. nisemon pravi

  Demi Zen, too bajtarjih in da ostanemo brez vsega ljudje ne vedo. treba je dati v javnost. napisati povsod,kjer objavljajo. jaz bi na blog,samo ne vem,če ima smisel. poslati na Reporter.si, Časnik, Politikis in nato po mailu po državi.

 124. kureta pravi

  tako delajo luzerji ki nimajo kam iti tudi desničarji so skapirali da za njim krepko smrdi. nima kam in to so mu pokazali njegovi ritolizniki aj aj aj kaj pa zdaj 🙂

 125. Demizen pravi

  kateri strani nisemon; mene so povsod blokiral, razen na siol.net in reporter pa se tam mi administratorji zadrzijo vsak post.

 126. nisemon pravi

  DemiZen, kaj pa na blog? Pa se ljudem pošlje link za obvestilo in možnost komentarjev. Bi to šlo? Na googlu je možno objava v slov. jeziku, WordPress rad briše, saj včasih je. Možno je, da se spet kateri od naštetih zruši, začasno se je Reporter že. Mrk nam ne bo koristil, potrebujemo mrežo večih.
  A na Primorski panter si že poskusil? Drugače se pa ustvari svoj blog, semi zdi, pa se povežemo, polinkamo med seboj. Takole se pa izjave izgubijo oz, spregledajo, kar je škoda.

 127. Drago pravi

  juhuhu says: 23. 03. 2013 at 21:18

  POLITI KIS ; ta je dobra !!

  Saj se mi smiliš, da brcaš v meglo z iskanjem klinike v Avstraliji.
  _________________________________________________________
  Da ti olajšam delo, lahko hitro najdeš kliniko v Mozirju, Rožna pot 2. Ampak na žalost ne Janševe ampaka Lukšićevo. O tem že ptiči čivkajo. Kaj pa zdaj?
  Ta klinika je konkretno dejstvo, ne brcanje megle po Avstraliji.
  Aja, to so pa ja levi, oni pa ja ne delajo napak, pa samo za javno zdravstvo se zavzemajo.
  Kaj pa potem, če Lukšićeva Marta malo “postrani” in privat služi na račun javnega.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen