Andrej Fištravec prevzema županski položaj 8. aprila

1

Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl, ki je po decembrskem odstopu Franca Kanglerja prevzel županske posle, se je danes sestal z novoizvoljenim županom Andrejem Fištravcem. Slednji bo mandat uradno nastopil na seji mestnega sveta 8. aprila.

Sociolog Fištravec bo mandat župana Mestne občine Maribor nastopil, ko se bodo mestni svetniki na seji seznanili s poročilom mestne volilne komisije. To je tudi vse, kar morajo narediti, saj županovega mandata mestni svet ne potrjuje. Kot sta se na današnjem sestanku dogovorila Mikl in Fištravec, bo seja mestnega sveta potekala v ponedeljek 8. aprila.

Uradno primopredajo poslov bosta Mikl in Fištravec opravila kmalu po seji, najverjetneje naslednji dan, so za STA pojasnili na občini. V tednu pred primopredajo bo Fištravec opravil razgovore po posameznih uradih in se seznanil z delovanjem ter tekočimi projekti.

Podžupan Mikl je Fištravcu izrekel čestitke in mu zaželel uspešno ter povezovalno vodenje mesta, so še sporočili iz občine.

Maribor je po jesenskih protestih, ki so jih “zanetili” radarji, v nedeljo dobil novega župana. To je že po prvem krogu nadomestnih volitev s prejetimi 53 odstotki glasov postal edini nestrankarski kandidat Andrej Fištravec.

Za Mikla, ki je nastopil kot kandidat SLS in ga je podpiral tudi Kangler, je glasovalo šest odstotkov volivcev. (sta)

mom mestni

 

 

Število komentarjev: 1
  1. MEFISTO pravi

    Mar Fištravec niti komentarjev ni vreden?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen