Po mnenju balonarja Darka Kralja je bil let balonov zaradi vremenske napovedi nepotreben

2

Nevihte so bile danes napovedane, zato je bilo leteti v takšni situaciji popolnoma nepotrebno, je za STA povedal balonar in učitelj letenja Darko Kralj. Kot je pojasnil, pred nevihto v zraku horizontalni in vertikalni tokovi majejo balon, zato gre ogenj namesto le v kupolo na vse strani.

Po Kraljevih besedah so tokovi, gibanje balona in ogenj botrovali današnji nesreči balona pri Ižanski cesti. Kot je dejal, velja balon v letalstvu za eno najbolj varnih plovil, vendar se nesreče dogajajo.

“Mi v resnih balonarskih šolah dajemo poudarek varnosti letenja in v to spada tudi priprava na polet. Očitno se je danes v Ljubljani dogajalo nekaj, da je balonarje, ki so leteli, presenetila nevihta,” je dejal in dodal, da balonarji v okoliščinah, ko ne vedo, kaj se bo dogajalo v zraku, polet odpovejo.

Kralj je pojasnil, da je pred poletom z balonom potnike treba seznaniti, kako ukrepati v primeru nesreče ali drugih dogodkov med poletom. “Najmanj, kar bi morali, je počepniti v košaro balona, sploh v tako velikem balonu kot je bila ta, kajti v košari si še najbolj varen. Vsako skakanje iz košare pomeni potencialno nesrečo, ker gre balon potem še bolj v zrak in ne na tla, saj izgublja težo,” je dejal in poudaril, da pa ne more reči, kaj se je dogajalo pri današnji nesreči.(sta)

(fotografija je simbolična)

Št. komentarjev: 2
  1. mare pravi

    lahko je biti sedaj pameten

  2. slovenecavt pravi

    Nujno je potrebno ustanoviti stranko Samostojne Slovenije, saj nam še sedaj vladajo Srboslavci z hišniki in brkatimi izdajalci

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen