Zdravstveni inšpektorat s prodajnih polic umaknil: Military Play Set, dudo Beauty Baby in še kaj

0

Zdravstveni inšpektorat RS je na svoji spletni strani objavil več obvestil o umiku igrač, ker so lahko nevarne za zdravje otrok. Od konca oktobra so tako med drugim umaknili Military Play Set, leseno verižico za dudo Beauty Baby in Hof igralni šotor s kroglicami, piše na spletni strani inšpektorata.

Igrača za otroke Military Play Set je lahko nevarna, ker se prisesek izstrelka od igrače loči pri delovanju majhne natezne sile, kar lahko predstavlja tveganje zadušitve. Izdelke je uvoznik KOBO Božič Damjan iz Brežic prostovoljno umaknil s trga in odpoklical, so zapisali na spletni strani inšpektorata.

Igrača poleg navedenega ni pravilno označena, so pojasnili na inšpektoratu in dodali, da naj potrošniki že kupljene igrače ne uporabljajo, temveč jo vrnejo v trgovino, kjer so jo kupili. Tam so upravičeni do povrnitve kupnine.

Na inšpektoratu so opozorili tudi na neprimernost lesene verižice za dudo Beauty Baby. Izdelek je distributer Mueller Drogerija Ljubljana prostovoljno odpoklical, saj ni prestal testiranj mehanskih lastnosti (nima ventilacijskih odprtin) in zato ni skladen z zakonom o splošni varnosti proizvodov.

Umik in odpoklic je bil odrejen tudi za igračo Hof igralni šotor s kroglicami. Analize so pokazale, da šotor ni prestal preizkusa upogibanja palic, pri čemer so nastale ostre konice in robovi, kar predstavlja resno tveganje za poškodbe otrok.

Dodatne informacije o umikih in odpoklicih nevarnih igrač so objavljene na spletni strani zdravstvenega inšpektorata na naslovu www.zi.gov.si.

*slika je simbolična 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen