Velenjčan kar na sodišču policistki zagrozil z ubojem!

0

Na Okrajnem sodišču v Velenju je prejšnji teden 30-letni Velenjčan na zaslišanju grozil velenjskima policistkama, eni izmed njiju tudi z ubojem, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. Zaradi preprečitve uradnega dejanja ali zaradi maščevanja uradni osebi so ga kazensko ovadili, preiskovalni sodnik pa mu je odredil pripor.

Obdolženi Velenjčan je na sodišču med zaslišanjem žalil obe velenjski policistki. Kljub temu, da ga je sodnica opozorila, naj preneha z grožnjami, pa 30-letnik tega ni spoštoval. Po izrečenih grožnjah je odšel na metadonsko terapijo v velenjski zdravstveni dom, po vrnitvi pa je policistki pred sodiščen ponovno grozil z ubojem, so sporočili s PU Celje.

Zaradi izrečenih groženj so celjski kriminalisti Velenjčanu odvzeli prostost in mu odredili policijsko pridržanje. Na podlagi sodne odredbe so pri njemu opravili tudi hišno preiskavo, med katero so iskali orožje, s katerim je grozil policistki.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan in tudi pravnomočno obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja. Zaradi suma storitve omenjenega kaznivega dejanja mu grozi zaporna kazen od enega do petih let. (sta)

*slika je simbolična 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen