Predčasno glasovanje: od danes do četrtka med 9. in 17. uro!

6

Volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišče, lahko od danes do četrtka med 9. in 17. uro svojo volilno pravico na predčasnih parlamentarnih volitvah udejanjijo s predčasnim glasovanjem na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Predčasno glasovanje poteka na posebnih voliščih na sedežih okrajnih volilnih komisij, torej na vseh upravnih enotah, v Ljubljani pa tudi na izpostavah Vič, Moste – Polje, Šiška in Bežigrad. Volišča bodo odprta od danes do četrtka med 9. in 17. uro.

Volivec mora imeti s seboj osebni dokument, po možnosti pa tudi obvestilo okrajne volilne komisije o tem, katero je njegovo matično volišče. Volivec lahko na predčasnem glasovanju glasuje samo na okrajni volilni komisiji, na območju katere ima prijavljeno stalno prebivališče.

Do četrtka, 1. decembra, pa lahko volivci vložijo še zahtevke za druge posebne oblike glasovanja. Volivci, ki se zaradi bolezni v nedeljo ne bodo mogli zglasiti na volišču, lahko okrajno volilno komisijo obvestijo, da želijo glasovati na domu. Takšne volivce bo na dan glasovanja na domu obiskal t. i. leteči volilni odbor.

Ker se mnogo volivcev na dan glasovanja iz različnih razlogov nahaja zunaj kraja stalnega prebivališča, je vsaka okrajna volilna komisija določila tudi posebno volišče, imenovano OMNIA, na katerem bodo glasovali volivci, ki so iz drugega kraja. Tudi ti volivci morajo svojo namero okrajni komisiji, kjer imajo stalno prebivališče, sporočiti do četrtka. Volivec, ki se je pravočasno prijavil pri svoji okrajni volilni komisiji, bo v nedeljo lahko glasoval na posebnem volišču v kraju, ki si ga je izbral.

Enako velja tudi za volivce, ki sicer stalno prebivajo v tujini, a bodo na dan glasovanja Sloveniji in želijo tu tudi glasovati. Do četrtka pa morajo zahtevek vložiti tudi volivci, ki bi želeli v nedeljo glasovati na volišču, dostopnem za invalide. (sta)

Volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišče, lahko to storijo danes in do četrtka med 9. in 17. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Foto: arhiv Politikis.si 

Št. komentarjev: 6
 1. MEFISTO pravi

  Dupša krščanska sedaj se potrudi,
  volilnega časa nikar ne zamudi.

 2. višnja pravi

  Politikis alias JJ in ostali. Pa kam za vraga se je umaknil, vaš vidni član g. Grims. Pa ne, da konkurenca spet laže, ko pravi, da ga pred vsakimi volitvami skrijete.

 3. višnja pravi

  lebačjanše- kako le, če pa je veliki jurišnik prepoveduje svojim ovcam brati druge medije, razen njihovih brezplačnikov. Takoj dobi s strani telekoma izčrpno poročilo njegovih prisluškovalcev.

 4. jebačjanše pravi

  višnja, vidiš na to pa nisem pomislil

 5. MEFISTO pravi

  Resni in pametni Slovenci ne berejo časopisni poden, ki se imenuje Dnevnik.

  Še za rit obrisat ni.

  Opankar je njega dni na tržnici vanj zavijal salato.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen