Jaguar Land Rover bo v Veliki Britaniji ustvaril čez 1.000 novih delovnih mest!

0

Proizvajalec luksuznih avtomobilov Jaguar Land Rover, ki je v lasti indijskega avtomobilskega podjetja Tata Motors, je napovedal, da bo v svoji tovarni v Solihullu v osrednji Angliji na Otoku v prihodnjih petih letih ustvaril več kot 1.000 delovnih mest.

Predstavniki Jaguarja Land Roverja so ob tem pojasnili, da bodo v svoje operacije v prihodnjih petih letih vložili več milijard britanskih funtov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Skladno s tem podjetje v obdobju petih let pričakuje tudi pomembne nove proizvodne dejavnosti, ki bodo omogočile ustvarjanje novih delovnih mest. V Veliki Britaniji naj bi jih v omenjeni tovarni ustvarili več kot 1000. Predstavniki avtomobilskega proizvajalca so opozorili še, da bodo na ta način pomagali pešajočemu britanskemu gospodarstvu.

Tata Motors je prestižni avtomobilski blagovni znamki Jaguar in Land Rover od ameriškega avtomobilskega proizvajalca Ford kupil leta 2008, zanju pa je odštel 2,3 milijarde dolarjev. Posel se je za indijsko družbo izkazal kot zelo uspešen. (sta)

Prestižni avtomobilski blagovni znamki Jaguar in Land Rover.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen