Dvakrat »pozitivna« Janja Klasinc: pod psevdonimom Maja Vovk pisala za Dobro jutro?!

31

Spomnimo: Še vedno aktualna poslanka Janja Klasinc je pred časom Pahorjevo SD zapustila z naslednjimi besedami: »pridružila se bom tistim, ki bodo imeli pozitivne spodbude, jasno določene cilje ter odločno in strokovno vodenje,« in pričakovano pristala v stranki Zorana Jankovića, Pozitivni Sloveniji, kjer sedaj kandidira tudi za poslanko.

V zadnjih dnevih pa smo dobili iz raznih zanesljivih virov informacije, da je Klasinčeva pisala pod psevdonimom Maja Vovk uvodnike za levo usmerjeni brezplačnik Dobro jutro. Klasinčeva je sicer v letih 1988 – 1993 bila dopisnica iz Beograda, poročala pa je za Delo in RTV Slovenija.

Ta brezplačnik, ki je bolj ali manj odkrito protežiral oranžno-rdečo vladno navezo in ki ga Melita Župevc ni hotela uvrstiti med svoje predmete brezplačniške preiskave, je neslavno propadel v začetku tega leta. Največja opozicijska stranka SDS je ob tem nerazumnem strahu Župevčeve menila, da ta bojazen za razširitev parlamentarne preiskave tudi na Dobro jutro izhaja iz tega, da ne bi začale padati brezplačniške domine na tranzicijski levici, ki se končajo v davnem letu 1992, ko je ravno levica izumila svoj prvi brezplačnik Predsednik.

Po naših informacijah je Klasinčeva na veliko pisala uvodnike pod urednikovanjem »levega« Iztoka Lipovška, ki je letos septembra umrl po dolgotrajnem boju z boleznijo. Zato smo poklicali njegovega naslednika na uredniškem mestu tega brezplačnika, Lovra Kastelica (sedaj novinarja Slovenskih novic), ki je Dobro jutro urejal od 1.1.2008 do marca 2009. Kastelic nam je povedal, da je oseba Maja Vovk pisala nedvomno do konca leta 2007, v času njegovega urednikovanja pa več ne. Na naše eksplicitno vprašanje: če je psevdonim Maja Vovk uporabljala Janja Klasinc, je Kastelic odgovoril: »Tega ne morem niti potrdit, niti zanikat.«

Ob tem je zelo zanimivo, da na listi Jankovićeve Pozitivne Slovenije kandidira tudi nekdanja predsednica »brezplačniške« komisije Melita Župevc, ki se je v parlamentu hudo branila, da bi njena komisija preiskovala tudi brezplačnik Dobro jutro. Je tudi Župevčeva torej poznala uvodniško pisarijo Janje Klasinc alias Maje Vovk za Dobro jutro?

Mimogrede, vsako skrivanje in prikrivanje pa volivci znajo vedno ustrezno “nagraditi”; Jankovićeva Pozitivna Slovenija na nekaterih javnomnenjskih anketah že močno pada.

Se je Janja Klasinc skrivala pod psevdonimom Maja Vovk in pisala uvodnike za Dobro Jutro? Lovro Kastelic tega ni ne zanikal, ne potrdil.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 31
 1. MEFISTO pravi

  Nič ji ne pomaga njeno levičarstvo, dokler je tako odvratno grda, kot je na gornji sliki.

 2. Janko Ić pravi

  Za Janjo ni važna stranka,pač pa prostor pri polni skledi

 3. Letica pravi

  Levaki so se vedno znali zakamuflirati, ko se delali svoje svinjarije. A pozabili so, da to ni več leto 1945, ampak 2011, ko se slej ko prej vse razkrije. Banditi po 4.12. se poskrijte v mišje luknje!

 4. MEFISTO--IDRIJA pravi

  NO mefisto–BEBČEK
  …………………………………
  .VZTRAJNO KAŽE SVOJE
  .
  ZANIČEVANJE DRUGIH..!!
  .
  ODLIKA zadrtih klerikalcev pač..!!
  …………………………………………….
  .
  V prešnjem življneju ..!!
  .
  JE VERJETNO BIL KAKŠNEN hlapček
  .
  križarjev ..baje se je ponoči srečeval z–onim bivšim pravosodnim
  .
  no kako mu je že ime..??
  tistim nacijem –malteškim vitezom.
  .
  .
  .nikoli več ..janeza–LUKAŠENKA–janše..!!
  ——————————————————–

 5. PASJI FRITZL pravi

  LAŽNJIVA STRUPENJAČA , LEPA, DA JO NEBI S COTO PRIJEL IN TAKŠNA JE BILA TUDI V SVOJIH STVARITVAH ZA “DOBRO JUTRO ” !

 6. PASJI FRITZL pravi

  JE LEPA, KOT BI JO POK. TISNIKAR UVELIKOVEČIL , POVRHU PA ŠE IZDAJALKA, SAJ SE JE ODPOVEDALA POL. STRANKI , MATERI PARTIJI , PRI KATERI SE JE CELO ŽIVLJENJE NAPAJALA Z IDEOLOŠKIM MLEKOM !

 7. MEFISTO pravi

  PASJI FRITZL, prišlo mi je na uho, da si se pustil s šalom podkupiti od neke čudne stranke!

 8. yebiwetter pravi

  …. v svinčenih 7O tih pr. st. ko se je pojavil na tv ekranu gnoj od pisuna ,upam, da že pok, tugo klasinc, smo pri naši hiši, in mislim da ne edini, ugasnili televizor, saj ni znal povedati nič drugega kot citate krištofa, walterja, m. in engelsa, za kar je vsako leto prejel kakšno nagrado, tudi njegovo seme janja koraka po njegovih stopinjah …..

 9. MEFISTO pravi

  Ta cvetka bo dočakala sto let.

  Že zdaj jih kaže kakih osemdset.

 10. okjar pravi

  . Župevčeva – Klasinčeva – Janković je gliha, ki vkup štriha!
  “Dobro jutro” sem dobilval zastonj, za .Slovenca ….. pa sen plačeval poštnino, torej ni bil čisti neplačnik, kot je trdila komisija. Sicer pa tudi ta astavljena mina , ni pomagala ničemur!

 11. jaka pravi

  Tale rada papa na tuje žulje. A pri Zokiju se bo opekla, ker je ta skopuh in ima roke proti sebe obrnjen, kot vsak proverni komunist.

 12. angi pravi

  Joj ima ta ženska kakega moškega, ubogi revež, izrekam mu moje sožalje.
  Verjetno ji vrže poušter čez glavo preden kaj naredi, imamo pa res katastrofalne rdečke, ena je hujša kot druga, no saj si niso same krive, če so grde, ko bi vsaj bile poštene.

 13. ŠTEFKA pravi

  Verjetno pričakuje ta debela kak “bunga, bunga od Đankovića, da mu leze v rit, samo se bo opekla, sicer nebo opazila, ker jo je sam špeh!”

 14. anti-totalitarec pravi

  tipična nazadnjaška in nestrpna balkanska rdeča svinja—vedno se bo gonila za korito—–

 15. Baron pravi

  To, da je propadel komunajzerski časopis Dobro jutro, je dobro za Slovenijo.

  Zaganjanje v desne brezplačnike pa kaže na slabo vest komunajzerjev.

 16. mudo moreno pravi

  Te pizde blondinske so lep primer moralnega relativizma in dvojnih standardov, ki jih fura leva stran. Je pa veliko vprašanje, če bo tem krulam uspel veliki met do parlamentarnega korita.
  No saj metle še imajo, Slivnica pa tudi ni daleč.

 17. ŠTEFKA pravi

  Edina rešitev je, da jih nobeden ne voli, bodite pametni pa ne volit te JANKOVIĆEVE LOPOVE!!!

 18. lučka pravi

  Ob obisku parlamenteracev pri kolegih v Rimu je omenjena javno ponujala v najem svoje stanovanje v Piranu. Vse ki so jo razumeli je bilo sram kako izrablja ureden obisk za zasebno trženje. Ali koga čudi,d aje na Jankovićevi listi?

 19. Danilo pravi

  Te tolste face, vključno s predsednikom Pozitivne Slovenije simbolizirajo prerivanje prascev pri koritu. Ne bomo jih več krmili na naše žulje. Te rdeče bande ne smemo imeti nikoli več v Sloveniji!

 20. Trsten pravi

  A ni to tista ki je pol cuzkov kazala v parlamentu in si svojo premajhno majčko venomer popravljala. Če ni to ona je pa to ena druga z istim namenom se izpostavljati Slovencem, da so še vredne naskoka.

 21. MEFISTO pravi

  TRSTEN, ti si pa že zaslužiš kakšno boljšo ženski podobno bitje.

 22. MEFISTO pravi

  Ko gledam Jankovićeve kandidatke, vse bolj verjamam DARWINU, da se je človek razvil iz opice.

 23. PASJI FRITZL pravi

  PRI ŽUPEVKI me je strah, da ji bo kdaj pred kamerami odpadel “frajh ” iz našpahtlanega obraza !

 24. teta Hilda pravi

  Mefisto, jaz pa sem dobil ravno nasprotni vtis: da evolucija v resnici poteka ritensko.

 25. Občan pravi

  Ko berem vaše komentarje, ki zaničujejo človekovo zunanjost, mi gre na kozlanje. Malo se zamislite, Janševi volilci, kako nizkotni ste. Na noter je Janša prav tak kot Janja in vaše izjave samo malo obrnite na drugo ime, pa bo isto. Zaslužite si takšnega vodja kot ga imate, jajčeglavca. Puhloglavci.

 26. MEFISTO pravi

  OBČAN, katero bi ti raje položil na hrbet, Janjo Klasinc ali Evo Irgl.

  Seveda, če svojega tiča ne obravnavaš kot vojnega zločinca.

 27. MEFISTO pravi

  TETA HILDA, tudi tako je mogoče razumeti, da so se opice razvile iz kandidatk Pozitivne Slovenije.

 28. PASJI FRITZL pravi

  ŽUPEVKO videti zjutraj , pred lišpanjem , kot bi srečal brejo smrt !

 29. MEFISTO pravi

  OBČAN je očitno pristaš teorije: “Luknja je luknja”.

 30. MEFISTO pravi

  PASJI FRITZL; ti pa pojasni, če si se res pustil podkupiti od neke čudne stranke z grdim šalom?

 31. PASJI FRITZL pravi

  ŠAL je lep, podaril mi ga je prijatelj , ovil okli vratu, saj je menil, da kot pomenbnež lahko veliko prispevam tudi njegovi desni stranki !
  BOG JE DAL NAS DOBRE IN LEPE, NA DESNICO menda ti je to jasno !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen