Polona Hercog v polfinalu turnirja v Seulu z 82. igralko na WTA lestvici!

0

Polona Hercog, najboljša slovenska teniška igralka, je na turnirju WTA v Seulu v Južni Koreji v četrtfinalu s 6:3 in 6:1 premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, četrto nosilko. Hercogova, peta nosilka, bo v polfinalu igrala z 82. igralko z lestvice WTA Kazahstanko Galino Voskobojevo, ki je ugnala Rusinjo Vero Duševino s 6:2 in 6:3.

Mariborčanka Hercogova in Cibulkova sta se doslej pomerili le enkrat, letos na turnirju za grand slam v Wimbledonu je prepričljivo zmagala Slovakinja s 6:1 in 6:2. Njun drugi medsebojni obračun je prinesel povsem drugačen razplet, na potek pa nazorno kaže število osvojenih točk, saj je Hercogova dobila 62 odstotkov vseh točk (67 od 108). Cibulkova, trenutno 22. na lestvici WTA, je dobila le štiri igre. Hercogova, 35. na svetovni lestvici, je slavila po uri in 25 minutah igre.

“Ta zmaga mi res veliko pomeni, saj se mi proti Cibulkovi ni izšlo ravno najbolje v Wimbledonu. Danes sem se s trenerjem taktično dobro pripravila, poskušala sem jo čim bolj potisniti z osnovne črte s ‘top spin’ žogami, ki ji ne ugajajo. Uporabljala sem veliko ‘slice’ udarcev in tudi velikokrat odigrala kombinacijo servis-mreža. V prvem nizu sem imela priložnosti za vodstvo s 3:1, a sem bila v ravno obratnem položaju (1:3), ker nisem izkoristila svojih priložnosti. Ostala sem mirna in se zbrala za vsako točko posebej, kar je bila na koncu zelo dobra taktika. Zelo sem vesela današnje zmage in gremo jutri naprej,” je iz južnokorejske prestolnice sporočila 20-letna Mariborčanka. (sta)

Foto: arhiv Politikis.si

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen