Novi novinarsko-politični škandal: novinar Karba po “čudnih” poteh do poročila Župevčine komisije!

22

Skupina levih poslancev z Melito Župevc (SD) na čelu se že cel mandat ukvarja z linčem dveh brezplačnikov, ki sta pisala v nasprotju s prevladujočo levičarsko uredniško politiko. Vedno znova inkriminira oba brezplačnika in išče domnevne kršitve zakonodaje pri načinu plačevanja izdajanja časnikov. V čem je kršitev zakonov, če časopis izhaja s svojo uredniško politiko? Kako je možno, da se ustanovi celo preiskovalna komisija v državnem zboru o novinarskih zapisih, ki pač niso podpirali SD ali Zares ali pa LDS? Gre za čisti lov na čarovnice in za najhujši napad na medijsko in novinarsko avtonomijo.

V ponedeljek so poslanci propadle leve koalicije sklicali novinarsko konferenco, na kateri so napovedali, da je omenjena preiskovalna komisija zaključila z delom in da bo v kratkem predstavljeno tudi poročilo. To pa skrivajo pred državnim zborom, pod roko pa ga distribuirajo novinarjem, ki nekritično podpirajo SD, LDS in Zares. Poslanec SDS Ivan Grill je tako včeraj zahteval vpogled v sprejeto poročilo Preiskovalne komisije za ugotovitev in oceno dejanskega stanja izdajanja in financiranja brezplačnih tednikov “Slovenski tednik” in “Ekspres”.

Sekretarka navedene komisije pa mu je odgovorila, da je o njegovi zahtevi obvestila poslanko SD Melito Župevc, ki je vpogled zavrnila. Kot razlog je navedla, da je poročilo sicer bilo sprejeto, vendar še ni lektorirano, vsebina poročila pa da je v presoji pri Informacijskem pooblaščencu, da odloči, kateri deli poročila so lahko dostopni za javnost. Po naših zanesljivih informacijah je poročilo nekdanja novinarka POPTV in nekdanja svetovalka predsednika Türka za odnose z javnostmi ter sedanja poslanka SD Melita Župevc dala novinarju Dela Dejanu Karbi, ki je znan po tem, da je v tekstu lagal v zadevi Patria, njegova časopisna hiša pa je zato bila tudi obsojena na sodišču, pred državnim zborom pa ga skriva. Slovenija s tem očitno dosega novo dno v medijski kanalizaciji.

Karba tako v današnjem Delu piše o tem, da fantomski pisci Slovenskega tednika in Ekspresa počasi dobivajo imena. Denar iz računa Roberta Terška, direktorja podjetja Zame-tek, ki je izdajalo naj bi tako dobili nekateri bolj ali manj znani slovenski novinarji: Aleš Žužek, Aleš Andlovič in Barbara Urbanija. Iz računa podjetja Progresija, ki je izdajalo Slovenski tednik pa naj bi denar dobila Silvester Šurla (urednik Reporterja) in Metod Berlec (urednik Demokracije). Nekatere iz omenjenih novinarjev, ki jih Karba navaja, smo že kontaktirali in čakamo na njihove odgovore…

STA odziva Paulinove in drugih omenjenih ni uspela dobiti, Metod Berlec pa se je za STA in Politikis.si odzval z izjavo: “In kaj potem, tudi če bi pisal za brezplačnike? Je drugačno pisanje, razmišljanje v Sloveniji prepovedano? Se vračamo nazaj v čase partijskega enoumja? V tistem času sem bil tako urednik Demokracije kot direktor podjetja Nova Obzorja, ki revijo izdaja, tako da nisem imel časa še za kakšno dodatno pisanje.”

Kot nam je znano, urednik Reporterja Šurla, tako kot prej tudi tokrat ne bo komentiral oz. dajal izjav na to temo.

Predsednica preiskovalne komisije Melita Župevc pa je za STA zapisala: “Navedb o konkretnih transakcijah in imenih ne morem in ne smem ne potrditi ne zanikati.”

Dejan Karba in Melita Župevc sta poskrbela za nov škandal: predsednica komisije o brezplačnikih novinarja Dela servisira z zaključnim poročilom, ki pa ga noče pokazati poslancem SDS.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 22
 1. Baron pravi

  Komunajzerje motijo samo tisti brezplačniki, ki razkrivajo njihove svinjarije. Zato tudi takšen lov na čarovnice.

  Če bi bili pošteni, bi preiskovali tudi leve brezplačnike in Kučanovo glasilo, ko je Kučan kandidiral za predsednika države. Vendar jih ne bodo, ker vrana vrani ne izkljuje oči.

  Zagotovo pa imajo komunajzerji veliko denarja, sicer ne bi mogli plačevati Karbe za njegove rabote.

 2. kekec pravi

  Tudi ta dva zmaja pridete enkrat na tapeto in po račun.

 3. ando tangi pravi

  Komunajzarji so dokončno propadli, to so njihove zadnje brce, to so njihovi zadnji vzdihljaji pred pogrebom , ki se mu pravi PREDČASNE VOLITVE.

 4. vedro pravi

  Ja, eno najhujših kaznivih dejanj je, če novinar kaj napiše! Zlasti za brerzplačnike. Zato me pa čudi, če je vse to res kaznivo in nemoralno, zakaj nihče ne preganja one iz crknjenega Dobro jutro, za katerega se ve, da je bilo zastojnkarsko propagandno glasilo KGB-jevcev. Je pa v ovajanju Karbe – ta je tega že navajen, saj je bil tudi ovaduh na Finskem – resen sum, da je nekdo storil hudo kaznivo dejanje izdaje davčne tajnosti. Župevčeva je pa itak dokazala, da nima vse pospravljeno glede na ono pravljico o telefonih. Ko ti zvoni v glavi, se ne vprašaj, komu zvoni, kličejo te s psihiatrije. Mimogrede: zakaj Karba ne nadaljuje tisoč in eno noč o hudih grožnjah, ki jih je deležen? Komaj čakam, ker se super bere. Menda so zadovoljni tudi mali zeleni iz njegove glave.

 5. Petrovc pravi

  POGLEJTE: ta Melita Zupevc ima ze krc na ustnicah, kot bi cuzala banano!
  IN JIH JE CUZALA! TISTIH STO PREDHODNIH, KI SO SE JI PRAZNILI V USTA NE STEJEM! PO TEM PA JE BIL ATA TURK, PA TUDI PAHOR, SEDAJ PA JE DVOCEVKA ROP!

 6. Ponarejeni Kraševec pravi

  Temu kvazi novinarju Kurbi bi bilo treba odtrgati jaj.a in jih stlačiti Župovčevi v usta. Pa bi bila oba zadovoljna.
  Seveda se postavlja vprašanje če debeloglavi Kurba kaj podobnega med nogami sploh ima!

 7. Krpan pravi

  Ko že misliš, da so izginjajoči komunajzerji in njihovi pisunčki dosegli najnižje, še mogoče dno, te presenetijo s še globljim podnom od podna. Kje sploh živijo ti naši komunajzerčki? So že ugotovili da so Stalin, Tito, Kardelj, Dolanc….pomrli, da živimo v 21 stoletju, da je konec s čarovnicami, komunizmom in podobno svinjarijo. Reveži neumni, ni jim pomoči. A ja, Kučan, Ribičič, Stanovnik….še živijo, pa njihov podmladek tudi.

 8. Trsten pravi

  Dobili so javni poziv od Tuerka, da lahko streljajo po opoziciji, se pravi po SDS inn JJ.
  S to usrano vlado bo odletel tudi Tuerk.
  Pa kdo ga lahko še spoštuje tega sluzavca.

 9. Petrovc pravi

  Prijatelji, ki v srcu nam pljuje kri dedov!

  In se mi je posvetilo; poglejte, v cem so panslovani enaki crncem, v treh stvareh:
  1. Po nivoju povprecnega IQ (okoli 60)!
  2. Po tem, da jim ne mores verjeti popolnoma nic!
  3. Po tem, da ne drze nobene obljube, kaj sele zaveze!
  IN MI JE KAPNILO!
  Srbjanec Jankovic je vsaj 100x zatrdil, da se ne bo sel politike!
  Torej se bo politike sel!
  In bo novi OF (krscanskega socialista Peterleta+levicarske bandite vseh barv)! To bo Organizirana Fronta proti pametnim!
  S tem pa bo:
  -mislim, da izven Ljubljane Jankovic nima moznosti!
  -mislim, da bo s tem dokoncn pokopal vsaj: SD, LDS, ZARES.
  Zbil na prag DESUS!
  Pri vseh neumnostih levice bi bila to genijalna poteza, kako se s srbjacem sama unici!

 10. EVROPA pravi

  TI LEVI NARCISOIDI, PERVERZNEŽI Z OPRANIMI MOŽGANI ALI MOŽGANSI IN VALIDI UNTERHUND LJUDJE, NISO VREDNI KOMENTARJA TO JE SLOVENSKA “ALKAIDA”!

 11. vedro pravi

  Sedaj, ko je padla KGB vlada, je seveda treba meglo trositi še naprej! Čeprav je ta vlada na ravni zločinca, ki je državo spravila na beraško palico, ne pa brezplačniki. Kaj pa oni, ki so pisali v KGB-jevski Dobro jutro – recimo oni Štamcar, pa Suhadolnik in še nekateri? So tudi kriminalci? Zagotovo ne, ampak jih njihovi ne izpostavljajo, ker so pač njihovi. A naroda ne bodo nategnili še s to napihnjeno zgodbo! Vsak dan nas ta vlada zadolži za 10 milijonov evrov, to je kriminal. Opravilno nesposobna padla vlada niti tega ne ve, kaj so njeni tekoči posli. Očitno metanje peska v oči davkoplačevalcem tudi z brezplačniki in ono pokvarjeno poslanko, ki ima telefon v glavi.

 12. Danilo pravi

  Veste, kaj pa res tolaži? Da v naslednjem mandatu mnogo teh nagnusnih rdečih in oranžnih fac ne bomo več rabili gledat v parlamentu. Stvari v medijih pa se bodo tudi počasi mogle postavljati na svoje mesto, saj bodo mediji uvideli, da če bodo zaposlovali razne karbune in mekine, jim na dolgi rok grozi propad, ker takšnega sranja več ne bo noben kupoval.

 13. MEFISTO pravi

  Bodite pripravljeni!

  Če ŽUPEVČEVA zna poklicati samo sebe, lahko pokliče tudi vas.

  Potem bo pa hudič.

 14. Petrovc pravi

  LEVICO, brez domisljije, brez pameti, bez nacel, brez voditelja in samo z velikanskim nagonom in pohlepom po kapitalu,
  lahko resi samo, da bo v predvovolilnem casu nas Janez Jansa sedel po sodiscih na koncentriranih sodbah in procesih, ki bodo brezsmiselni, po 24 ur na dan, v petek in svetek!
  Kaji nekega Hanzka, Peterleta-izdajalca, ki Jansi v oci ne upa pogledati, Omana,….celotne leve kamarile skupaj z izdajalcem ki ce stopijo drug na drugega, Jansi do podplat ne sezejo, Jansa zmelje v pah in posmeh s svojo pametjo, znanjem in resnico!

 15. opazovalec pravi

  Komunajzarji!!! Vsi mi smo pisali za brezplačnike!! Razumeli???

 16. Atina pravi

  A ga niso že marskovčki z mikrofoni vzeli?

 17. EVROPA pravi

  Same svinjarije so teh udbo-levakov!

 18. falcon pravi

  Bjonda župevčkarska telefonira sama sebi, piskaralo K.rba pa piše sam sebi, saj ga pametni ljudje ne berejo. Škoda časa. Vsak, pa tudi najslabši komentator na forumu, je boljši od ene zmešane k.rbe.

 19. Hren pravi

  Karba se po novem boji tudi blondink! Vseh razen Melite Župevc. To ima še posebej rad, ker ga zalaga z dokumenti.

 20. mudo moreno pravi

  Pušila je, pušila, pa tudi popušila. Ona , njena komisija in njena politična opcija. V prihodnjem parlamentu pa je nujna nova komisija, ki se bo resno lotila vprašanja, kdo financira kriminalne družbe Delo, Dnevnik in Mladina. Iz tekočega poslovanja ustvarjajo namreč le izgubo. Torej, kdo jih financira, da šuntajo narod in razširjajo lažno propagando?!

 21. hors pravi

  Hvala bogu da je komunajzerska vlada padla in z njo takšne afne kot Župevčevka in prašička debela saj vemo katera ,pa primorski ded Breda z vso svojo žlahto.Žalostnega Školča mi tudi ne bo treba gledat,pa Toneta tudi ne .Potrč je pa tako zrel za penzijo in bosta lahko s palčkom mlela kako je bilo fajn in kako bi še bilo PA NE BO VEČ

 22. modusvivendi pravi

  Ja so what, če so pisali? In, kaj potem. Kakšni fašisti so to? Je morebiti prepovedano drugače razmišljanje in pisanje od tolpe virusov 571? Očitno je. Kaj pa levičarski brezplačniki. To pa ni sporno. Obnašajo se kot kakšni SSovci, ki linčajo sve, ki niso na liniji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen