Clintonova nasprotuje načrtovani izraelski gradnji v vzhodnem Jeruzalemu

1

Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je v torek izrazila mnenje, da nov izraelski načrt za gradnjo 1100 stanovanjskih enot v vzhodnem Jeruzalemu, ne bo pomagal k oživitvi mirovnega procesa na Bližnjem vzhodu.

Clintonova je dejala, da se morata obe sprti strani vzdržati provokativnih dejanj, mednarodni pogajalci pa se bodo še naprej trudili spraviti Palestince in Izraelce nazaj za pogajalsko mizo. Clintonova se je odzvala na izjavo izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, ki je izključil možnost zamrznitve gradenj na zasedenih ozemljih, kar je bil glavni razlog, da so mirovna pogajanja zašla v slepo ulico.

V torek je izraelska vlada izdala dovoljenje za gradnjo 1100 novih stanovanj in hiš v vzhodnem Jeruzalemu. Stanovanja bodo zgrajena v judovski enklavi Gilo na jugovzhodu Jeruzalema, graditi pa naj bi začeli čez 60 dni. Poleg ZDA so načrt obsodili tudi ZN in Palestinci. Palestinski pogajalec Saeb Erekat je dejal, da gre za 1100 novih “ne” obnovi mirovnih pogajanj, in pozval ZDA, naj umaknejo grožnjo z vetom na članstvo Palestine v ZN.(sta)

Ameriška državna sekretarka Hillary Clinton je v torek izrazila mnenje, da nov izraelski načrt za gradnjo 1100 stanovanjskih enot v vzhodnem Jeruzalemu, ne bo pomagal k oživitvi mirovnega procesa na Bližnjem vzhodu. (foto: Wikipedia.org)

Število komentarjev: 1
  1. dern pravi

    Nikjer ni prebrati, da temu nasprotuje. Omenja pa težave zaradi tega. To je pa tudi bistvo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen