V ZDA aretirali moškega, ki naj bi na Avstralko pritrdil bombo

0

V ZDA so danes aretirali moškega, ki naj bi 18-letni Avstralki v začetku avgusta okrog vratu namestil lažno bombo. Ameriški FBI je 51-letnega Paula Petersa prijel v zvezni državi Kentucky, čeprav ima stalno bivališče v Sydneyju, Avstralija pa namerava zaprositi za njegovo izročitev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Madeleine Pulver, ki prihaja iz ene najpremožnejših družin v avstralskem Sydneyju, je 3. avgusta preživela deseturno moro, ko ji je zamaskiran moški na njenem domu okrog vratu pritrdil domnevno eksplozivno napravo. Policija je potrebovala deset ur, da je z dekleta odstranila bombo, ki se je izkazala za lažno.

FBI je Petersa, ki poslovno deluje tako v ZDA kot v Avstraliji, prijel na domu njegove bivše žene. Po navedbah avstralske policije je posredno povezan z družino Pulver, ki osumljenca sicer ne pozna. Peters je Avstralijo zapustil pet dni po incidentu in še preden so ga preiskovalci prepoznali kot osumljenca.

Petersa, ki naj bi se še danes pojavil na sodišču v ZDA, bodo najverjetneje obtožili vloma in ugrabitve, še piše AFP.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen