Svojci ubite Anice Likovič iz Pošte Kresnice pozvali javnost k bojkotu poštnih storitev!

3

Svojci poštne uslužbenke, ki je bila ubita v oboroženem ropu na pošti v Kresnicah, so za danes – točno teden dni po tragičnem dogodku – pozvali javnost k bojkotu poštnih storitev. Na Pošti Slovenije podatkov o morebitnem bojkotu nimajo, prav tako tudi ne v sindikatu poštnih delavcev, kjer so akcijo solidarnostno podprli.

Družina Anice Likovič, ki je bila prejšnji torek umorjena v kresniški poštni poslovalnici, je javnosti po poročanju časnika Delo posredovala poziv, naj danes v znak solidarnosti bojkotirajo vse poštne storitve in tako tiho protestirajo, ker vodstvo Pošte Slovenije doslej ni poskrbelo za varnost poštnih uslužbencev v Kresnicah in drugod po državi.

Na Pošti Slovenije so za STA povedali, da tega, ali ljudje resnično bojkotirajo, ne morejo preverjati. “V Pošti Slovenije razumemo prizadetost in žalost družine pokojne poštne uslužbenke, na ravnanje državljanov Republike Slovenije pa seveda ne moremo vplivati,” so pojasnili. “Težko odgovorimo, ali je danes kaj nižji obisk kot običajno, saj tega posebej ne preverjamo. Ali je bilo ta dan opravljenih bistveno manj storitev, se bo videlo šele mesec dni kasneje, po opravljeni mesečni statistiki.”

Poudarili so še, da so v skladu z zakonom dolžni zagotavljati nemoteno izvajanje poštnih storitev, kar pomeni, da pošte danes normalno poslujejo.

Sindikat poštnih delavcev (KS 90) je po besedah predsednice Dijane Kos izrekel solidarnostno podporo pozivu k bojkotu, “javnost pa naj presodi sama, ali bo bojkotirala ali ne”.

Tudi poštni uslužbenci naj bi presodili sami, ali bodo kakorkoli obeležili današnji dan. Kosova je seznanjena le s primerom poslovne enote v Kopru, kjer je tamkajšnjim uslužbencem sama razdelila žalne trakove, ki naj jih po lastni presoji danes nadenejo ali pa ne, je povedala v pogovoru za STA.

Poštna poslovalnica v Kresnicah je do nadaljnjega zaprta.

Tragični dogodek se je zgodil 21. junija okrog 15. ure, ko sta roparja ustrelila uslužbenko na pošti Kresnice v občini Litija. Predtem naj bi isti dan oropala že pošto v Divači. Od tam sta odnesla 370 evrov, iz pošte na Kresnicah pa 1600 evrov.

Dan kasneje so policisti izsledili 24-letnega Ljubljančana, ki naj bi v ropu deloval kot voznik, v četrtek pa je policija v bližini železniške postaje v Ljubljani aretirala še drugega storilca, 26-letnega slovenskega državljana brez bivališča v Sloveniji, ki naj bi moril.

Policija je osumljenca ovadila umora iz koristoljubja, za kar je predvidena kazen med 15 in 30 leti zapora, in za poskus preprečitve uradnega dejanja. (sta)

*slika je simbolična

Št. komentarjev: 3
  1. Tanja Marcijan pravi

    Podpiram zahtevo svojcev! Zaradi pohlepa je ugasnilo človeško življenje! Gospodje, sram vas bodi!

  2. Klev pravi

    Malo že pretiravajo. Jaz senm pošto odal in prav noben bojkot ne bo jo obudil v življenje.

  3. Klev pravi

    Malo že pretiravajo. Jaz sem pošto odal in prav noben bojkot ne bo jo obudil v življenje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen