Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Ekskluzivno: Šef mariborskih kriminalistov Munda pri Glaserju jedel hrenovke PP, hkrati pa vodilne tudi preiskuje?!

Objavil 25. 08. 2012 pod kategorijo DRUŽBA, FOKUS, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na spletnem portalu Politikis.si smo pridobili fotografije obiska vodilnih kriminalistov iz treh policijskih uprav na sedežu Perutnine Ptuj. Po naših podatkih je 5. julija šef mariborske kriminalistične službe, Robert Munda povabil kriminaliste Murske Sobote, Celja in Maribora na ogled Perutnine Ptuj, šlo je za t.i. službeno ekskurzijo.

S tem seveda ne bi bilo nič narobe, če ne bi po naših podatkih kriminalisti PU Maribor hkrati zbirali obvestil glede poslovanja vodstva te družbe oz. generalnega direktorja Perutnine Ptuj, Romana Glaserja, v zvezi z nekaterimi domnevno spornimi investicijami v Bosni, kjer bi lahko šlo tudi za namensko kanaliziranje sredstev iz Perutnine Ptuj na kakšne bosanske bančne račune (v povezavi z nekdanjo hčerinsko družbo PP imenovano Perutnina Ptuj BH) ter za morebitne določene poneverbe. Bilo bi namreč na moč nerodno, da bi mariborski kriminalisti morali preiskovati vodilne v Perutnini Ptuj za domnevne gospodarske nepravilnosti, da ne rečemo domnevna kazniva dejanja, istočasno pa njihovi šefi z njimi paktirajo in dobivajo zastonj malico ter darila.

Nadzorni svet Perutnine Ptuj je sicer pred dvema tednoma na mesto predsednika uprave in generalnega direktorja PP znova imenoval Glaserja za obdobje petih let.

Še to: kolikor je na štajerski policijski sceni znano so PU Maribor zmeraj vodili kadri iz Ptuja (seveda z blagoslovom iz Ljubljane, ko je stranka LDS še v Sloveniji nekaj pomenila), tako je bil direktor PU Maribor tudi Milan Čuš, ki se je po odhodu iz policije zaposlil v Perutnini Ptuj kot član uprave. Čuš je kasneje tudi poskrbel, da je Munda postal šef kriminalistov v Mariboru, prej pa je bil “samo” komandir na PP Ptuj. Na Politikisu tako ekskluzivno obljavljamo fotografije, na katerih Robert Munda pozira skupaj z izvršilnim direktorjem PP Slavkom Visenjakom, generalnim direktorjem Romanom Glaserjem in bivšim direktorjem PU Maribor, sedaj zaposlenim v PP, Milanom Čušem. Na drugi fotografiji Munda skupaj s predstavnikom Perutnine Ptuj nagovorja kriminaliste, na tretji pa se krepča z žemljico in hrenovko ptujskega perutninarja.

Mimogrede, na julijski ogled Perutnine Ptuj je bil vabljen tudi generalni direktor policije Janko Goršek, ki se je zadnji trenutek opravičil kot bi zaradi pomanjkanja časa. Goršek sicer s 1. oktobrom zapušča položaj generalnega direktorja policije, saj sta se z notranjim ministrom Vinkom Gorenakom razšla pri pogledih na prihodnje delo policije. Goršek je po mnenjih določenih policijskih insajderjev v času svojega direktorovanja slovensko policijo zelo spolitiziral, kar se bojda precej pozna ravno na štajerskem koncu. Poleg tega se ga v javnosti ni zaman prijel vzdevek “Kresalkin” pudelj. 

Pristojnim na PU Maribor smo že poslali vprašanja v zvezi s to ekskluzivno zgodbo, ki smo jo danes objavili na našem portalu…

Pripis: Na naša sledeča vprašanja:

– kaj kriminalistična služba PU Maribor natančno preiskuje v Perutnini Ptuj? Gre za sum gospodarskega kriminala? Gre za domnevno sporne investicije v Bosni?
– zakaj je g. Robert Munda izbral ravno Perutnino Ptuj za ogled kriminalistov treh policijskih uprav in čemu je služila ta ekskurzija?
– če kriminalisti PU Maribor preiskujejo vodilne v Perutnini Ptuj in njihovo domevno sporno poslovanje, hkrati pa jih njihovi šefi vodijo na ekskurzije v to podjetje, ni to po vašem neustrezno in profesionalno nehigienično?

smo s strani Bartola Lampreta, tiskovnega predstavnika PU Maribor, prejeli naslednji odgovor:

“Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor trenutno ne vodi nobenega postopka zoper Perutnino Ptuj.

Srečanje kriminalistov policijskih uprav Murska Sobota, Celje in Maribor je tradicionalno srečanje, v okviru katerega se praviloma vključi obisk lokalnih gospodarskih družb, z namenom seznanitve z dobrimi praksami in težavami, s katerimi se srečujejo pri svojem poslovanju, ugotovitve iz tovrstnih srečanj pa lahko tudi pripomorejo k učinkovitejšemu delu državnih organov.”

Robert Munda, Slavko Visenjak, Roman Glaser in Milan Čuš.

Robert Munda in predstavnik PP v nagovoru kriminalistom. 

Robert Munda se krepča z dobrotami iz Perutnine Ptuj.

 

 

 

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Mariborske vstaje in sodni mlini: štirim mariborskim protestnikom izrečena enaka sodba kot prvič
Medijski tajkun Martin Odlazek kupil tudi Novo24TV, Demokracijo in Politikis.si #PrviApril
Norost ne pozna meja: zaradi Thompsonovega koncerta delajo "uzbuno" še ostareli ljubitelji…
Ob svetovnem dnevu zdravja opozorila o poglabljanju duševnih stisk

38 komentarjev za “Ekskluzivno: Šef mariborskih kriminalistov Munda pri Glaserju jedel hrenovke PP, hkrati pa vodilne tudi preiskuje?!”

 1. NOČEM JJ pravi:

  Ja pa kaj ,saj JJ Baćovnik ne poje toliko pa tudi zabrati mu ni treba vsega Človeku ki je ponavdi voščiš dober tek ne pa da ga osiraš!

 2. Zdenko pravi:

  Dokler Gorenak ne bo naredil reda na vseh ravneh policije, vse dotlej se bodo dogajale take svinjarije. Po Goršku še morajo leteti mali šefeki, pa bodo drugi začeli malo bolj razmišljati kaj in kako se pošteno in profesionalno dela!

 3. Petrovc pravi:

  Napak za napako Gorenaka! Se ena, pa MORA ODITI!
  Ce bi vladal policiji, bi si tile tepci tega ne upali niti pomisliti!

 4. nace pravi:

  Tale Munda ima po mojem dovolj hrenovk. Še eno poje, pa ga bo itak razneslo.

 5. EU pravi:

  Ja dr. Gorenak bo moral še veliko Kresalkinih Gorškov poslat v 3 ………..

 6. anakonda pravi:

  Petrovc, piši otroškie pesmice in delaj red v Zakavkazju. Slovence pa pusti pri miru.

  Ali ne vidiš, da sevedno praskaš tam, kjer te ne srbi. Če bi bil res tako pameten kot se delaš, ne bi bil v kazenski ekspediciji v Kravalistanu.

 7. Petrovc pravi:

  anakonda: smrdljiv gastarbajter s 4. razredi osnovne sole, v Svabnlandu, s teboj se pa tudi ZAVBI NANDE ne ukvarja.

 8. anakonda pravi:

  @ Petrovče, kar se šole tiče pa ti nisi ravno na vrhuncu in si zadnji, ki lahko nekoga, ki ga ne poznaš psuješ. Toliko slovenščine kot ti še vedno obvladam.
  Že davno sem te opozoril, da niti slovenske tipkovnice nimaš. Ali ti kot analfabet tega ne vidiš. Sicer pa to za tvoj Kravalistan zadostuje. Glavno, da spiješ veliko vodke, pa je vse v redu.

 9. Franc pravi:

  Gorenak bo moral še bolj zavihteti metlo in pomesti še kakšen kresalkin oz. gorškov nemaren in nedeloven kader.

 10. Petrovc pravi:

  SLUSAJ OVAMO, BUDALO, GASTARBAJTERSKO- anakonda:

  Medtem ko smo v YU ziveli sprosceno, delovno, ustvarjalno, se ucili, se veselili, ob konca tedna zabavali ob najboljsi hrani v Evropi, spali z najlepsimi Slovenkami, je kopica zakompleksanih odsla v Nemcijo. Pa ne zaradi politike, ker se jim v YU delati ni ljubilo, za solanje pa so bili prezabiti! In so v svoji zabitosti bili prepricani, da bodo z markami kupili pamet in da bodo z markami kupili nase lepe Slovenke.

  In /v Nemciji so res za 100% visjo placo delali kot suznji, po 12 ur dnevno, zrli govno in prebivai v barakah polnih smradu in konzerv. Jedli pa wurst , krompir, fizol in kruh!
  Domov so se vozili v ogromnih skatlah, mercedezih, ki so tedaj tudi dobili naziv “gastarbajterske skatle”
  Medtem smo mi kavsali njh zene in jih gledali pomiljujoce.

  Od tod tudi taka napadalnost, zarukana, anakonde s jodlasrkim zelenim nagravznim klobukom in gamsjim repom.

  Anakonda, pes vojne Mefonje! Pa ne edini, sta se dva, ki pa ju omenim, ce se obme spotakneta.

 11. kompasblur pravi:

  A je ta Slavko Visenjak iz PP mogoče v sorodu s Kučanovim kompanjonom iz Kompas d.d. Tomažem Visenjakom?

 12. anakonda pravi:

  Petrovc, tebi so možgani zlezli v jajca, ker nimaš pojma o materiji. Kaj bolj neumnega kot si ti, še nisem srečal.
  V tvojem Zakavkazju si kar dobro spravljen, ker ima Slovenija že dovolj rdečih norcev.

 13. Petrovc pravi:

  anakonda, od cloveka, ki je 8 let delal osnovno solo in po 8. letih zakljucil 4. razred z nezadostnim useho, ni pricakovati, da bi vedel, iz zemljepisa, je je Kavkaz.

  Alo, kelner, zwei wurst und zwei beer, schnell, marsch!

 14. Marjan pravi:

  Sedaj pa bodo rabili policajčki nekaj dolgih dni, da pojasnijo predstavljeno blamažo. Slovenska policija še očitno rabi kar nekaj prevetritev, da bo končno postala neka moderna policija, ne pa da bo delala kot nekakšna bivša balkanska milicija. Za hrenovko bi vse v predal pospravili.

 15. anakonda pravi:

  @ PETROVČE, ne blamiraj se preveč s tujimi jeziki. Piši raje v tvoji materinščini: rusko.

 16. Petrovc pravi:

  Bible Animals Donkey Stories
  Donkey Stories Found In The Bibe. Donkeys were one of the first domesticated animals.

 17. ptujcan pravi:

  Naj raziscejo odtekanje denarja na racun v avstriji takoj cez mejo…. Gosppd mer. Je redno dvigoval gotovino…
  Drugace pa preiskava bo pokazala, da so hrenovke bile dobre to je pa tudi vse v tej banana republiki..

 18. MEFISTO pravi:

  Šefa mariborskh kriminalistov bodo morali odstopiti.

  Kar je preveč, je preveč.

 19. mudo moreno pravi:

  Kaj naj si človek misli o slovenski policiji in njenih kriminalistih.
  Pred leti je s službenega računalnika Zlatko Gomilšek, takrat pomočnik komandirja policijske postaje z mariborskega konca Janši zagrozil, da bo končal kot Kramberger.
  Najprej je bil sicer začasno odpuščen, vendar se je Katra Kresal potrudila, da so ga hitri ponovno zaposlili. Postopek na sodišču pa je po stari navadi in navodilih stricev iz ozadja, zaradi mečkanja zastaral.
  1 : 0 za slovensko policijo!
  Pred dobrim tednom Janši spet grozijo s smrtjo. Hrabri policisti in veleumni kriminalisti dokaj hitro ugotovijo, kdo je sporočilo v resnici poslal. A njihova genijalnost se tukaj ne ustavi. Modro zaključijo, da grožnja ni bila resna in da grozljivca lahko kvečjemu preganjajo zaradi kraje spletne identitete. Po njihovem namreč velja, da če najmanj en človek ne umre, je grožnja lahko le neslan štos.
  2 : 0 za slovensko policijo.
  Slovenska policija ima vedno prav, je pa sama sebi namen in narod je take ne potrebuje.

 20. mudo moreno pravi:

  Mefisto, se ti ne zdi da pretiravaš. Munda je bil le lačen in kdo pod soncem smo mi, da mu ne bi privoščili sendvič ali dva ( 3, 4, 5….).
  Že prvi polpismeni komentator tega članka je povedal bistvo:
  “Človeku ki je ponavadi voščiš dober tek, ne pa da ga osiraš!”
  In kriminalist ki poje veliko sendvičev mnogo lažje razsodi, katera grožnja s smrtjo je mišljena resno in katera ne in ali je Roman Glaser prevarantski tajkun ali le lokalni altruist in sploh dober človek.

 21. MEFISTO pravi:

  MUDO MORENO, sprejemam kritiko, vendar se kljub temu sprašujem, kaj nastane iz tega,ko faloti gostijo policaje.

 22. mudo moreno pravi:

  Mefisto, nekdo, ki je mnogo pametnejši od mene je nekoč zapisal: “Ko spoštovani ljudje postanejo kriminalci, postanejo kriminalci spoštovani!”

 23. Rado pravi:

  “Šef mariborskih kriminalistov Munda pri Glaserju jedel hrenovke ”
  To je znak za alarm. Je znak, da so kriminalisti podplačani. In s tem podvrženi podkupninam.
  Preprečimo to. Zvišajmo plače kriminalistom!!!

 24. mudo moreno pravi:

  Radota pa predčasno upokojimo in mu plačamo enosmerno karto na Svalbard!

 25. anakonda pravi:

  Mudo, saj Rado ne zna slovensko. Pri pisanju mu nekdo narekuje, a Rado večine ne razume in dela napake.
  Nerazumevanje materije se vidi že v temu, ker hoče kriminalistom za njihovo šlampasto delo več plačati.

 26. Venet pravi:

  Kaj reče pri Glaserju Munda? Tvoja je naslednja runda! ;))))))

  Glaser pa z veseljem plača pivo in hrenovke, ker ve, da se bo potem bolj slabo preiskovalo in nič odkrilo…

 27. mudo moreno pravi:

  Anakonda, Rado ima veliko srce in darežljivo ročico.
  A ne za vse, le za svoje, on dobro ve, katero stran zastopajo ti kobajagi kriminalisti.
  In denar seveda ne bi šel iz njegovega žepa. To bi plačali mi. Rado pač rad otepa s tujim kurcem po koprivah.

 28. Jože pravi:

  Rado… Ta kriminalst Munda naj bi z vsemi dodatki prejemal preko 2.000 EUR mesečno na račun!!! In takim naj se še viša plača?!?!?!?! Lopov!

 29. MEFISTO pravi:

  Ta lepa navada, da se je družilo ljudstvo in JNA ter Milica, je ostala še iz pokojne Jugoslavije.

  Se spomnite, da so bili takrat JNA , Milica in delavci, delovni ljudje in drugi občani povezani kot rit ter srajca.

  To jebilo še takrat, ko je moralo prevarano ljudstvo oficirjem in miličnikom peti podoknice, jim poljubljati roke in jim dajati za pijačo.

 30. carlos santana pravi:

  Gorankova metla še bo morala krepko pomesti po določenih PU po Sloveniji.

 31. Jajo pravi:

  Vse pozapret, vse lopovske škife v državi, pa bo mir!

 32. MEFISTO pravi:

  Če mački stopiš na rep tudi zacvili.

 33. heineken pravi:

  po mnenju ..sds..ns-i..!?
  .
  think-tank-a
  .
  .
  MORAJO
  vsi policisti stradat..!

 34. srcek pravi:

  Saj ne morem verjeti, ampak to so naši novinarju. Ko ni kaj pisati, klobasajo neumnosti. Torej članek neopravičen, potreeben tožbe s stran imenovanih in s fotografijo objavljenih zoper novinarja. Zaključek torej, ni res da bi kriminalisti tam preiskovali, in nato sledi nezakonito omaležovanje konkrentih ljudi. To se lahko dogaja samo v nepravni državi, kjer novinarji za nezakonita in neresnična pisanja ne odgovarjajo. In kaj potem če so bili na ekskurziji in so tam kaj pojedli, saj so verjetno plačali. Kaj je nehigiensko pa pisec nima pojma. Kot da danes nihče ne sme več nikamor, saj ga novinarji vidijo in si dobesedno izmislijo zgodbo, torej lažejo, za kar pa ne odgovarjajo.

 35. IGOR pravi:

  V. gorenak-a, se je prijel vzdevek “Janšev”, RITOLIZNIK.

 36. Manitu pravi:

  Ne ščitite rdečih policajev pa bo vse v redu. Te gamati je še dosti po policijskih upravah.

 37. heineken..... pravi:

  no saj smo tudi
  TA-PRAVI-Stella Artois
  KDAJ NESRAMNI..!!
  .RECIMO KO kupujemo

  .pet-slojni TOALETNI POAPIR
  …………………………………………
  Za
  POSRANCA
  ………………… vRTOVCA–vrtec–ns-i
  .
  KI SI JE DO 23 avgusta 2012.
  ………………………………………….
  BRISAL RIT Z LISTJEM..!!
  .
  PAČ KOMUNISTIČNA KONSPIRACIJA.

 38. This is my first time pay a visit at here and i am really
  happy to read all at single place.

  Feel free to visit my blog Dragons Rise of Berk Hack

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

Se strinjate, da hrvaški pevec Thompson v Mariboru 20. maja izvede svoj koncert?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo