Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

First Lego League odslej tudi v Sloveniji

Objavil 26. 07. 2011 pod kategorijo IT&Z. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Mladi med 9. in 16. letom starosti lahko od letos naprej tudi v Sloveniji sodelujejo v tekmovanju v robotiki First Lego League (FLL). Namen tekmovanja je na učinkovit in zabaven način mladim približati zanimanje za tehniko, naravoslovje in znanost, so sporočili iz Mladinske knjige, ki je tudi izvajalec projekta v Sloveniji.

Skupina strokovnjakov na svetovni ravni vsako leto izbere novo glavno temo tekmovanja, ki predstavlja enega od sodobnih znanstvenih problemov. Letos bodo ekipe po celem svetu reševale izziv na temo Kako ohraniti hrano varno? Skupine bodo morale poiskati načine za preprečevanje okuženja hrane, pri izzivu sodelovalo več kot 200.000 učencev iz več kot 55 držav.

Vodja skupine treh do desetih otrok mora biti odrasla oseba, ki ne potrebuje predznanja, saj naj bi otroci nalogo reševali sami. V okviru tekmovanja morajo ekipe sestaviti in programirati svojega robota, ki rešuje različne naloge, pripravijo predstavitve svojega dela in vse to pokažejo na tekmovanju. V skupini razvijajo ideje, se posvetujejo s strokovnjaki iz okolice, eksperimentirajo, uporabijo svoje znanje, domišljijo in predlagajo rešitve.

Slogan slovenskega tekmovanja je Osvoji znanje – uresniči sanje! Do danes se je na tekmovanje prijavilo 12 ekip, prijave pa zbirajo še do 20. septembra. Najboljša slovenska ekipa se bo v letu 2012 udeležila Evropskega tekmovanja na Nizozemskem, z malo sreče pa tudi svetovnega festivala FLL v ZDA, so še sporočili iz Mladinske knjige.

Projekt FLL sta leta 1998 ustanovili neprofitna organizacija First in dansko podjetje Lego. Glavni namen projekta je pokazati mladim, da so matematika, fizika, računalništvo in tehnika zanimiva področja ter da ponujajo veliko možnosti za ustvarjalno izražanje, so še pojasnili na Mladinski knjigi.(sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Facebook Zuckerberga in še dva milijona drugih uporabnikov FB po pomoti razglasil za mrtve
Facebook (zaenkrat še) zanika obstoj orodja za izločanje lažnih novic
Stephen Hawking: Človeštvo ne bo preživelo naslednjih 1000 let na Zemlji! Rešitev: drug planet!
Ne uporabljajte Firefoxa: Sicert opozarja na hudo varnostno ranljivost!

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila zahtevo za interpelacijo zoper celotno vlado. Se strinjate s to potezo največje opozicijske stranke?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo