Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Končno: referenčni Zgodovinski atlas Slovenije!

Objavil 19. 06. 2011 pod kategorijo IZZIV SVOBODE. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Ob dvajsetletnici slovenske samostojnosti in neodvisnosti bo Slovenija končno dobila delo, ki bi ga že morala imeti, to je Zgodovinski atlas Slovenije, ki ga z velikim trudom in vztrajnostjo pripravlja in v teh dneh končuje založba Nova revija.

Slovenci vse do danes nismo imeli atlasa svoje zgodovine, saj je bila ta na kartah vedno vključena v širše zgodovinske atlase Jugoslavije, Evrope ali sveta, predvsem za potrebe osnovnih in srednjih šol. Take šolske atlase so v času nekdanje Jugoslavije izdajali zlasti v Zagrebu. Prvi poskus, da bi bila slovenska zgodovina prikazana na posebnih zemljevidih v samostojnem atlasu, je bil Zgodovinski atlas Slovenije, ki je izšel v begunskem taborišču v Spittalu leta 1948 in nato še za šolsko rabo v Buenos Airesu 1960 (avtor in urednik Roman Pavlovčič). Kljub temu nikoli ni bil predstavljen kot samostojna celota, zato je danes potreba po slovenskem zgodovinskem atlasu nedvomna in nujna.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

Kdo bo vaša izbira na volitvah za predsednika države 22. oktobra?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo