Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Končno: referenčni Zgodovinski atlas Slovenije!

Objavil 19. 06. 2011 pod kategorijo IZZIV SVOBODE. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Ob dvajsetletnici slovenske samostojnosti in neodvisnosti bo Slovenija končno dobila delo, ki bi ga že morala imeti, to je Zgodovinski atlas Slovenije, ki ga z velikim trudom in vztrajnostjo pripravlja in v teh dneh končuje založba Nova revija.

Slovenci vse do danes nismo imeli atlasa svoje zgodovine, saj je bila ta na kartah vedno vključena v širše zgodovinske atlase Jugoslavije, Evrope ali sveta, predvsem za potrebe osnovnih in srednjih šol. Take šolske atlase so v času nekdanje Jugoslavije izdajali zlasti v Zagrebu. Prvi poskus, da bi bila slovenska zgodovina prikazana na posebnih zemljevidih v samostojnem atlasu, je bil Zgodovinski atlas Slovenije, ki je izšel v begunskem taborišču v Spittalu leta 1948 in nato še za šolsko rabo v Buenos Airesu 1960 (avtor in urednik Roman Pavlovčič). Kljub temu nikoli ni bil predstavljen kot samostojna celota, zato je danes potreba po slovenskem zgodovinskem atlasu nedvomna in nujna.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo