Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Sedaj tudi zvezna država New York toži Harveyja Weinsteina in njegovo podjetje Weinstein Co.

Objavil 12. 02. 2018 pod kategorijo SVET, ZDA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Pravosodni minister države New York Eric Schneiderman je vložil tožbo proti nekdanjemu hollywoodskemu producentu Harveyju Weinsteinu, njegovemu bratu Bobu in podjetju Weinstein Co. zaradi vztrajnih spolnih nadlegovanj, zastraševanj in diskriminaciji, pred čemer podjetje svojih zaposlenih ni zaščitilo.

New York Times je lani prvi objavil navedbe žensk, ki naj bi jih danes 65-letni brezposelni producent Harvey Weinstein spolno zlorabljal, doslej pa se jim jih je pridružilo že okrog 70. Weinsteinov primer je sprožil plaz podobnih obtožb v svetu zabave, politike, znanosti, medijev in drugje ter številne odstope.

Schneiderman, ki je najbolj znan po tem, da je v letu dni sprožil že več kot 100 tožb in postopkov proti vladi predsednika ZDA Donalda Trumpa, zahteva od Weinsteinov za zdaj še nedoločen znesek kazni in odškodnine, ki jih bo treba plačati žrtvam. Tožba prav tako zahteva, da se ob morebitni prodaji podjetja Weinstein Co. zagotovi kompenzacija žrtvam in zagotovi zaščita zaposlenim.

Podjetje in Bob Weinsten sta predmet tožbe zato, ker ni nihče ukrepal v več letih zlorab, čeprav so imeli na voljo dovolj kredibilnih dokazov. Podjetje, za katerega je zanimanje izrazila skupina investitorjev, naj bi zaradi tega kršilo newyorško zakonodajo. Prodaja bo sedaj verjetno vsaj odložena, če ne prekinjena. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Podpornik predsednika ZDA grozil z množičnim pokolom na "fake" televiziji CNN
Bo jemenska družbena realnost kdaj drugačna? Halima je stara le 12 let, oče pa že načrtuje njeno por…
V Moskvi snežni metež zahteval življenje, podiral drevesa in oviral letalski promet
Tožilec Mueller zaradi vpletanja v predsedniške volitve obtožil 13 Rusov in 3 ruska podjetja

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo