Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dame, pozor: prihajajo moški seksualni roboti – v vseh barvah in velikostih

Objavil 08. 02. 2018 pod kategorijo LAJF, SPOLNOST. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Matt McMullen, izvršni direktor podjetja Realbotix iz San Diega in pionir seksualne robotike je lani svetu predstavil “Harmony”, ženskega robota za seks z aplikacijo za prilagajanje umetne inteligence.  Aplikacija omogoča, da sinhronizira glavo robota in ustvarja realno androidno prijateljico, ki lahko govori, se uči in zadovoljuje seksualne potrebe uporabnika. V tem trenutku lahko žensko verzijo naročite za približno 15.000 $, vendar McMullen napoveduje, da bodo letos v prodajo dali tudi moško različico, ki pa je še brez imena.

“Delamo različico za moške. Na koncu bomo imeli tako moško kot žensko platformo v prodaji,” je dejal McMullen za britanski Daily Star.

Že prej je odkril, kakšne možnosti bo ta robot ponujal. Prvič, moč. Vklopite ga in dela tako dolgo, kot želite. Drugo – poslušanje ukazov; na ukaze kot so “hitreje”, “počasneje” ali “nadaljuj tako”, se bo takoj prilagodil željam uporabnice. “On ima moč, in bo deloval tako, kot želite. Prišel bo v vseh barvah in velikostih. Nebo je meja,” je dejal Matt, ki je prepričan, da bo povpraševanje veliko. “Vidite, kako priljubljeni so vibratorji? Vse te ženske bodo še bolj zadovoljne z robotom, saj jih lahko objame in stisne.”

Ko je prispela Harmony, so se feministke pritoževale in si prizadevale za prepoved. Se bodo pritožile tudi zaradi moških spolnih robotov? Vice je že pisal o resnosti takšnih stvari, strokovnjaki pa opozarjajo, da bi realistični spolni roboti, ki lahko verodostojno nadomestijo spolnega partnerja ali partnerko, pomenili “konec civilizacije, kakršno poznamo”.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

S stoječim delom v pisarni do večje porabe kalorij in s tem do izgube kilogramov
Podaljšanje človeške dolgoživosti: od terapije z matičnimi celicami do "vampirskega" zdrav…
Tina Maze in Andrea Massi povila deklico
Pivski težkokategorniki pozor: dokazana povezava med kroničnim popivanjem in demenco

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo