Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Aleksandar Vučić se danes od svoje izjave iz leta 1995 ograjuje: “Za vsakega Srba bomo ubili 100 muslimanov!”

Objavil 05. 02. 2018 pod kategorijo BALKAN, EVROPA, FEATURED, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsednik Republike Srbije, bo prihodnji teden prišel v Zagreb, na povabilo hrvaške kolegice Kolinde Grabar-Kitarović. Hrvaški javnosti je Vučić poznan kot Šešljev “vajenec” in mladi jastreb Srbske radikalne stranke, ki je po okupiranih delih Hrvaške hujskal in obljubljal, da se bodo realizirale meje Velike Srbije na liniji Virovitica – Karlovac – Karlobag. Ampak, Vučić v devetdesetih ni grozil le Hrvatom. Kamere RTS – a so leta 1995 zabeležile govor mladega Vučića v skupščini Jugoslavije.

“Ubijte le enega Srba, pa bomo mi 100 muslimanov! Bombardirajte, ubijte le enega Srba, pa bomo mi sto muslimanov! Pa da vidimo, če mednarodna skupnost ali kdorkoli drug lahko udari na srbske položaje, če se lahko tako vede do srbskega naroda,” je pretil Aleksandar Vučić zaradi NATO-vih udarov na srbske položaje v BIH.

V operaciji “Namerna sila” je NATO uničeval vojne cilje bosanskih Srbov, da bi jih prisilil k pregovorom, Vučić je pa pretil z maščevanjem nad muslimani. Specificiral sicer ni, ali namerava ubijati muslimane v Srbiji ali BIH, toda njegov navdih iz druge svetovne vojne, ko so Nemci na področju bivše Jugoslavije počeli podobno v odnosu do civilistov, je jasen.

Med obiskom v Sarajevu 2015 je Vučić, tedaj le srbski premier, dejal, da je ta njegova izjava bila potegnjena iz konteksta.

“Vsekakor sem govoril tudi mnoge druge stvari, za katere sem mislil, da so dobre in ki jih danes ne bi ponovil. Tudi danes se motim. Ne morem prenašati ljudi, ki so brez greha,” je dejal Vučić.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

V strahu pred izbruhom filipinskega vulkana evakuiranih še več tisoč ljudi
Kako naši sosedje berejo slovenske MSM: "Hrvati zdaj »za jajca« držijo ves Balkan!"
Levičarski Salon je urgentno zbrisal članek, v katerem je blatil Biblijo
Pred volitvami v Italiji nova afera, tokrat okoli gibanja Pet zvezd

2 komentarja za “Aleksandar Vučić se danes od svoje izjave iz leta 1995 ograjuje: “Za vsakega Srba bomo ubili 100 muslimanov!””

 1. jankec pravi:

  Na Hrvaškem pravijo “ne vjeruj Srbinu ni kad darove nosi”.

 2. haapy yack pravi:

  hoj
  Sam musliče? Kaj pa, ko so Hrvati ubil enga Srba so Srbi nato ubili sto Hrvatov?
  nevesinjskapuškapres
  boditevcvetju

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo