Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Navdušeni tako Slovenci kot otočani: od konca aprila iz Ljubljane na Brač tudi z letalom

Objavil 03. 02. 2018 pod kategorijo BIZNIS, TURIZEM. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Adria Airways bo z 28. aprilom ponovno vzpostavila letalsko povezavo med Ljubljano in hrvaškim otokom Bračem. Bračani si v luči nove povezave obetajo še več slovenskih gostov, ki na tretjem največjem jadranskem otoku v poletni sezoni ustvarijo blizu 100.000 prenočitev.

Novo letalsko povezavo so v Ljubljani predstavile Turistična skupnost otoka Brača, Turistična skupnost Splitsko-dalmatinske županije in Letališče Brač. Otočani navdušenja nad vzpostavitvijo nove letalske povezave, za katero so si po besedah župana občine Bol Tihomirja Marinkovića več let prizadevali, niso skrivali.

Marinković verjame, da bo letalska povezava v času poletne sezone zasedena, upa pa, da se bo frekvenca letov s časom povečala. Zaenkrat sta tedensko predvideni dve povezavi, in sicer ob sredah in sobotah. Izpostavil je tudi, da je Ljubljana dobro povezana z drugimi mesti, zato si od nove linije obetajo tudi obisk turistov iz drugih evropskih držav.

Tudi županja mesta Supetra Ivana Marković zadovoljstva nad novo povezavo ni skrivala. Kot je dejala, so Slovenci na Braču zelo dobrodošli, in jo veseli, da je otok med njimi priljubljena destinacija. Veseli jo, da med obiskom v Sloveniji praktično ni srečala Slovenca, ki ne bi slišal za plažo Zlatni rat, ob čemer je dodala, da otok nudi še vrsto drugih turističnih biserov.

Tudi direktor Turistične skupnosti občine Bol Markito Marinković je dejal, da si od nove povezave med Ljubljano in Bračem na otoku obetajo veliko. Prihodov slovenskih turistov na Braču v sezoni zabeležijo med 12.500 in 13.000, ob čemer ustvarijo blizu 100.000 nočitev. Slovenski gosti so za Bračane zelo pomembni, od 28. aprila pa jih na otoku pričakujejo še več, je dejal.

Na dogodku je bil prisoten tudi župan občine Jelsa Nikša Peronja z otoka Hvara, kjer ob novi letalski povezavi prav tako pričakujejo kakšnega turista več. Kot je dejal, je Hvar od Brača oddaljen le 15 minut, otoka pa si prizadevata, da bi se med seboj še bolj intenzivno povezala. Ljudje radi potujejo z letalom, da prihranijo čas, je ocenil. Tudi njega veseli nova povezava s slovenskim trgom, saj so Slovenci njihovi najbolj množični gosti, je dejal.

Cena letalske vozovnice do Ljubljane do Brača bo od 158 evrov dalje, odvisno od sezone. Prvo letalo bo na otok poletelo 28. aprila, povezava pa bo delovala do konca oktobra. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Cammeo po Ljubljani napoveduje taksi prevoze tudi v Mariboru
Zaradi poskusov na opicah, pa tudi ljudeh, ki so morali vdihovati dušikov monoksid, pri Volkswagnu l…
Telekom Slovenije prenovil ponudbo fiksnih paketov
Obdravske občine glasno proti predlogu sprememb energetskega zakona, ki jim zmanjšuje finančni vir

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo