Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Matt Damon se je zaradi branjenja serijskega spolnega nadlegovalca Weinsteina sedaj posipal s pepelom

Objavil 17. 01. 2018 pod kategorijo FEATURED, LAJF, TRAČI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Po temeljitem sabotiranju svoje javne podobe z odgovorom na obtožbe Weinsteina in kritiziranjem nekaterih vidikov gibanja #MeToo, Matt Damon zdaj obljublja, da se bo do nadaljnjega vzdržal komentarjev in več poslušal.V svojem nastopu v oddaji “Today” je Damon dejal, da je preveč govoril o gibanju #MeToo in da zdaj samo želi poslušati.”Resnično si želim, da bi poslušal veliko več, preden sem se odločil javno izrekati o tem,” je dejal Damon v torek. “Ne želim poglabljati nikogaršnje bolečine s tem, kar rečem ali počnem. Zato mi je res žal. “

To, da je bil dolgoletni prijatelj filmskega mogotca Harveya Weinsteina, je resno zamajalo Damonovo verodostojnost, potem ko je New York Times domneval, da je slaven producent že leta nadlegoval igralke. Čeprav je Damon zanikal, da je karkoli vedel o “zločinih” Weinsteina, je priznal, da je vedel za tihe govorice o domnevnem nadlegovanju igralke Gwyneth Paltrow.

Decembra lani je Damon razvnel strasti feministk, ko je dejal, da je to, da Al Franken domnevno nadlegoval neko žensko, “grozna šala” in da bi bil pripravljen sodelovati z komikom Louisom C.K. – jem po razkritju, da je masturbiral pred ženskami.

“O zadevi Louis C.K. ne poznam vseh podrobnosti,” je dejal Damon. “Nisem veliko razmišljal o tem, vendar sem videl njegovo izjavo, ki me je prepričala. Ko je naslovil javnost in rekel:” Jaz sem to storil, storil sem te stvari. vse te ženske govorijo resnico.” In se spominjam svojega razmišljanja: »No, to je znak nekoga, ki … no, s tem lahko delamo …« Pri vzgoji otrok, je prevzem odgovornosti ne glede na okoliščine enako pomembna kot vse, kar se učijo, preden odidejo v svet.”

Damon je govoril tudi o “spektru vedenja” v zvezi s spolnim nadlegovanjem in pri tem navajal, da je “razlika med tem, veste, ko nekoga potrepljate po zadnjici in tem, da posilite ali zlorabite otroka”. Zadeve so se nemudoma obrnile proti Damonu. Feministke so ga izločile v družbenih medijih, nekdanji soigralke pa so se ga javno odrekle. Še prejšnji mesec se je začela pobuda, ki je zahtevala, da se Damonove posnetke v prihajajočem ponovnem zagonu “Ocean’s 8″ odstrani iz filma. Zdaj ima blizu 28.000 podpisov. Ni treba dodati, da je Damon dobil sporočilo. Zdaj obljublja, da bo tiho.”Veliko teh žensk je mojih dragih prijateljic in jih imam rad in jih spoštujem in podpiram, kar počnejo in želim biti del te spremembe, z njimi nadaljevati vožnjo, vendar bi moral zasesti zadnje sedeže in za nekaj časa zapreti svoja usta”, je še dodal.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

SDS nadaljuje s kampanjo tam, kjer se vse začne: slovenska družina, slovenska kmetija, varna hrana
Slovensko zastavo na odprtju ZOI bo nosila smučarska tekačica Vesna Fabjan
Na Dunaju 62. operni ples z avstrijsko politično in družbeno smetano ter igralko Melanie Griffith
Tonin že začel s svojo "kavno turnejo": po Zidanšku sta danes na vrsti Cerar in Janša, pot…

1 odgovor za “Matt Damon se je zaradi branjenja serijskega spolnega nadlegovalca Weinsteina sedaj posipal s pepelom”

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo