Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Mariborčan Simon Marčič kljub težavam ostaja na reliju Dakar, tudi s pomočjo domačinov, ki so mu “porihtali” njegov motocikel

Objavil 13. 01. 2018 pod kategorijo ŠPORT. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Dirkači na vzdržljivostnem reliju Dakar so blizu polovice preizkušnje, v soboto jih čaka prvi del maratonske sedme etape La Paz – Uyuni v Boliviji, v igri pa kljub številnim težavam ostaja tudi slovenski predstavnik Simon Marčič iz Maribora.

Za udeleženci relija je tudi že dan počitka v La Pazu. A ta za tekmovalce kategorije originals, v kateri tekmuje tudi edini slovenski tekmovalec Simon Marčič, ne pomeni prav veliko počitka, saj ga praviloma izkoristijo za popravila na motociklih in štirikolesnikih.

Marčič je tako dan počitka preživel z orodjem v roki, netekmovalni dan pa mu je prišel zelo prav, saj se je moral lotiti nujno potrebnih popravil na svojem dirkalniku.

“Na 6. etapi iz Arequipe proti La Pazu mi je šlo odlično, dober ritem sem imel in napadal na polno. Mislim, da sem vozil okrog 50. mesta, ko mi je 20 kilometrov pred ciljem odtrgalo cev za dovod olja iz agregata v hladilnik. Najprej sem prosil domačine za nekaj olja, šlo je za silo, a že po nekaj kilometrih sem videl, da preveč teče in da bom v cilj očitno moral peš. Še enkrat letos mi je pomagal srbski tekmovalec Gabor Saghmeister in me privlekel v cilj. Lahko rečem, da ni bil ravno slavnostni vhod v mesto, ki je vrvelo v karnevalskem vzdušju,” je zadnjo porcijo težav na reliju opisal slovenski dirkač.

“Dve uri sem se klatil po taboru, da bi našel cev, a brezuspešno, saj imajo novi modeli KTM dirkalnika precej krajšo cev. Na koncu sta mi dva domačina iz La Paza cev izdelala kar doma in mi dobesedno ‘rešila rit’. Ponosen sem, da mi je uspelo vse skupaj prebroditi,” je bil pri opisu reševanja težav slikovit Mariborčan.

Priznal je, da je zanj že velik uspeh to, da je sploh prišel do Bolivije; v nadaljevanju pa pričakuje, da bo imel več sreče z motociklom. Puščavski del relija ga je presenetil, saj se je izkazalo, da je podlaga veliko mehkejša od tiste v puščavi Liwa, obenem pa skoraj snežno bela, kar pomeni slabo vidljivost v urah, ko je sonce najvišje.

Danes ponoči dirkačev ne čaka le naporna etapa, pač pa še en izziv. Vremenska napoved namreč ni najboljša, v Boliviji je muhasto deževno obdobje, zato bodo oblake prahu vsaj deloma zagotovo zamenjale blatne kopeli. Etapa La Paz – Uyuni je dolga kar 727 km, od tega jih bo 425 merila štoparica – daljši “brzinec” bo samo še nedeljski. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Slovenski športniki so na OI osvojili že 66 kolajn, od tega 19 v zimskih športih
Dvakratna zlata olimpijka in štirikratna svetovna prvakinja Katarina Witt je nesporna kraljica umetn…
Bo Anthony Joshua konec marca lastnik štirih boksarskih pasov ali bo izgubil prav vse? Izzivalec Jos…
Motorist Simon Marčič padel, rama boli, a Mariborčan pogumno nadaljuje reli Dakar

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo